Δημήτρης Γαλάνης: Τιμάμε όσους με ανδρεία πολέμησαν για την Ελευθερία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εορτασμοί και Παρέλαση στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού και κορυφώθηκαν με τη μαθητική παρέλαση στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου Φιλοθέης.

 

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ψυχικού. Ακολούθησε εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας και στους τρείς Ιερούς Ναούς -Αγίας Σοφίας, Αγίας Φιλοθέης Αγίου Δημητρίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με Τρισάγιο στα Ηρώα Νέου Ψυχικού, Ψυχικού και Φιλοθέης και κατάθεση στεφάνων.

 

 

Προηγήθηκαν από την προπαραμονή γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών ενώ πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για το νόημα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε ειδικές συγκεντρώσεις των μαθητών και μαθητριών τους.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους τους πολίτες του προαστίου:  «Τιμάμε τους ανθρώπους, που με την ανδρεία τους έγραψαν το ηρωικό ΕΠΟΣ του ’40. Σε αυτούς που με σθένος πολέμησαν και θυσιάστηκαν, για την ελευθερία. ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Ψηλά οι σημαίες! Ζήτω η Ελλάδα!».

 

Στην παρέλαση παρευρέθηκε και η Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας και Βουλευτής της Εκλογικής μας Περιφέρειας κυρία Ζωή Ράπτη, η οποία δήλωσε: «Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημερομηνία που μας θυμίζει το ηθικό παράδειγμα των προγόνων μας, που είπαν ΟΧΙ στην αξίωση των Ιταλών να παραδώσουμε τη χώρα μας και των ηρώων μας που έπεσαν στη μάχη της υπεράσπισης του ιερότερου αγαθού του ανθρώπινου πολιτισμού: της Ελευθερίας. Αυτή η ημέρα μας δείχνει επίσης πού πρέπει να κατευθύνουμε τη ζωή μας για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον αξιοβίωτο για εμάς και τα παιδιά μας. Ζήτω η 28 Οκτωβρίου 1940!»

Την παρέλαση όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, των Προσκόπων και Αεροπροσκόπων παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του Δήμου  μας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα Τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι της αστυνομίας, οι καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί των σχολείων και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών, οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, Σωματείων, Ομίλων και Ενώσεων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η φιλαρμονική του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού συνόδευσε με μουσικές μελωδίες και εμβατήρια όλη την παρέλαση.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Ζήτω η Ελλάδα!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις