Δράσεις με την ΕΣΤΙΑ …για την ΕΣΤΙΑ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο πρώτος λαχανόκηπος στον δήμο μας

Το Διεθνές Συνέδριο «10 Χρόνια ΣΥΔ – 10 Βήματα Μπροστά» του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση «ΕΣΤΙΑ» πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2021 στο Ξενοδοχείο ATHENS DIVANI CARAVEL, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Το έργο του Σωματείου ΕΣΤΙΑ και η προσφορά του στα άτομα με νοητική υστέρηση είναι λίγο-πολύ γνωστά στην τοπική μας κοινωνία. Επιγραμματικά: κέντρο ημέρας, εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης και δημιουργικής απασχόλησης, στέγες διαβίωσης και ποικίλες δράσεις, όλα με στόχο την αυτονομία και την αποϊδρυματοποίηση των ωφελούμενων. Το συνέδριο αγκάλιασε σύσσωμη η κοινωνία: η Κυβέρνηση, που εκπροσωπήθηκε από τους αρμοδίους Υπουργούς και Υφυπουργούς, μέλη του Κοινοβουλίου, αλλά και η Αρχιεπισκοπή και φυσικά η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού που υποστήριξαν οικονομικά την διοργάνωσή του.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε με θερμά λόγια για το έργο της Εστίας και δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει εμπράκτως, κάτι που λίγες μόλις ώρες αργότερα επιβεβαίωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Υγείας Αλίκη Γκιζελή, η οποία ανακοίνωσε την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, με στόχο την κοινωνικοποίηση των ατόμων με νοητική στέρηση, τα οποία μέσω της συμμετοχής τους σε προγράμματα και εκδηλώσεις, θα έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους της πόλης μας: «Μπορούμε να γνωριστούμε ακόμα καλύτερα. Πώς; Μέσα από εκδρομές, θέατρα και εκδηλώσεις. Καλώ από σήμερα την Εστία να συμμετέχει με 2-3 συμμετοχές ωφελούμενων κάθε φορά στις δράσεις των Συλλόγων του Δήμου μας. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενημερώσω όλους τους φορείς, ώστε κάθε φορά που προγραμματίζουν μία εκδήλωση, να διατίθενται και δωρεάν εισιτήρια για εσάς. Παρακολουθώ ότι στις δράσεις σας έρχεστε σε επαφή με κάποια σχολεία. Θα σας πρότεινα να αρχίσουμε φέτος από τα δικά μας σχολεία. Μικρές ομάδες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στα δημόσια σχολεία, να παίξουν στο διάλειμμα με τα παιδιά και, γιατί όχι; να λάβουν μέρος και σε αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου ή τις χειμωνιάτικες μέρες να ζωγραφίσουν. Ήρθε η ώρα να μάθουμε και εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε με τους ιδιαίτερους αυτούς ανθρώπους. Γιατί αυτό είναι ΠΑΙΔΕΙΑ. Και την ΠΑΙΔΕΙΑ σε αυτόν τον Δήμο, την προωθούμε και έχουμε πολύ ψηλά τον πήχη. Η χορωδία σας είναι εξαιρετική. Ελάτε μαζί μας στις εκδηλώσεις του Δήμου! Θα οργανώσουμε μουσική βραδιά με την δική σας συμμετοχή. Και αυτό θα γίνει θεσμός στον Δήμο μας.»

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης την επομένη μόλις ημέρα, όταν επισκέφθηκε το Λύκειο Νέου Ψυχικού για να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών ανακαίνισης της Αίθουσας Εκδηλώσεων, μας ενημέρωσε ότι το κηπάριο δίπλα στην Αίθουσα, θα μετατραπεί σε λαχανόκηπο, την φροντίδα και την καλλιέργεια του οποίου θα αναλάβουν οι ωφελούμενοι της Εστίας. Απευθυνόμενος στον Λυκειάρχη κύριο Διονύση Τσάγκλα είπε: «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, οι άνθρωποι της Εστίας να επικοινωνήσουν με τους νέους της πόλης μας».

Αμ έπος, αμ’ έργον λοιπόν! Η υλοποίηση των ιδεών στον Δήμο μας, είναι πλέον άμεση. Περιμένουμε τώρα από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κύριο Δημήτριο Φωτιάδη να δώσει σάρκα και οστά.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις