Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Περί ΚΔΑΠ

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, που σχεδιάστηκαν ώστε να λειτουργήσουν προς όφελος της εργαζόμενης μητέρας και να απασχολούν τα παιδιά κατά τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις 9 το βράδυ, δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει την λειτουργία τους στον Δήμο μας. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην νέα νομοθετική ρύθμιση για την άδεια λειτουργίας των ΚΔΑΠ σε σχολικούς χώρους.

Επικοινωνήσαμε με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας αλλά και με το σωματείο “ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ”, που έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά αλλά και την λειτουργία των ΚΔΑΠ και μας ενημέρωσαν ότι ενεργούν προς πάσα κατεύθυνση ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, οι τελευταίες δε πληροφορίες που έχουν είναι ότι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αδειοδότηση των σχολικών κτιρίων θα λυθεί εντός του Νοεμβρίου.

Η καθυστέρηση δεν αφορά μόνο τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, αλλά όλους τους δήμους πανελλαδικά, που ζητούν αδειοδότηση ώστε να λειτουργήσει αυτός ο θεσμός για πρώτη φορά.

Όπως φαίνεται η λειτουργία των ΚΔΑΠ θα ξεκινήσει από την καινούρια χρονιά. Κρίμα γιατί είναι ένα πρόγραμμα για το οποίο εργάστηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου από τον Μάιο και από τον αριθμό των αιτήσεων φάνηκε ότι το προάστιό μας το καλοδέχτηκε και το είχε πραγματικά ανάγκη.

Για γέλια και για κλάματα

Τοποθέτησαν χημική τουαλέτα σε αλσύλιο για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης! Σε κεντρικό δρόμο του Νέου Ψυχικού και συγκεκριμένα στο τριγωνικό παρκάκι στην συμβολή Τζαβέλα και Υψηλάντου εμφανίστηκε χημική τουαλέτα.

Αρχικά, οι περίοικοι πίστεψαν ότι θα μετακομίσει εκεί η λαϊκή και ότι η τοποθέτησή της έγινε πρόχειρα από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Με το πέρασμα των ημερών παρατήρησαν ότι την χρησιμοποιούν οι εργάτες της παρακείμενης κατοικίας όπου πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης! Πήραν τηλέφωνο στα γραφεία της Υπηρεσίας, η οποία δεν είχε την παραμικρή ιδέα.

Στις φωτογραφίες που μας έστειλαν, εκτός της χημικής τουαλέτας, οι ιδιοκτήτες του υπό ανακαίνιση ακινήτου έχουν καταλάβει και το πεζοδρόμιο επάνω στο οποίο έχουν τοποθετήσει κάδο-container, αυτόν που όπως βλέπετε χρησιμοποιείται για τα μπάζα οικοδομής.

Τι να πούμε! Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή! Το γέλιο βέβαια κόβεται αν σκεφτούμε την ασφάλεια των πεζών και φυσικά τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Προσοχή απατεώνες!

Νέα κρούσματα κλοπών και εξαπατήσεων σημειώθηκαν στον Δήμο μας. Ιδιαίτερα καλοβαλμένοι και εμφανίσιμοι νεαροί προσεγγίζουν άτομα που έχουν εντοπίσει και παρουσιάζονται ως τεχνικοί ανελκυστήρων, υπάλληλοι ΔΕΚΟ, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και ούτω καθεξής. Μιλώντας στα ανυποψίαστα θύματά τους με ευγένεια και σεβασμό κερδίζουν την εμπιστοσύνη τους και καταφέρνουν με κάποια πρόφαση να εισέλθουν στα διαμερίσματα από τα οποία αφαιρούν μετρητά και τιμαλφή.

Τα σενάρια που έχουν μέχρι σήμερα αναφερθεί κινούνται πάνω κάτω στο εξής πλαίσιο: «υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ανελκυστήρα ή στις υδραυλικές εγκαταστάσεις κτλ. της πολυκατοικίας και πρέπει να ελεγχθούν τα διαμερίσματα για να εντοπιστεί η πηγή του προβλήματος». Αξίζει να σημειώσουμε ότι  φορούν φόρμες και γιλέκα εργασίας με τυπωμένα σήματα.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους!  Δεν ανοίγουμε τις πόρτες και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εισέλθει στο σπίτι μας. Σε περίπτωση δε που επιμείνουν, καλούμε άμεσα το 100.

Η «δουλειά» είναι πολύ καλοστημένη και τα άτομα αυτά είναι ιδιαιτέρως πειστικά. Θύματα μπορεί να πέσουμε όλοι μας!

Ας γίνουμε εθελοντές!

Ζητούνται εθελοντές νεαροί και νεαρές για να στελεχώσουν το ΚΙΟΣΚΙ, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο Νέο Ψυχικό, που βρίσκεται μπροστά στον Σκλαβενίτη και συλλέγονται εκεί τρόφιμα και άλλα είδη για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Δήμου μας. Η εργασία είναι απλή. Ενημερώνουν τους διερχόμενους μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και τοποθετούν τα προϊόντα που τους δίνουν στο κιόσκι. Οι ηλικίες που ζητούνται είναι 15+ και θα τους δοθεί  βεβαίωση εθελοντισμού από τον Δήμο.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις