Υπογραφή βιβλίου 4-11 στο Χαρτόπολις

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Το βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις» της Ελένης Νικολέλη (Δ.Βασιλείου 1, Νέο Ψυχικό, Φάρος) σας προσκαλεί, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ώρες από 19:00 έως 21:00, σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Μανώλη Κοττάκη,  για να γνωρίσετε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Οι Απόρρητοι Φάκελοι ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΛΙΒΑΝΗ».

«Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή επιχειρούν µια δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθµούςτης διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και µη πολιτικών δυνάµεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανοµή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Άγνωστα ντοκουµέντα, µαρτυρικές καταθέσεις, νοµικά και διπλωµατικά κείµενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της διακυβέρνησης Καραµανλή, µιας περιόδου που «σφράγισε» την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάµεις, θεσµικά και µη κέντρα αναδύονται µέσα από µια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραµανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόµενη αποδροµή της». Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο: «Το αόρατο νήμα που συνδέει τις υποκλοπές, τη διπλωµατία των αγωγών, το φυσικό αέριο, τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τις απειλές κατά του πρώην πρωθυπουργού, το βέτο στο Βουκουρέστι, το Βατοπέδι και τον ∆εκέµβρη του 2008 ξετυλίγεται για πρώτη φορά µέσα από πλήθος ντοκουµέντων και νοµικών κειµένων, φωτίζοντας τους πραγµατικούς πρωταγωνιστές αλλά και κάθε µορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή».

O Μανώλης Κοττάκης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1968. Πτυχιούχος της Νοµικής Σχολής του ∆ηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης. ∆ηµοσιογράφος, µέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας. Από το 2017 είναι διευθυντής της ιστορικής εφηµερίδας Εστία. Τον Σεπτέµβριο του 2020 ο πρόεδρος Ερντογάν υπέβαλε µήνυση κατά του συγγραφέα για τη µαχητική αρθρογραφία εναντίον του µε αιτιολογία µεταξύ άλλων ότι εµποδίζει την πολιτική του στο Αιγαίο. Ως πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του ∆ήµου Αίγινας συντόνισε την έκδοση του λευκώµατος» Η Αίγινα στα Χρόνια του Καποδίστρια», η οποία εκτυπώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Το 2018 τιµήθηκε από τον ∆ήµο Κάσου για τη συµβολή του στην ανακήρυξή της ως µαρτυρικής νήσου από τη Βουλή των Ελλήνων. Από το 2017 έως το 2021 παρουσίαζε µαζί µε τον δηµοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο καθηµερινή εκποµπή στον ραδιοφωνικό σταθµό Real Fm, η οποία ήταν πρώτη σε ακροαµατικότητα σύµφωνα µε την εταιρεία Focus.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα του ΕΟΔΥ.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις