«Έξυπνες Πόλεις»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πρόγραμμα για την ψηφιακή ανάπτυξη των Δήμων

Βασική προϋπόθεση της Κυβέρνησης είναι η ψηφιακή ανάπτυξη όλων των πόλεων μέσω ηλεκτρονικών δικτύων που θα βελτιώνουν την οργάνωση και τη λειτουργικότητά τους. Για το σκοπό αυτό θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Έξυπνες πόλεις», με το ποσό των 320 εκατ. Ευρώ, όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, από το βήμα του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Ο κύριος  Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι τα κονδύλια θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και ότι για το πρόγραμμα των «Έξυπνων Πόλεων» υπήρξε συνεργασία με τον υφυπουργό Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου κύριο Λιβάνιο, όπως επίσης με τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κύριο Τσακίρη αλλά και μετην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ανέφερε ότι θα υπάρξει ένα «μενού πολλαπλών επιλογών», όπως το χαρακτήρισε, έτσι ώστε ο κάθε Δήμος με βάση τις ανάγκες του, να επιλέγει  λύσεις που αφορούν στους δημότες του. Οι τομείς που θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν ψηφιακά οι δήμοι θα είναι -μεταξύ άλλων- κοινωνική πολιτική, απασχόληση και υγεία, παιδεία, πολιτισμός και αθλητισμός, περιβάλλον, υποδομές, μεταφορές, μεταποίηση, τουρισμός, δημοτική αστυνομία, εξυπηρέτηση του πολίτη, οικονομική διαχείριση των δήμων, διοικητική λειτουργία των δήμων.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις