ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Από το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο

Το διάστημα 28/02/22 – 04/03/22 το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο διοργάνωσε διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Eramsus+ “Shrink Your Ecological Footprint” με θέμα τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος μέσω της διατροφής, η οποία πραγματοποιήθηκε εικονικά λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Συμμετείχαν συνολικά 93 μαθητές και 13 καθηγητές από σχολεία  της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Ελλάδας μέσω της πλατφόρμας GoogleMeet.

Το πρόγραμμα των εργασιών που χαιρέτησε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Δ. Γαλάνης, περιελάμβανε διαδικτυακές ομιλίες από επιλεγμένους ομιλητές, παρουσιάσεις μαθητών, διαδραστικά ερωτηματολόγια και παιχνίδια, διαγωνισμό φωτογραφίας και ακόμη και μαγειρικό project.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν δυναμικά και κατόρθωσαν , παρά τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως επικοινωνίας, να υλοποιήσουν τους επιδιωκόμενους παιδαγωγικούς και διδακτικούς στόχους και να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των σχολείων. Η συνάντηση έκλεισε με όλα τα σχολεία να χορεύουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι, παίρνοντας, έστω και εικονικά, γεύση από την ελληνική αποκριά.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις