Σημαντική διάκριση για τους μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Το Ηλιακό Στέγαστρο καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Συνεχίζοντας την λαμπρή πορεία των τελευταίων ετών, οι μαθητές του Λυκείου Φιλοθέης με την ομάδα R.S.P. (Revolutionary Solar Protector) κατέλαβαν την δεύτερη θέση στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από τον πυλώνα της εκπαίδευσης του οργανισμού Envolve Entrepreneurship.

το αληθινό μοντέλο

Η ομάδα R.S.P. συμμετείχε στον Διαγωνισμό με ένα κινούμενο οικολογικό σκέπαστρο, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας. Το σκέπαστρο, που είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς είναι επενδεδυμένο με ηλιακά πάνελ μέσω των οποίων παράγεται η απαιτούμενη ενέργεια για την κίνησή του. Η φιλοσοφία κατασκευής του προάγει την επαναχρησιμοποίηση υλικών μετά από κάποια προηγούμενη χρήση τους ή μετά το πέρας του ορίου ζωής τους . Όλα τα μέρη του, πλην του αλουμινίου που δεν μπορεί να βαφτεί, είναι βαμμένα με φωτοκαταλυτικά χρώματα, τα οποία στερεοποιούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους στις επιφάνειες και τους απορροφούν, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα. Στο σκέπαστρο υπάρχουν υποδοχές για τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών και είναι κατάλληλο να τοποθετηθεί σε κτήρια (σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία, εταιρείες, εγκαταστάσεις αεροδρομίων, ιδρυμάτων και δημόσιων υπηρεσιών), σε ομπρέλες (θαλάσσης, χώρων αναψυχής, βεραντών) ή και για κάλυψη στάσεων λεωφορείων, πάγκων και στεγάστρων υπαιθρίων παρκινγκ.

 

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε η ομάδα Citree, από το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου, ενώ αξίζει να θυμηθούμε ότι στον περσινό Διαγωνισμό την πρώτη θέση είχε καταλάβει η ομάδα μαθητών του Λυκείου Φιλοθέης.

Καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, η ομάδα R.S.P. βραβεύεται με μια εκπαιδευτική τετραήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College.

Η ψηφιακή τελετή βράβευσης μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τα κανάλια του Envolve στο Facebook και το YouTube, όπου οι 10 ομάδες των φετινών φιναλίστ από Αττική, Κεφαλονιά, Κω, Κρήτη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα παρουσίασαν τα εγχειρήματά τους, που αφορούν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, τη διατροφή, τις βιώσιμες πόλεις, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, τους σταθμούς φόρτισης και την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων. Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. Και οι 10 επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάζονται εδώ: https://greece.envolveglobal.org/el/education/top10

Η ομάδα επιχειρηματικότητας R.S.P. αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Φιλοθέης, που εργάσθηκαν υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας μαθηματικού κυρίας Μπετιχαβά Αθανασίας. Οι μαθητές που συμμετέχουν είναι: Βασιλάκη Κατερίνα, Γεωργίου Αλέξανδρος-Γεώργιος, Γιαννικοπούλου Μαρία-Αικατερίνη, Δανιηλίδης Μάριος, Δούνας Μάριος, Ζανετοπούλου Αντουανέττα, Ζευγώλης Ιωάννης, Καλογρίδη Κατερίνα, Καμιτσάκης Φίλιππος, Κοκκόρη-Δελλαπόρτα Αντζουλέτα, Κούρος Δημήτριος-Μάριος, Λύτρα Μικαέλα, Παπαπετροπούλου Ηρώ, Παπαποστόλου Δημήτριος, Σαμοϊλη Μαγδαληνή, Σεβαστίδης Φώτιος, Στεφανοπούλου Αικατερίνη-Μαρία, Τζάννου Παρασκευάς-Θωμάς, Τσαγκρίδη Μιχαέλα, Φικιώρη Αγησιλία, Χατζόπουλος Ιάσων-Ιωάννης.

Θερμά συγχαρητήρια και από εμάς στα παιδιά μας!

Σημείωση: τα παιδιά κατασκεύασαν 4 μοντέλα 1α, 1β, 1γ, 1δ, 2α, 2β, 2γ, 2δ, 3α, 3β. Ένα από αυτό το παρήγγειλαν και έφτιαξαν το αληθινό. Παραθέτουμε κάτωθι τις φωτογραφίες από τα μοντέλα.

το μοντέλο 1α
το μοντέλο 1β

τα μοντέλα 1γ και 1δ

τα μοντέλα 2β, 2γ και 2δ

τα μοντέλα 3α και 3β

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις