Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ενημερώνει για τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις

 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Π.Ο.Ψ. τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ελάχιστες, εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε η υγειονομική κρίση, μας ανάγκασαν να απέχουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις δραστηριότητές μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν, ελπίζοντας το καλύτερο, στις 16 Δεκεμβρίου, με επίσκεψη μελών μας στο Κυκλαδικό Μουσείο. Θαυμάσαμε εκεί την υπέροχη έκθεση «Κάλλος, η υπέρτατη ομορφιά!»

Τριακόσια και πλέον αριστουργήματα από διεθνή μουσεία αναδεικνύουν εκεί το κάλλος στην αρχαιότητα σε επίπεδο παρουσίας, ψυχής και πνεύματος. Η ξενάγηση, που υπήρξε εξαιρετική, μας έγινε από την ίδια την αρχαιολόγο του μουσείου κα Μεταξία Ρούτση, χάρις στην φροντίδα του μέλους μας, κας Μαρίνας Ζακυνθινάκη, τ. διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Τύπου και μόνιμο εκπρόσωπο της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε διεθνείς οργανισμούς με έδρα τη Γενεύη και τις Βρυξέλλες. Η εκδήλωση έκλεισε με Χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Μουσείο Μπενάκη. Ευχή μας το ’22 να είναι καλύτερο για όλους, ώστε και ο Π.Ο.Ψ. να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τις πολιτιστικές δραστηριότητές του, που υπηρετεί επί 45 συναπτά έτη.

Αναβολή εκδηλώσεων:

Με λύπη μας αναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να ακυρώσουμε τις επόμενες εκδηλώσεις του μηνός Ιανουαρίου, ήτοι:

  • Των Φώτων, τον εκκλησιασμό και το γεύμα στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιώς.
  • Την επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη
  • Την κοπή Πίτας του Ομίλου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου.

Οι δραστηριότητες αυτές θα μεταφερθούν αναλόγως.

Δωρεές του Π.Ο.Ψ. τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με το καταστατικό

Οι δωρεές του Ομίλου υπήρξαν συνεχείς, τα τελευταία χρόνια, ανάλογα πάντοτε με τις οικονομικές δυνατότητές μας, και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ.

– Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου Ψυχικού, έχουμε προσφέρει την μεγάλη κλασική βιβλιοθήκη του Ομίλου μας, η οποία κοσμεί την είσοδο του Κέντρου, με αφιέρωσή μας.

– Επιθυμώντας να συμβάλλουμε οικονομικά στον υγειονομικό εξοπλισμό του Δήμου μας, δηλώσαμε ότι επιθυμούμε να δωρίσουμε στον Δήμο, έναν απινιδωτή για όποιο αθλητικό κέντρο εκείνοι κρίνουν απαραίτητο. Αναμένουμε τις διαδικασίες.

– Τα δύο τελευταία χρόνια – κρίσιμα και για τη  εκκλησία μας, λόγω ελαχιστότατης προσέλευσης πιστών -, ενισχύσαμε το φιλόπτωχο ταμείο του αγίου Δημητρίου.

– Έχουμε επίσης ενισχύσει με δωρεά μας την εκκλησία του αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, για την αγιογράφηση του ναού.

– Έχουμε ενισχύσει κατά το παρελθόν το ίδρυμα παιδιών με νοητική στέρηση «ΕΣΤΙΑ», που διευθύνει η κα Προκοπάκη στο Νέο Ψυχικό

– Εις μνήμην του αειμνήστου επιτίμου Προέδρου μας Γιάννη Χολέβα, εν ισχύσαμε οικονομικά ένα ανάλογο κέντρο νοητικά καθυστερημένων παιδιών, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του.

– Προς το παρόν επιθυμούμε να συμβάλουμε οικονομικά το Ναό του αγίου Δημητρίου για την κατασκευή εκκλησιαστικών καθισμάτων με προσφορά πιστών, μετά από την απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

 

Η Πρόεδρος του Π.Ο.Ψ.                                                      Ο Γεν. Γραμματέας

Κική Βλουτόγλου                                                                     Νίκος Ζερβός

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις