Το Λύκειο Φιλοθέης και ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού τιμούν τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Νάσος Γκαβέλας: «Η δύναμη είναι στα χέρια μας, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουμε στη ζωή»

Παρόντες οι Υπουργοί Παιδείας & Αθλητισμού

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση διοργανώθηκε προς τιμήν του Χρυσού Παραολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα από το Λύκειο Φιλοθέης και τον  Δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Υπουργοί Παιδείας Νίκης Κεραμέως και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι μαθητές του Λυκείου για να ευχαριστήσουν τον Νάσο Γκαβέλα φιλοτέχνησαν οι ίδιοι δύο μοναδικά έργα: ένα ιδιαίτερο γλυπτό που αναπαριστά ένα ζεύγος  χεριών με πλεγμένα δάκτυλα και μία κάρτα γραμμένη σε γραφή Braille (Μπράιγ). Τον συντονισμό των ομάδων των νεαρών καλλιτεχνών που δημιούργησαν τα δύο έργα είχαν αναλάβει οι συμμαθήτριές τους Φοίβη Τσιογρή για το γλυπτό και Μάγκη Παπαθανασίου για την κάρτα, ενώ για λόγους τάξεως, τα έργα προσφέρθηκαν στον Νάσο Γκαβέλα από την κυρία και τον κύριο Υπουργό.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που χαρακτήρισε το Λύκειο Φιλοθέης σχολείο – πρότυπο, μίλησε με θερμά λόγια για τον Νάσο: «Ο Νάσος Γκαβέλας δεν έχει όρια, έχει αποδείξει την θέληση του, την δύναμη του, παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάστηκαν μπροστά του. Μάλιστα αυτό που τον καθιστά ακόμη πιο αξιέπαινο είναι το ότι υπερκέρασε όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην ζωή, όταν στα 10 μόλις χρόνια του έχασε την όραση του». Η κυρία Κεραμέως θυμήθηκε μια παλιότερη συνάντησή της με τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη, όταν έτρεξε μαζί του μια σύντομη κούρσα 50 μέτρων στο Καλλιμάρμαρο. Και συμπλήρωσε: «Το χαμόγελο κατ’ αρχάς είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Νάσο. Τον βλέπεις και ανοίγει η καρδιά σου! Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην ζωή του».

Ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε συνολικά στην πορεία του Νάσου και στην στήριξη που του παρείχε η Πολιτεία, προκειμένου να πετύχει εν μέσω πανδημίας τον στόχο της συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο με συνοδό τον Σωτήρη Γκαραγκάνη. «Είναι πρότυπο νέου Έλληνα ο Νάσος, παράδειγμα προς μίμηση, χαρά Θεού. Ο Νάσος φυσικά θα συμμετάσχει και στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024 και του ευχόμαστε να γυρίσει με το χρυσό μετάλλιο ξανά!»

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, ο οποίος είχε καλωσορίσει πρώτη φορά τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα τον Σεπτέμβριο, λίγες μόλις μέρες μετά την χρυσή του νίκη στο Τόκιο όπου μαζί με τον συναθλητή του Σωτήρη Γκαραγκάνη είχαν πετύχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Ο Νάσος Γκαβέλας κατόρθωσε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, γιατί το μυαλό του δεν σταματάει πουθενά, η δύναμη της θέλησης του δεν χάνεται στα απλά και καθημερινά, οπλίζεται με χαμόγελο, αισιοδοξία και ανεξάντλητη δύναμη για να πετύχει το στόχο και να υλοποιήσει το όραμα του. Τον θαύμασε όλος ο πλανήτης όταν, μαζί με τον Σωτήρη, οι δύο άνθρωποι πέτυχαν να γίνουν ένα και να φτάσουν στο τέρμα μόλις σε 10’82’’ του αξιοθαύμαστου αγώνα». Και απευθυνόμενος στον Χρυσό Παραολυμπιονίκη, κατέληξε: «Σήμερα λοιπόν είμαστε εδώ για να τηρήσουμε την υπόσχεση μας. Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι το ποσό των 5.000 ευρώ τον χρόνο είναι στην διάθεση σου Νάσο, για να συνεχίσεις την προετοιμασία σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε κοντά σου και νοερά θα τρέξουμε στην επόμενη κούρσα που σε περιμένει».

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας ευχαρίστησε θερμά τους οικοδεσπότες της εκδήλωσης, αλλά και τον Δήμαρχο για την έμπρακτη υποστήριξή του, συζήτησε εκτενώς με τους μαθητές και τους επισήμους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση και, συγκινώντας τους πάντες, κατέληξε: «Η δύναμη είναι στα χέρια μας, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Το μόνο που έχω να σας πω είναι να έχετε θέληση. Ό,τι κι αν σας τύχει».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη ο πατέρας του Νάσου, Βασίλης Γκαβέλας και ο προπονητής του, Νέστορας Κολοβός.

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις