Η ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μια καθημερινή μόλυνση του περιβάλλοντος με ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας

Μια τέτοια ανεξάντλητη ηχορυπογόνα πηγή αποκτήσαμε εμείς οι παρόδιοι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι της οδού Ν. Παρίτση στο Νέο Ψυχικό και συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις με τις οδούς Τερτσέτη και Θεμιστοκλέους.

Παλαιό το μαρτύριο μας. Ανάγεται σε σχετικώς μακρινό χρόνο, όταν σ’ αυτά τα δύο τα σημεία, τοποθετήθηκαν δύο σιδερένια φρεάτια που τα καπάκια τους  ή η εν γένει κατασκευή  και τοποθέτησή τους , ήταν από την αρχή ελαττωματική.

Λόγω αυτής της ελαττωματικότητας, η διέλευση των αυτοκινήτων δια των φρεατίων αυτών που βρίσκονται στην μια άκρη (αριστερά σε σχέση με την κίνηση των αυτοκινήτων) της οδού Παρίτση, δημιουργούν δύο διαδοχικούς θορύβους, τικ –τακ, άλλοτε εντονότερους, άλλοτε λιγότερο έντονους, ανάλογα με το μέγεθος, το βάρος και την ταχύτητα των οχημάτων, αλλά ιδιαίτερα ενοχλητικούς για τα αυτιά των παρόδιων κατοίκων, που, στην κυριολεξία, μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που είναι ανοικτές οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα των σπιτιών η κατάσταση αυτή είναι ανυπόφορη.

Η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά έχουμε καταλάβει αυτό που οι περιβαλλοντολόγοι ισχυρίζονται, ότι μια από τις χειρότερες  μορφές υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής είναι η ηχορύπανση, ιδία από τη συνεχή διέλευση των αυτοκινήτων που έχει αποκτήσει και η οδός Παρίτση τα τελευταία χρόνια. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση η πρόσθετη αυτή επιβάρυνση   της ηχορύπανσης από το συνεχές τικ- τακ ολόκληρο το 24ωρο (μια και δεν μπορούμε να σταματήσουμε την κίνηση των αυτοκινήτων)  λόγω της διέλευσης των αυτοκινήτων, αποτελεί ένα μαρτύριο  για το οποίο, φυσικά, δεν φταίμε εμείς. Πρέπει, ίσως, να προσθέσω εδώ ότι η ανισόπεδη και ταλαιπωρημένη αυτή οδός, οδός Παρίτση, με τις συνεχείς εγχειρητικές – ανασκαφικές επεμβάσεις της ΕΥΔΑΠ. ΟΤΕ, Αερίου, κ.α. δεν αντέχει πλέον άλλου είδους και μορφής επιβάρυνση.

Τα σχετικά παράπονα μας, συνεχή και έντονα, είχαν κατά το παρελθόν κάποια ανταπόκριση εκ μέρους της Δημοτικής μας Αρχής  και έγιναν κάποιες επιδιορθώσεις και μάλιστα πρόσφατα το φρεάτιο στη γωνία της οδού Τερτσέτη «σιώπησε», μάλλον προσωρινά. Το φρεάτιο όμως της οδού Θεμιστοκλέους στη συμβολή της με την οδό Παρίτση «κραυγάζει» και μάλιστα τώρα εντονότερα, αλλά ο Δήμος μας «σιωπά» εκκωφαντικά, παρά τις διαμαρτυρίες μας και τα συνεχή τηλεφωνήματά μας. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, προσθέτω ότι τη σιωπή του Δήμου μας τη διέκοψε ένας, μάλλον τεχνικός, υπάλληλος του, που σε τηλεφωνική μας επικοινωνία εξ αφορμής σχετικού e-mail που απέστειλα, με πληροφόρησε ότι η μη επέμβαση του Δήμου οφείλεται στην έλλειψη αρμοδιότητας του για το θέμα αυτό! Εξ αφορμής αυτής της πληροφορίας θυμήθηκα την τραγωδία πριν μερικά χρόνια στο Μάτι, που καθένας από τους ανευθυνουπεύθυνους επικαλείτο την έλλειψη αρμοδιότητας του, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Και με την απλοϊκή μου λογική διερωτώμαι, είναι δυνατόν ο Δήμος μας, και κάθε Δήμος στην Ελλάδα,  να μην έχει  αρμοδιότητα για τους  δρόμους του;

Τάκης Κουσαής, Δημότης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και κάτοικος Νέου Ψυχικού ( Θεμιστοκλέους και Παρίτση 43)

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις