Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Στα γιορτινά τους και οι 3 Κοινότητες του Δήμου

Τα γιορτινά του φόρεσε και φέτος ο Δήμος μας, στολίζοντας κεντρικούς δρόμους και πλατείες και στις τρεις Κοινότητες, με φωτεινές γιρλάντες, χιλιάδες λαμπιόνια και λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία.

Φέτος, το μεγάλο δέντρο στήθηκε στο Ψυχικό, στην Α΄ Πλατεία, τηρώντας το έθιμο της εκ περιτροπής τοποθέτησής του στις Κοινότητες του Δήμου. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο φωταγωγήθηκε από τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου σε εορταστική ατμόσφαιρα και με την μουσική υπόκρουση της μπάντας του Δήμου και ορχήστρας μαθητών των Λυκείων μας. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων και μέλη των Δημοτικών Επιτροπών. Σε συμμόρφωση με τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, η εκδήλωση έγινε αναγκαστικά χωρίς την παρουσία κατοίκων και δημοτών.

Οι άλλες δύο Κοινότητες του Δήμου μας δεν έμειναν όμως παραπονεμένες. Δύο ακόμα ψηλά δέντρα τοποθετήθηκαν σε Νέο Ψυχικό και Φιλοθέη. Στην κοινότητα του Νέου Ψυχικού, επελέγη για πρώτη φορά η Πλατεία Ελευθερίας και όχι ο Φάρος. Ο Δήμαρχος, εξηγώντας την επιλογή του, μας είπε: «Στον Φάρο, εκτός από τον εορταστικό στολισμό στους δρόμους για τον οποίο ήδη έχουμε φροντίσει, υπάρχουν και τα γιορτινά φώτα των καταστημάτων, της Αγοράς. Με αυτήν μας την επιλογή, επιδιώκουμε να γεμίσει φως και η γειτονιά, εκεί που υπάρχουν σπίτια, εκεί που παίζουν τα παιδιά. Η Πλατεία Ελευθερίας είναι μια ζωντανή πλατεία, είναι μια από τις κεντρικότερες πλατείες του Νέου Ψυχικού».

Τέλος, στην Πλατεία Χρυσοχόου, στο Νέο Ψυχικό, τοποθετήθηκαν για δεύτερη χρονιά τα δυο γιορτινά ξύλινα σπιτάκια που έχουν παραχωρηθεί στην ΕΣΤΙΑ και την ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ. από τον Δήμο για την ενίσχυση των σκοπών και του έργου τους.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις