350 κεράκια έσβησε η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

SERVAM 1670-2020

Σε μια συγκινητική και γεμάτη αναμνήσεις, ατμόσφαιρα, στον φιλόξενο χώρο του Ελληνικού Κόσμου, παρουσία της εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου , της Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως , της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζ. Μακρή, του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Patrick Maisonnave, του Δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δ. Γαλάνη, πλείστων κοινωνικών κ επιστημονικών φορέων και αποφοίτων, γιορτάστηκαν τα 350 και πλέον χρόνια, πνευματικής παρουσίας και προσφοράς, του μακροβιότερου, ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην Ελλάδα, της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, στα ελληνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα.

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών λειτουργεί αδιαλείπτως στην Ελλάδα από το 1670 μέχρι και σήμερα . Αρχικά το πρώτο σχολείο ιδρύθηκε στο νησί της Νάξου και ακολούθησε η Σχολή της Τήνου. Στην Αθήνα, οι Αδελφές Ουρσουλίνες έφθασαν τον Οκτώβριο του 1947 και ίδρυσαν το πρώτο τους εκπαιδευτήριο στην οδό Όθωνος. Το 1958, εγκαθίστανται στην οδό Ανθέων, στο Ψυχικό ενώ το 1959 μεταφέρονται στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στην οδό Ψυχάρη, στο Νέο Ψυχικό. Οι μαθητές αυξάνονται με ταχύ ρυθμό και η ανεύρεση νέας επιπλέον στέγης θεωρείται επιβεβλημένη για το έτος 1962, τρία χρόνια μετά την εγκατάστασή τους στο Νέο Ψυχικό. Αγοράζουν μέρος του τεράστιου «Κτήματος Βορρέ» στην περιοχή των Αναβρύτων, στον Δήμο Αμαρουσίου. Ένα χρόνο αργότερα γίνεται η μεταφορά του. Στο κτίριο αυτό μέχρι σήμερα λειτουργούν ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό.

Χρονολογία σταθμός ήταν το 2019 όποτε και γιορτάστηκαν τα 60 χρόνια λειτουργίας εδώ στο Νέο Ψυχικό.

Η Σχολή ανήκει στο εκπαιδευτικό Τάγμα των Ουρσουλινών που έχει παρουσία σε 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, με σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γύρω στους 200.000 μαθητές, καθώς και Πανεπιστήμια. Από το 2017 αποτελεί μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού La Salle Ελλάδας.

Για περισσότερους από τρεις αιώνες, προσφέρει παιδεία και πολιτισμό, καλλιεργώντας μία «στάση ζωής» με αρχές και αξίες, μία «στάση ζωής» που σέβεται τη διαφορετικότητα, που αγαπά την προσπάθεια, την έρευνα και τη γνώση, χωρίς να σταματά να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται συνεχώς προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις