Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

της Όλγας Μενεμενόγλου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη Προέδρου θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου και από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου.

Στον δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ορίσθηκαν δύο εκλογικά κέντρα.  Το πρώτο θα είναι στην Α΄ Πλατεία Ψυχικού (Blue Bell) και το δεύτερο στο Κέντρο Νεότητας της Φιλοθέης (παραπλεύρως του Τένις), στην οδό Καλλιγά 78.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και μπορούν να ψηφίσουν σε ένα από τα 855 εκλογικά κέντρα που στήνονται σε όλη την Ελλάδα.

Το ποσό επίσης που έχει ορισθεί για να σε κάνει φίλο και μέλος του ΚΙΝΑΛ είναι 3€. Το πληρώνετε την πρώτη Κυριακή και έχετε δικαίωμα να ψηφίσετε και την δεύτερη.

Ισχύουν βέβαια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  (βεβαίωση νόσησης, εμβολιασμού, rapid και ό,τι άλλο προκύψει).

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και βάζετε έναν μόνο σταυρό.

Σεμινάριο φωτογραφίας

Ένα σεμινάριο φωτογραφίας έρχεται να προστεθεί στην λίστα των πλούσιων δράσεων του ΜΕΟ (Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος). Το φωτογραφικό σεμινάριο έχει διάρκεια έξι (6) μηνών και συντονίζεται από τον κύριο Μπάμπη Κουγεμήτρο.

Αρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες:

α) διδασκαλία των βασικών στοιχείων τεχνικής,  β) Φωτογραφική θεωρία- ιστορία και εφαρμογές  γ) Φωτογραφία στην πράξη, δημιουργία portfolio, έκθεση και photobook. Το διδακτικό κομμάτι σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία ως τέχνη θα πλαισιώνουν διαλέξεις και φωτογραφικές παρουσιάσεις ανθρώπων καταξιωμένων στη φωτογραφία.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα πάρουν γνώσεις γενικότερα για την φωτογραφία και την ιστορία της από την θεωρητική ενότητα που θα περιλαμβάνεται στο σεμινάριο.

Άκρως ενδιαφέρουσα ενότητα η τεχνική, που περιλαμβάνει: Γνώση και χρήση των βασικών λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, βασικές αρχές επεξεργασίας φωτογραφικής εικόνας στο Photoshop, τα αισθητικά αποτελέσματα των τεχνικών επιλογών

Το κόστος είναι μόλις 30€ το μήνα, τα σεμινάρια θα γίνουν δια ζώσης στην αίθουσα του ΜΕΟ, 25ης Μαρτίου 19, σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Επικοινωνία: meoneopsychiko@gmail.com, Τηλ : 210 6714603, ώρες 17.00 – 21.00.

Ψηφιακά δύο ακόμα έγγραφα με γνήσιο υπογραφής

Δύο ακόμα υπηρεσίες που απαιτούσαν επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής, για τις οποίες μέχρι σήμερα οι πολίτες ήταν αναγκασμένοι να επισκέπτονται τα ΚΕΠ και τα Αστυνομικά Τμήματα, είναι πλέον διαθέσιμες ψηφιακά! Πρόκειται για την «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» και την «Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού», που επιτρέπουν στους πολίτες να βεβαιώνουν ψηφιακά την υπογραφή τους σε κάθε είδους έγγραφο ή συμφωνητικό. Όπως εξήγησε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την σχετική παρουσίαση, η «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» αφορά έγγραφα με έναν υπογράφοντα και η «Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού» έγγραφα με δύο ή και περισσότερους συνυπογράφοντες. Μαζί με τις υπηρεσίες ψηφιακής έκδοσης Υπεύθυνης Δήλωσης και Εξουσιοδότησης, ολοκληρώνεται έτσι η ψηφιοποίηση του συνόλου των περιπτώσεων που απαιτούν επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής από πολίτες και επιχειρήσεις.

Οι δύο νέες υπηρεσίες είναι και αυτές διαθέσιμες μέσω του docs.gov.gr ή μέσω της ενότητας «Πολίτης και Καθημερινότητα» στο gov.gr

Ενισχύουμε το χριστουγεννιάτικο παζάρι της Αντικαρκινικής

Το Παράρτημα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά χριστουγεννιάτικο παζάρι.

Η Πρόεδρος κυρία Νατάσσα Αγγελάκη και τα μέλη του παραρτήματος σας προσκαλούν με χαρά, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στο Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, να ενισχύσετε το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

«Σας περιμένουν χριστουγεννιάτικα στολίδια να τα αποκτήσετε σε πολύ καλές τιμές και ζεστός καφές γα να σας ευχαριστήσουμε, καθώς η βοήθεια που προφέρετε πάντα είναι ανεκτίμητη» δήλωσε η Πρόεδρος του Παραρτήματος,κυρία Αγγελάκη.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις