ΠΟΨ και ΑΕΨ σπάνε τα στεγανά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η ισχύς εν τη ενώσει

Οι δυο γνωστοί ιστορικοί αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ο ΠΟΨ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού, που εδρεύει στο Νέο Ψυχικό) και η ΑΕΨ (Αθλητική Ένωση Ψυχικού, που εδρεύει στο Παλαιό Ψυχικό), αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, οι δύο Πρόεδροι κ.κ. Κρίτος Νεόφυτος της ΑΕΨ και Γιάννης Πετρίδης του ΠΟΨ, υπέγραψαν στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού το σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μπάμπη Μπονάτσου.

Τα δύο Σωματεία μετρούν το καθένα δεκαετίες παρουσίας στο Προάστιό μας -95 χρόνια ο ΠΟΨ και 35 η ΑΕΨ. Η συμφωνία συνεργασίας έχει στόχο αφ’ ενός την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση των δύο Συλλόγων, τόσο του καθενός ξεχωριστά όσο και των δύο συλλογικά, αλλά κυρίως την κατάργηση των στεγανών και των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ τους. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των Ακαδημιών της ΑΕΨ να συνεχίσουν την πορεία τους στον ΠΟΨ, παραμένοντας σε μία ομάδα της περιοχής τους, προβλέπεται από κοινού χρήση των γηπέδων του Δήμου, ενώ ανοίγει ο δρόμος και για άλλες παρόμοιες δράσεις, που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω σύσφιγξη και ανάπτυξη της μεταξύ τους σχέσης.

Οι δύο Πρόεδροι, φανερά συγκινημένοι για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, μίλησαν για τους κοινούς τους στόχους και την νοοτροπία που τους ενώνει και έθεσαν τις προτεραιότητές τους. Πρώτο τους μέλημα είναι η επιλογή γυμναστών με βάση το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Ύψιστη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των παιδιών. Τέλος, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν ότι στα δύο αυτά Σωματεία προάγεται ο αθλητισμός και όχι ο πρωταθλητισμός.

O Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, παίρνοντας με τη σειρά του τον λόγο, είπε: «Χαίρομαι που επιβεβαιώνετε την εκτίμησή μου προς τα δύο σωματεία και τους ανθρώπους τους. Η ιδέα της συνεργασίας μπορεί μεν να ήταν δική μου, αλλά χάρη σε εσάς προχώρησε και υλοποιήθηκε. Γιατί αυτό είναι που έχει σημασία. Πιστεύω ότι αυτό που έγινε σήμερα εδώ, η συνεργασία δύο ιστορικών συλλόγων, δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Βλέπουμε στην πράξη να ισχυροποιούνται δύο σύλλογοι, με γνώμονα το “εμείς” και όχι το “εγώ” και χαίρομαι που έχω μπροστά μου ανθρώπους που αγωνίζονται για τον αθλητισμό και όχι για τον παραγοντισμό».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μπάμπης Μπονάτσος συνεχάρη και αυτός τους δύο Προέδρους: “Αξίζετε συγχαρητήρια! Από τα Σωματεία σας έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες μαθητές. Και είναι πραγματικά αξιέπαινη η σημασία που δίνετε στην ηεπιλογή των υπεύθυνων και των προπονητών. Εγώ προσωπικά χαίρομαι και για έναν ακόμη λόγο: το 2013, ως Πρόεδρος του ΜΕΟ, επιχείρησα μια απόπειρα συνάντησης όλων των Συλλόγων του Δήμου, η οποία όμως απέβη άκαρπη. Φαίνεται λοιπόν ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί και με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Η συνεργασία που επισημοποιείται σήμερα, δίνει το παράδειγμα και σε άλλους συλλόγους να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους συνέργειες. Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι για μία ακόμα φορά… γράφουν Ιστορία!”.

Στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, εκτός από τους Προέδρους της ΑΕΨ και του ΠΟΨ, τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο παρέστησαν επίσης, από την μεν ΑΕΨ οι κ.κ. Θεόδωρος Μπούρας και Παναγής Καρέλλας και από τον ΠΟΨ οι κ.κ. Λεωνίδας Παπανδρέου, Μάρκος Πρωτοψάλτης, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Μάρκος Σπυρίδης, ο Νέστωρ της ομάδας, που εδώ και δεκαετίας στέκει αρωγός και ένθερμος υποστηρικτής του ΠΟΨ.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις