Συνταγές

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συνταγές με πλιγούρι και ταχίνι

Γράφει η Μαριλένα Μανιατοπούλου

Εύκολες, οικονομικές, γρήγορες και νόστιμες, αυτές οι συνταγές και δεν απαιτούν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία για να βγουν όπως πρέπει. Απλώς όρεξη να έχουμε να φτιάχνουμε, να τρώμε και να ταΐζουμε τους αγαπημένους μας.

Πλιγουροσαλάτα

Υλικά

3 φλυτζάνια τσαγιού πλιγούρι

3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

3 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο μαιντανό

½ φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο

ελαιόλαδο

χυμό από ένα λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Το στραγγίζουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρεμμυδάκι, το μαιντανό και το δυόσμο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα για να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε.

 

Ταχινόπιτα

Υλικά

1 κούπα ταχίνι

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

2 κούπες ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ κ. γλ. σόδα

1 κ.σ. κανέλα

¼ κ.γλ. γαρύγαλλο

1 κούπα σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες και φουσκωμένες

σε 4 κουταλιές κονιάκ

1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υγρά υλικά στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη να χτυπηθούν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε και το αλεύρι, τη σόδα και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά μέσα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε πάλι, ώσπου να σχηματιστεί μία ζύμη απαλή και αφράτη. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες με το κονιάκ. Τέλος, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε την ταχινόπιτα στους 180C για 45’-50’.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις