Βιβλιοπαρουσίαση

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Επιστροφή στη νέα Αθήνα», της Νάντιας Γεωργακοπούλου

Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο «ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ – Ελένη Νικολέλη», το γνωστό βιβλιοπωλείο του Φάρου, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς η συγγραφέας Νάντια Γεωργακοπούλου, με το νέο της βιβλίο «Επιστροφή στη νέα Αθήνα» (εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ).

Το βιβλίο παρουσίασε ο βουλευτής Βορείου Τομέα και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Καιρίδης. Η κυρία Γεωργακοπούλου και ο κύριος Καιρίδης αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο, απογειώνοντας την συζήτηση και μέσα από έναν απολαυστικό διάλογο, κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κοινού, που είχε κατακλύσει την πρασιά του BC Corner.

Το βιβλίο πραγματεύεται την Αθήνα του 19ου αιώνα. Με αφορμή την αρχιτεκτονική και την ιστορία των αθηναϊκών κτηρίων και των δημόσιων χώρων, «επιστρέφουμε» στην Αθήνα, στην εν πολλοίς λησμονημένη και συχνά υποτιμημένη ιστορία της ως νέας πρωτεύουσας, ξεδιπλώνοντας  τις ιστορίες των εξίσου εμβληματικών ανθρώπων που τα εμπνεύστηκαν, τα χρηματοδότησαν και τα κατοίκησαν.

Το «παρών» έδωσαν εκτός από το αναγνωστικό κοινό και τους φίλους του «ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ» οι κ.κ. Άγγελος Συρίγος Υφυπουργός Παιδείας, Χρήστος Σούλης Τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ., Δημήτρης Μαναός τ. Δήμαρχος Ψυχικού, Νέλλη Λάβδα σύμβουλος Ψυχικού, Έλση Δημουλά Δημοτική Σύμβουλος, Νατάσσα Αγγελάκη Πρόεδρος του συλλόγου Κρητών «ΜΙΝΩΣ», Αϊνόλα Τερζόπουλου Σύμβουλος στην 1η Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, ενώ από τον χώρο των εκδόσεων ξεχωρίσαμε την Μαρίνα Ελευθερουδάκη.

Η επιτυχημένη εκδήλωση οργανώθηκε από τη Ζίνα Μπαμπή, μέχρι πρότινος Πρόεδρο της τοπικής της ΝΔ και αποτέλεσε την πρώτη της πολιτιστική δραστηριότητα στον Δήμο μας.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις