Δημοτικά Σχόλια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μενεμενόγλου Όλγα – Λυδία Λέκκα


Αλλαγές στην Διοίκηση

Δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου,  Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, καθώς συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας, κατά τα προβλεπόμενα από τις διατάξεις του εκλογικού νόμου 3852.

Παράλληλα, ακούμε ότι ο δήμαρχος σχεδιάζει να προβεί και σε αλλαγές μεταξύ των έξι αντιδημάρχων του, αλλά και των προεδρείων των νομικών προσώπων ΟΚΑΠΑ και ΔΗΚΕΦΙΨ, ενώ ίσως πάρει η μπάλα και τις Επιτροπές Παιδείας και ό,τι γενικώς ορίστηκε και διορίστηκε πριν ένα ή δύο χρόνια.

Χρειάζεται; Επιβάλλεται πια. Βέβαια πάγκος δεν υπάρχει. Και οι έντεκα σύμβουλοι του Γαλάνη έχουν λάβει θέσεις και τίτλους. Πόσο εργάστηκε ο καθένας τώρα δύο χρόνια; Προς το παρόν θα το κρίνει ο Δήμαρχος. Εμείς θα τους κρίνουμε όλους μαζί τον Οκτώβριο του 2023, στην κάλπη.

Πάντως τα πηγαδάκια βοούν, καθώς οι επικεφαλείς στην πλειονότητά τους επιθυμούν να παραμείνουν στα ίδια πόστα. Γιατί, θα μου πείτε; Προφανώς διότι θεωρούν ότι το έργο τους έχει πετύχει –προς το παρόν βέβαια- και δεν το έχουν ολοκληρώσει. Και ναι, δυο χρόνια για κάποιους τομείς ίσως δεν είναι αρκετά, ιδιαίτερα εν μέσω μιας πανδημίας που δεν έχει αφήσει να φανεί η δυναμική του καθενός. Διττός ο ρόλος του Covid και στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, άλλους τους βόλεψε και άλλους τους ξεβόλεψε. Όλα καλώς καμωμένα λοιπόν κατ’ αυτούς, γιατί περί αυτοκριτικής ούτε λόγος!

Τι θα κάνει όμως ο Δημήτρης Γαλάνης; Μέχρι σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος! Θα ανακυκλώσει τους ίδιους ή θα προχωρήσει σε …πιο ρηξίκελευθες κινήσεις;

Το ‘πε και το ‘κανε

Και ω τι χαρά! Η μελέτη για την ανάπλαση του Παιδικού Κήπου Πικιώνη παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου. Από τις σπάνιες φορές που η συγκίνηση ήταν έκδηλη σε κάθε ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως ακούσαμε προχωράμε μάλιστα και στην δημοπράτηση του έργου. Και όλα αυτά μέσα σε δύο μόλις χρόνια! Το έργο αυτό είναι ένα ακόμα, με την προσωπική σφραγίδα του Δημήτρη Γαλάνη. Γιατί ασχολήθηκε ο ίδιος προσωπικά. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και ξεπέρασε σε χρόνους πρωτοφανείς τις αγκυλώσεις του δημοσίου, την γραφειοκρατία και όλα αυτά τα προβλήματα που μέχρι τώρα είχαν εμποδίσει την υλοποίησή του.

Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η ανάπλαση του Παιδικού Κήπου είχε καταλήξει κάτι σαν το γιοφύρι της Άρτας για τον δήμο μας που, όμως, σταματούσε πάντοτε μπροστά σε εμπόδια που για τους προκατόχους του ήταν ανυπέρβλητα.

Ο πόλεμος των δέντρων

Τέλος στην φημολογία και την λασπολογία που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε δυναμικά να βάλει ο Δημήτρης Γαλάνης.

Οι τόνοι ανέβηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όταν κατά την συζήτηση του θέματος που αφορούσε την κοπή ή μη ενός δέντρου η κυρία Τρέζου, σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγόρησε την διοικούσα παράταξη ότι στο προάστιο σε λίγο δεν θα μείνει ούτε ένα δέντρο όρθιο. Το σχόλιο προκάλεσε την έκρηξη του Δημάρχου ο οποίος με έντονο ύφος την κάλεσε να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των δέντρων που έχουν κοπεί επί των ημερών του.

Και στοιχεία δεν υπήρχαν! Απλά η κυρία Τρέζου μάλλον παρασύρθηκε από έναν καταιγισμό αναρτήσεων προφανώς κατευθυνόμενων που βεβαίως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καλό θα είναι πάντως να κρατήσουν οι σύμβουλοι τα λόγια της κυρίας Αλεξοπούλου, που λίγο πριν για ένα άλλο θέμα είπε ότι «δεν ασχολούμαστε με ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο και με ό,τι δεν γράφεται ή δεν λέγεται από ειδικούς».

Τώρα αν έφτασε να παρασυρθεί η κυρία Τρέζου που κοσμεί το δημοτικό συμβούλιο με την σοβαρότητα και την ευπρέπειά της, σκεφτείτε πόσο αβασάνιστα υιοθετούν, ό,τι κυκλοφορεί, άνθρωποι που δεν ασχολούνται σε βάθος και δεν γνωρίζουν τα ισχύοντα.

Νέα ήθη(;) και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη

Λίγες μέρες μένουν μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και, όπως είναι άλλωστε και φυσικό, οι υποψήφιοι και οι υποστηρικτές τους κάνουν ό,τι μπορούν για να καταφέρουν το καλύτερο –για αυτούς- αποτέλεσμα. Η κριτική δίνει και παίρνει, πεπραγμένα και εξαγγελίες απαξιώνονται και γενικά επικρατεί… «μια ωραία ατμόσφαιρα». Και αν μέχρι ενός σημείου, το να ακούγονται υποτιμητικά σχόλια για τους υποψηφίους από τους αντιπάλους τους είναι αναμενόμενο, φαίνεται ότι κάποιοι επέλεξαν συνειδητά να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια δεοντολογίας και ευπρέπειας, επιστρατεύοντας ισχυρισμούς και επιχειρήματα που ουδεμία σχέση έχουν με τα έργα και τις ημέρες των αντιπάλων τους στο πεδίο της κομματικής δράσης, αλλά άπτονται καθαρά προσωπικών τους θεμάτων. Σε μια εποχή που, θεωρητικά τουλάχιστον, έχουμε όλοι επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητές μας, ακούσαμε ότι αναφέρθηκε υποτιμητικά, ως επιχείρημα εναντίον συγκεκριμένης υποψηφιότητας, η καθ’ όλα νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα του συντρόφου της, για λόγους… ταξικούς! Το θέμα δε έλαβε τέτοια έκταση, που το θιγόμενο μέρος διαμαρτυρήθηκε εγγράφως με προειδοποιητική επιστολή. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς… Την ένδεια των ουσιαστικών αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων; Το ότι κάποιοι κύκλοι ξεχνούν πως το κόμμα και ο πολιτικός χώρος στον οποίον ανήκουν και για τον οποίον υποτίθεται ότι αγωνίζονται εκφράζει και εκπροσωπεί την ευρεία λαϊκή βάση και την πλειοψηφία των ελλήνων ψηφοφόρων και δεν αποτελεί κλειστή λέσχη; Το ότι, εν έτει 2021, δεν έχουν καταλάβει πως αυτού του επιπέδου συζητήσεις και διαδόσεις υποτιμούν μόνον αυτούς που τις υποκινούν και τις διακινούν και ουδόλως αυτούς στους οποίους αναφέρονται; Είναι ώρα να καταλάβουν όλοι ότι η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών έχει ως στόχο την εκλογή εκπροσώπων που είναι σε θέση να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά και να αφουγκραστούν τις ανάγκες  της βάσης των ψηφοφόρων, ανθρώπων δηλαδή που θα αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο του απλού ψηφοφόρου με την κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα που διαμορφώνουν τις πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.  Λυπούμαστε πολύ και σας παρακαλούμε: σοβαρευτείτε!

Μήπως έχουμε ξεφύγει κύριοι;

Από αβλεψία και όχι από πρόθεση, παραλείψαμε να συμπεριλάβουμε το όνομα εκπρόσωπου της Κοινότητας του Νέου Ψυχικού σε αυτούς που παρέστησαν σε πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν εξοργίστηκε και, χωρίς να κάνει καν τον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μας, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Εφημερίδας μας και όχι μόνο! Φίλτατε, νομίζετε αλήθεια ότι η αναφορά της παρουσίας σας ανάμεσα στους θεατές μίας θεατρικής παράστασης επηρεάζει τόσο πολύ την αντίληψη των συνδημοτών μας για το έργο που έχετε παράγει;  Το 2023, εάν αποφασίσετε εκ νέου να θέσετε την υποψηφιότητά σας, πιστεύετε σοβαρά ότι οι ψηφοφόροι θα λάβουν υπ’ όψιν την παρουσία σας ή μη στην παράσταση «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες», βράδυ καθημερινής στο Αθλητικό Κέντρο; Εμείς πάλι, δεν το φανταζόμαστε. Φοβόμαστε όμως ότι η ένταση, αν όχι η εμπάθεια, της αντίδρασής σας θα μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη όλων όσοι σας άκουσαν! Για εμάς το ζήτημα λήγει εδώ, καθώς δεν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε για αυτό περισσότερο μελάνι και προτείνουμε και σε εσάς να μην καταναλώσετε άλλη ενέργεια επ’ αυτού.  Θέλετε να ασχοληθούμε με κάτι που εμπίπτει στις αρμοδιότητές σας και που απασχολεί τους κατοίκους του Νέου Ψυχικού; Έχουμε εσχάτως δεχθεί πληθώρα τηλεφωνημάτων σχετικά με την αυθαίρετη τοποθέτηση κώνων και εμποδίων που αποκλείουν θέσεις παρκαρίσματος σε ήδη επιβαρυμένα σημεία της Κοινότητας, κατά παράβαση του άρθρου 48 του Κ.Ο.Κ. Κάντε μια βόλτα στην περιοχή και ενημερώστε μας για τις ενέργειές σας!

Περί προβολής

Α, και μια που πιάσαμε το θέμα της προσωπικής προβολής και της αναφοράς των ονομάτων: στις κηδείες, πηγαίνουμε για να τιμήσουμε τον εκλιπόντα και να συμπαρασταθούμε στους οικείους του, εφ’ όσον τους γνωρίζουμε. Η δε δημοσιογραφική κάλυψη τέτοιων περιστάσεων σκοπό έχει τον αποχαιρετισμό του μακαρίτη και μόνον.  Όταν αναλαμβάνετε είτε να εκφωνήσετε επικήδειους είτε να συντάξετε νεκρολογίες, το να αναφέρετε το δικό σας όνομα περισσότερες φορές από το όνομα του εκλιπόντος καταντά αν μη τι άλλο γραφικό. Δόξα τω Θεώ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν απεριόριστο χώρο για την προσωπική σας προβολή και για την εκτόνωση του ναρκισσισμού σας εν γένει. Μην διαμαρτύρεστε λοιπόν στα Τοπικά Νέα, επειδή δεν σας προέβαλαν όσο θα επιθυμούσατε. Θα παραμείνουμε εφημερίδα, θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε γεγονότα και δεν σκοπεύουμε να μετατραπούμε σε προσωπικό λεύκωμα κανενός και καμίας!

Καθείς με την πετριά του

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν βέβαια δώσει την ευκαιρία στους χρήστες να προβαίνουν σε αναρτήσεις, υποδεικνύοντας τα κακώς κείμενα και απαιτώντας άμεσες λύσεις και παρεμβάσεις. Η αντίληψη όμως των χρηστών για τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του Δημάρχου, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόσφατα αναρτήθηκε φωτογραφία αλλοδαπού που είχε συλλέξει σιδερικά από κάδους και τα μετέφερε με τρίκυκλο, συνοδευόμενη από οργισμένα σχόλια και εκκλήσεις προς τη Δημοτική Αρχή. Τι να κάνει δηλαδή ο Δήμαρχος; Να τρέξει πίσω από το τρίκυκλο; Να απαγορεύσει την είσοδο των συλλεκτών εντός των ορίων του Δήμου; Να εγκαταστήσει φρουρά γύρω από τους κάδους; Τι ακριβώς; Πώς το φαντάζεστε;

Αντιλαμβανόμαστε ότι το 2023 πλησιάζει πλέον και όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την ψήφο των συνδημοτών μας βρίσκονται σε αναζήτηση συμμάχων προκειμένου να σχηματίσουν συνδυασμούς και ψηφοδέλτια.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις