Νέοι Αντιδήμαρχοι

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Αναδιανομή ρόλων

Με την λήξη της θητείας των Αντιδημάρχων, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου είχαμε επιτέλους την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη  για τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού.

Τα αποτελέσματα της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι τα εξής:

  1. Αντιδήμαρχος Δομημένου Περιβάλλοντος, Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας: Γιώργος Παπαχρόνης
  2. Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης και Προγραμματισμού: Ελένη Ζέππου
  3. Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Μίνα Μελισσουργού
  4. Αντιδήμαρχος Θεμάτων Φυσικού Περιβάλλοντος: Δημήτρης Φωτιάδης
  5. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης: Νικόλας Ζερβός
  6. Αντιδήμαρχος Θεμάτων Υγείας και Παιδείας: Αλίκη Γκιζελή
  7. Αντιδήμαρχος Θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού: Μπάμπης Μπονάτσος

Αναδιανομή ρόλων λοιπόν!

Ουδείς παραμένει στην θέση του, πλην της Αντιδημάρχου Οικονομικών Μίνας Μελισσουργού, που μένει αμετακίνητη .

Ο Γιώργος Παπαχρόνης, μέχρι χθες Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας αναβαθμίζεται σημαντικά, καθώς αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Δομημένου Περιβάλλοντος και Τοπικής Ανάπτυξης , με διευρυμένο πλέον αντικείμενο, που συμπεριλαμβάνει και τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, τομέα στον οποίο έχει δώσει εξετάσεις και έχει κριθεί άριστος. Ο ρόλος της συγκεκριμένης Αντιδημαρχίας είναι κομβικός, καθώς έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση των έργων του προεκλογικού προγράμματος, για το οποίο άλλωστε ο Δημήτρης Γαλάνης εξελέγη. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλισθεί και ο νέος Αντιδήμαρχος καλείται να κάνει το όραμα πραγματικότητα. Επιπλέον ο Γιώργος Παπαχρόνης γίνεται ο πρώτος τη τάξει αναπληρωτής Δήμαρχος.

Η Αντιδημαρχία Θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας «σπάει» σε δύο επιμέρους: η μέχρι χθες αρμόδια Αντιδήμαρχος Αλίκη Γκιζελή παραμένει Αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας, ενώ Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Μπάμπης Μπονάτσος, μέχρι χθες Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης και Προγραμματισμού . Στόχος του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη είναι να καλυφθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες σε όλους ανεξαιρέτους τους τομείς, καθώς τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει και οι κοινωνικές απαιτήσεις είναι επιτακτικές. Και οι δύο επικεφαλής είναι ιδιαίτερα έμπειροι, έχουν υπάρξει ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί και έχουν αποδείξει εμπράκτως τόσο την ευαισθησία, όσο και τις ικανότητές τους. Να θυμίσουμε ότι ο Μπάμπης Μπονάτσος είχε διατελέσει Αντιδήμαρχος Πρόνοιας στον πρώην Δήμο Νέου Ψυχικού, αντιμετωπίζοντας την θητεία του ως λειτούργημα. Η δε Αλίκη Γκιζελή συνεχίζει το έργο της στον τομέα της Παιδείας, που τόσο αγαπά και στον οποίο ήδη έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Καλείται τώρα να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της και στον τομέα της Υγείας, με την δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας και τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Ο Νίκος Ζερβός επανέρχεται δυναμικά και αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, με αντικείμενο αφ’ ενός την αυστηρή επίβλεψη της εφαρμογής του επικαιροποιημένου Κανονισμού Καθαριότητας, που θα είναι σε ισχύ από το νέο έτος. Είναι ένας άνθρωπος συνεργάσιμος, διατηρεί δε άριστες σχέσεις με τον Δημήτρη Φωτιάδη, που αποχαιρετά την Τεχνική Υπηρεσία και αναλαμβάνει πλέον Αντιδήμαρχος Θεμάτων Φυσικού Περιβάλλοντος. Η συγκατοίκηση των δύο ικανότατων Πολιτικών Μηχανικών στα γραφεία του Κοινοτικού Καταστήματος Φιλοθέης, είναι άριστος οιωνός για το Προάστιό μας. Εν όψει δε της κατασκευής νέου αρδευτικού δικτύου στο Νέο Ψυχικό, η παρουσία του Νεοψυχικώτη Δημήτρη Φωτιάδη κρίθηκε αναγκαία και έχουν εναποτεθεί στο πρόσωπό του οι ελπίδες των κατοίκων της Κοινότητας για την αποκατάσταση και αναβάθμιση του πρασίνου.

Η Ελένη Ζέππου μετακινείται στην Αντιδημαρχία Δημοτικής Διακυβέρνησης και Προγραμματισμού και θα συνεργάζεται πλέον στενά με τον Δήμαρχο, παρακολουθώντας και τις πολύπλοκες σχεδόν καθημερινές νομοθετικές ρυθμίσεις που διέπουν κάθε πτυχή της Δημόσιας Διοίκησης εν γένει. Αντικαθιστά δε τον Δήμαρχο σε περίπτωση απουσίας του πρώτου τη τάξει Αναπληρωτή. Η Ελένη Ζέππου αφήνει πίσω της την Σύμβαση συντήρησης πρασίνου που ήδη ισχύει από τον προηγούμενο μήνα και για την επόμενη τριετία. Έχει δε φροντίσει το πράσινο τόσο στο Παλιό Ψυχικό όσο και στη Φιλοθέη, ενώ έχει πολεμηθεί ανηλεώς από αντιπολιτευτικές ομάδες.

Τέλος, όπως ήδη αναφέραμε, παραμένει αμετακίνητη η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μίνα Μελισσουργού, το νεαρότερο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει διακριθεί για την εργατικότητα και τη μεθοδικότητά της.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο και κλείνουμε το ρεπορτάζ μας με τα δικά του λόγια: «Μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια, όλοι ανεξαιρέτως οι Αντιδήμαρχοι έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους και θεωρώ ότι κάθε ένας και κάθε μία έχει επιτύχει στο έργο που του ή της είχε ανατεθεί, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι παραμένουν στον στενό κύκλο συνεργατών μου. Εκτός απροόπτου λοιπόν, η θητεία τους θα διαρκέσει μέχρι τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές, το 2023».

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις