Άνοιξη με θέατρο και τέχνες στα δύο νέα εργαστήρια του  Μ.Ε.Ο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δύο νέα εργαστήρια με θέατρο, ιστορία τέχνης και performance ξεκινούν τον Απρίλιο στο Μορφωτικό Εξωραϊστικό Όμιλο Ψυχικού

Με έμφαση στον πολιτισμό, στην τέχνη του θεάτρου και στις σύγχρονες εικαστικές τέχνες, ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Όμιλος Νέου Ψυχικού επανέρχεται δριμύτερος τη φετινή άνοιξη με προτάσεις δύο νέων εργαστηρίων: το α’ εργαστήριο έχει θεματική «Ιστορία της Τέχνης, θέατρο και performance», ενώ το β’ εργαστήριο ονομάζεται

Το εργαστήριο «Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο και Performance» θα υλοποιείται στη πρωινή ζώνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μ.Ε.Ο., ενώ το «Εργαστήριο performance» στην απογευματινή- βραδινή ζώνη του Ομίλου.

Απελευθέρωση, έκφραση & καλλιέργεια σώματος και λόγου

Στόχο του πρωινού εργαστηρίου αποτελεί η απελευθέρωση των εκφραστικών μας μέσων με θεατρικές ασκήσεις, η σωματική και κινητική ενεργοποίηση, η άντληση υλικού και ερεθισμάτων για τη δημιουργία θεατρικών δράσεων, η εξοικείωση των συμμετεχόντων με σημαντικά έργα σταθμούς από την ιστορία της τέχνης, η αφήγηση προσωπικών και συλλογικών ιστοριών, ασκήσεις φωνής, ρυθμού και λόγου, η γνωριμία με το θέατρο ντοκουμέντο, η σύνδεση με άλλες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, η αρχιτεκτονική, το σχέδιο, η φωτογραφία, η εξοικείωση με τη performance κ.ά.  Σε παρόμοια μονοπάτια κινείται και το εργαστήριο της απογευματινής ζώνης με έμφαση στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής έκφρασης και του ποιητικού (δημιουργικού) εαυτού των μελών του εργαστηρίου, στην προετοιμασία για σκηνικές και θεατρικές δράσεις, στην καλλιέργεια της επικοινωνίας μέσα από δράσεις θεάτρου συνόλου, στη γνωριμία με τη σύγχρονη τέχνη της performance.

Συντονίστρια και διδάσκουσα των εργαστηρίων είναι η Δήμητρα Νικολοπούλου σκηνοθέτης, ιστορικός τέχνης και παιδαγωγός θεάτρου, την οποία αρκετοί γνωρίζουν στο Νέο Ψυχικό με βάση την προγενέστερη ιδιότητά της ως δημοσιογράφο για αρκετά χρόνια στην εφημερίδα μας! Η Δήμητρα, ενώ είχε πραγματοποιήσει σπουδές Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, παράλληλα σπούδασε παιδαγωγική θέατρου, σκηνοθεσία – υποκριτική και καλές τέχνες, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, όπου και υλοποιεί καλλιτεχνικά εργαστήρια σε ενήλικες και παιδιά. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με πλήθος άλλων φορέων, όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας, Περιφέρεια Αττικής κ.α.

Στόχος η δημιουργία σκηνικών (θεατρικών) συνθέσεων και καλλιτεχνικών δράσεων στο ευρύ κοινό

Τα εργαστήρια του Μ.Ε.Ο. έχουν ανοιχτό ηλικιακό κοινό, θα καταλήξουν σε καλλιτεχνικές δράσεις και παρουσιάσεις στο ευρύ κοινό της πόλης μας (και όχι μόνο!), ενώ ενδέχεται να συμμετέχουν στις επετειακές δράσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το μεγάλο Φεστιβάλ που θα υλοποιηθεί στο Δήμο μας τους ερχόμενους μήνες.

Εσείς ρωτήσατε για τις εγγραφές;

Αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε με την Γραμματεία του Ομίλου στο 2106714603 ή με την κυρία Μαστρογιωργάκη στο 6972266417.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις