ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ 2022

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εκλογή Νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Κλαίρη Σινανιώτη, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και η γραμματέας κυρία Μαρία – Χριστίνα Παλαιολόγου με το πέρας των εκλογών του Προεδρείου

Της Λυδίας Λέκκα

Σε Ειδική δια ζώσης Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 οι Δημαιρεσίες  για την εκλογή του νέου Προεδρείου και της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των νέων Προέδρων και Μελών της  Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 64 και 74 του ν. 3852/2010. Με στόχο την τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του COVID 19, η Ειδική Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κτήριο της Φιλοθέης στην οδό Καλλιγά, το οποίο κρίθηκε ασφαλέστερο καθώς διαθέτει αίθουσα μεγαλύτερη από αυτήν του κτηρίου της οδού Μαραθωνοδρόμου. Από τους 27 Συμβούλους παρόντες ήταν μόλις 19, με τους υπόλοιπους 8 να είναι είτε ασθενείς είτε σε καραντίνα.

Μπάμπης Μπονάτσος και Θανάσης Χανακούλας ως εφορευτική επιτροπή

Χρέη Προέδρου της Ειδικής Συνεδρίασης εκτέλεσε η κυρία Ελένη Ζέππου, πρώτη σε σταυρούς Σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ενώ ο Αντιδήμαρχος Μπάμπης Μπονάτσος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Χανακούλας από τη μείζονα αντιπολίτευση ανέλαβαν χρέη Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Παντελής Ξυριδάκης

Προεδρείο και Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου

Το αποτέλεσμα των Δημαιρεσιών ήταν η επανεκλογή των προηγούμενων Προεδρείων, ενώ για την θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης πρότεινε και εκ νέου την κυρία Κλαίρη Σινανιώτη, η οποία και επανεξελέγη με 15 ψήφους υπέρ, 3 λευκά και 1 άκυρο.

Ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Παντελής Ξυριδάκης πρότεινε τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Δελακουρίδη ο οποίος και εξελέγη Αντιπρόεδρος με 12 ψήφους υπέρ, 6 λευκά και 1 άκυρο.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που ανήκει στην ελάσσονα αντιπολίτευση, την Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών. Ο επικεφαλής της όμως, κύριος Νίκος Κανελλάκης τηρώντας την ίδια στάση όπως και το 2019, αρνήθηκε να προτείνει Γραμματέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λέγοντας: «Η παράταξή μου δεν εκπροσωπείται πουθενά. Η θέση της γραμματέως είναι μια τιμητική θέση, αλλά διακοσμητική.  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα ψηφίσω, θα απέχω. Εκλεγήκαμε με το σύστημα της απλής αναλογικής και διοικούμαστε με αυτό της ενισχυμένης».

Έτσι, ο Δημήτρης Γαλάνης και ο Παντελής Ξυριδάκης συμφώνησαν να προτείνουν από κοινού εκ νέου ως υποψήφια Γραμματέα την Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου, η οποία και εξελέγη με 15 ψήφους υπέρ, 3 λευκά και 1 άκυρο.

Η Ελένη Ζέππου, προεδρεύουσα της ειδικής συνεδρίασης

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης αναφερόμενος στο Προεδρείο το χαρακτήρισε συναινετικό και πιστό στις διαδικασίες, ενώ για ακόμη μια φορά θύμισε ότι ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού είναι από τους πρώτους που εξασφάλισαν την απρόσκοπτη συνέχιση των δημοκρατικών διαδικασιών σε συνθήκες πανδημίας και επιβεβλημένων μέτρων απομόνωσης, καθιερώνοντας τις διαδικτυακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών. Και απευθυνόμενος στους επανεκλεγέντες, κατέληξε: «Και οι τρεις σταθήκατε επάξια στα καθήκοντά σας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μία μόνο συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς. Όταν κάποιος έχει τέτοια αντανακλαστικά δείχνει το φρόνημα και την διάθεση λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Πιστεύω ότι θα επιτελέσετε επάξια τα καθήκοντά σας και στην δεύτερη αυτή θητεία. Ευελπιστώ δε και εύχομαι να επανέλθουμε στα διά ζώσης Συμβούλια σύντομα».

Η επανεκλεγείσα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Κλαίρη Σινανιώτη, αφού ευχαρίστησε θερμά την Προεδρεύουσα Σύμβουλο κυρία Ελένη Ζέππου Χαρλαύτη για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας, συνεχάρη τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δελακουρίδη, τον οποίο χαρακτήρισε άξιο και έμπειρο αυτοδιοικητικό και την εργατική και πολύτιμη για το έργο του Συμβουλίου Γραμματέα Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου και εξέφρασε την συγκίνησή της για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της. Απευθυνόμενη στον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, τον ευχαρίστησε από καρδιάς για την μεγάλη τιμή να την προτείνει για δεύτερη φορά για την σημαντική θέση της Προέδρου. Μιλώντας σε πιο προσωπικό τόνο, η κυρία Σινανιώτη συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι είχατε κάποια δείγματα του χαρακτήρα μου αυτή τη διετία, επεδίωξα το δημοτικό συμβούλιο να αποτελεί πρότυπο ομαλής και δημοκρατικής λειτουργίας, πρότυπο ευπρέπειας και ποιότητας, όπως άλλωστε και ο Δήμος μας. Θα συνεχίσω, τηρουμένων πάντα των κανονισμών και του νόμου, να στηρίζω την ελεύθερη έκφραση, τον ειλικρινή διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και να διασφαλίζω τα δικαιώματα της μειοψηφίας». Σε πνεύμα συναίνεσης και ομόνοιας, η Προεδρος τόνισε ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανεξαρτήτως παρατάξεων, μοιράζονται ένα κοινό όνειρο για το Προάστιο και για έναν Δήμο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας: «Υπόσχομαι θα δουλέψω με ήθος και συνέπεια και με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποδειχτώ άξια της επιλογής σας».

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Φωτιάδης στην κάλπη

Οικονομική Επιτροπή

Η Οικονομική Επιτροπή είναι επταμελής. Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης. Από την διοικούσα παράταξη «Προάστιο Πρότυπο» προέρχονται τέσσερα από τα μέλη, πλέον του Προέδρου, εκ των οποίων τα δύο ορίζονται από τον Δήμαρχο ενώ τα υπόλοιπα δύο, καθώς και τα αναπληρωματικά τους, εκλέγονται με ψηφοφορία. Η παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» του Παντελή Ξυριδάκη έχει το δικαίωμα να προτείνει και να εκλέξει τα υπόλοιπα δύο μέλη, καθώς και τα αναπληρωματικά αυτών.

Η σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Δημήτρης Γαλάνης

Οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Ζέππου και Μίνα Μελισσουργού είναι τα δύο οριζόμενα από τον Δήμαρχο μέλη. Τα άλλα δύο τακτικά μέλη από το «Προάστιο Πρότυπο» είναι οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Παπαχρόνης και η Αλίκη Γκιζελή. Από την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» τακτικά μέλη είναι ο Παντελής Ξυριδάκης και ο Παντελής Χαροκόπος.

Αναπληρωματικά μέλη: Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μπονάτσος και Παλαιολόγου Μαρία – Χριστίνα από την παράταξη «Προάστιο Πρότυπο» και από την «Συμμαχία Πολιτών» ο Θανάσης Χανακούλας και η Μάρω Τρέζου.

Κλαίρη Σινανιώτη και Άρης Νάκας πριν την ψηφοφορία

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι και αυτή επταμελής, η σύνθεσή της ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με την Οικονομική Επιτροπή και έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Δημήτρης Γαλάνης

Οι Αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Μπονάτσος και Δημήτρης Φωτιάδης είναι τα δύο οριζόμενα από τον Δήμαρχο μέλη. Τα άλλα δύο τακτικά μέλη από το «Προάστιο Πρότυπο» είναι ο Άρης Νάκας και η ανεξάρτητη Σύμβουλος Ζαφειρίνα Καρατζά. Από την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» τακτικά μέλη είναι η Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ και η Κατερίνα Αλεξοπούλου.

Αναπληρωματικά μέλη: Σοφία Βυθούλκα και Γιώργος Παπαχρόνης από το «Προάστιο Πρότυπο» και Βύρων Σαμαρόπουλος και Μάκης Μαζαράκης από την «Συμμαχία Πολιτών».

Καλή θητεία σε όλες και όλους!

Η κυρία Παυλίνα Πανταζή ψηφίζει

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις