Στη μνήμη της Λώρας Βερροιοπούλου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Άνθρωπος με ιδανικά και όραμα

Η κυρία Λώρα που γνωρίσαμε και θα σεβόμαστε για πάντα, δεν θα πάει πρωί-πρωί στα Τουρκοβούνια να γεμίσει τις ταΐστρες για τα αδέσποτα, δεν θα πάρει πολλές φορές όλους μας τηλέφωνο για να ρωτήσει τι κάνουν τα υιοθετημένα ζωάκια, δεν θα πάρει όλους τους κτηνιάτρους της περιοχής για να μάθει πως είναι οι ασθενείς τους, δεν θα καλέσει τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος για να μάθει τα νέα της ημέρας αναφορικά με την ευζωία ή την βιαιοπραγία κατά των ζώων, δεν θα μιλήσει με την Δημοτική Αρχή και τους επόπτες του Δήμου για να πληροφορηθεί πως πάει το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων,  δεν  θα απαντήσει στα τηλεφωνήματα γνωστών και αγνώστων για να βοηθήσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα κατοικίδια τους, γιατί σήμερα, αποχαιρετούμε τη Λώρα, την καλή μας φίλη που έφυγε από κοντά μας.

Για εσάς αγαπητή Μόνικα και Αλεξάνδρα ήταν η μητέρα σας και η γιαγιά σας.

Για εσάς Αξιότιμε κύριε Πρέσβη, αγαπητέ Γιάννη, ήταν η πολύτιμη αδελφή σου.

Για εμάς όμως, ήταν το φωτεινό παράδειγμα, ήταν αυτό που επιδιώκουμε στη ζωή μας:  Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Να μοιάσουμε στη Λώρα που υπήρξε άνθρωπος με ιδανικά και όραμα, με αφοσίωση και βαθιά γνώση στον σκοπό της, με αγάπη και φροντίδα για τους γύρω μας.

Με άποψη για τη πόλη μας, με αγωνία και τεράστιο ενδιαφέρον και πάνω από όλα μια ατελείωτη και ανιδιοτελή αγάπη για τα ζώα.

Η Λώρα Βερροιοπούλου ήταν μια Μεγάλη Κυρία από εξαιρετική οικογένεια ακαδημαϊκών, πολιτικών,  με πατέρα Ναύαρχο ήρωα του ’40, με αδελφό που διέπρεψε στο Διπλωματικό Σώμα  και σύζυγο τον πρόωρα χαμένο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Όμως η Λώρα δεν μιλούσε αναπολώντας το παρελθόν της οικογένειας, δεν κοίταζε ποτέ πίσω αλλά ζούσε και δρούσε στο σήμερα.

Η Λώρα ήταν μια θύελλα  ενέργειας, αισιοδοξίας και τεράστιας προσφοράς για την ευζωία των ζώων και την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Επί τριάντα και πλέον χρόνια με αγάπη και γνώση, πάλευε στο Ψυχικό νυχθημερόν για αυτό που πίστευε και κατόρθωσε να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο, ούτε κακοποιημένο ή ταλαιπωρημένο κατοικίδιο.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια είχα την μεγάλη τύχη να σταθώ δίπλα της.

Μου έκανε τη τιμή να με εμπιστευθεί για να τη βοηθήσω να φτιάξουμε «το θαύμα του Ψυχικού»  όπως λέγανε όλοι στην Ελλάδα και κατόπιν να επεκτείνουμε το πρόγραμμα για τα αδέσποτα στον διευρυμένο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η Λώρα Βερροιοπούλου ήταν η ψυχή της ΖΩΦΙΨΥ, δούλευε ασταμάτητα και ήταν αυτή που κατάφερε να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων.

Όλοι οι άλλοι βοηθούσαμε, ο καθένας με το τρόπο του και από τη θέση που κατείχε.

Πριν από λίγα χρόνια με συγκίνησε όταν αποφάσισε να σταθεί δίπλα μου, να κοσμήσει το ψηφοδέλτιο της «Συμμαχίας Πολιτών» και να εκλεγεί σύμβουλος της Κοινότητας Ψυχικού. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Σήμερα την αποχαιρετούμε την μεγάλη κυρία του Ψυχικού που έφυγε από τη ζωή και, πράγματι,  δεν είναι εύκολο να δεχτούμε την απουσία της. Φανταζόμασταν ότι θα είχαμε για πάντα την κυρία Λώρα μας.

Όμως, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνεργάτες δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να ολοκληρώσουμε το όραμά της που, τώρα πια, έγινε δικό μας!

Αγαπητή μας Λώρα,

Στην πόλη μας έχεις αφήσει το στίγμα σου και στις καρδιές μας φύτεψες τον σπόρο της ανιδιοτελούς αγάπης για τα ζώα.

δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Παντελής Ξυριδάκης

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις