Ώρα για σούπα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συνταγές από τη Μαριλένα Μανιατοπούλου

Ώρα για σούπα

Στην Ελλάδα, αγαπάμε πολύ τις σούπες καθώς αποτελεί ένα χειμερινό πιάτο που θυμίζει οικογενειακές στιγμές μπροστά από το αναμμένο τζάκι. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι σούπες μετά το καλοκαίρι είναι ένας τρόπο να υποδεχθούμε τον χειμώνα και να αναπολούμε τις ωραίες στιγμές του καλοκαιριού που πέρασε!

Απολαύστε, λοιπόν, τις παρακάτω συνταγές αναπολώντας κι εσείς τις καλοκαιρινές στιγμές σας όλοι μαζί στο τραπέζι και υποδεχτείτε τις κρύες νύχτες του χειμώνα με αχνιστά μπολ γεμάτα πρωτότυπες και πεντανόστιμες σούπες!

Σούπα με κολοκυθάκια, κάρυ και βασιλικό

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια

50 γρ. φρέσκο βασιλικό

1 κρεμμύδι

40 γρ. βούτυρο

50 ml ζωμό κοτόπουλου

1 κουτ. σούπας κάρυ

1 φιλέτο κοτόπουλο

τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Πλύνετε τα κολοκυθάκια, κόψτε τα σε κομματάκια και βράστε τα για 15′ σε αλμυρό νερό. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το βασιλικό και ροδίστε τα με 20 γρ. βούτυρο και το κάρυ. Προσθέστε μετά τα κολοκυθάκια, το ζωμό, και βράστε τα υλικά για 20′. Στη συνέχεια, χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα προσθέστε αλάτι, πιπέρι. Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά. Κόψτε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και τσιγαρίστε το με το βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Τέλος, σερβίρετε σε μπολ μοιράζοντας τις λωρίδες κοτόπουλου και διακοσμείτε με κάρυ και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Κρύα σούπα με αβοκάντο και φιστίκια

Υλικά

2 αβοκάντο

1 αγγούρι

100 γρ. φιστίκια

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι

25 γρ. κόλιανδρο

250 γρ. καβουρόψιχα

1 πράσινο λεμόνι

50 ml κρέμα καρύδας

ελαιόλαδο

tabasco

αλάτι

κόκκινο πιπέρι / πάπρικα

Εκτέλεση

Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε το αγγούρι σε ροδέλες (χωρίς τα σπόρια). Πλύνετε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίστε το σκόρδο, βγάλτε την καρδιά και στίψτε το λεμόνι σε ένα μπολ. Έπειτα, ξεφλουδίστε τα αβοκάντο και ρίξτε τα στο μπολ με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Στη συνέχεια, ρίξτε στο μίξερ το αβοκάντο, την καβουρόψιχα, τις ροδέλες αγγουριού, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα φιστίκια, το κόλιανδρο, τον χυμό λεμονιού, λίγο λάδι και το κρέμα καρύδας. Προσθέστε σιγά- σιγά 20 ml κρύο νερό μέχρι η σούπα να γίνει κρεμώδης και πηχτή. Προσθέστε το tabasco ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τέλος, σερβίρετε με κόκκινο πιπέρι/ πάπρικα και λίγη καβουρόψιχα.

 

Ώρα για γλυκό!

Cupcakes με πορτοκάλι, σοκολάτα και μέντα

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα υγείας

1 πορτοκάλι

10 φύλλα μέντας

100 γρ. αλεύρι

80 γρ. ζάχαρη

40 γρ. άχνη ζάχαρη

3 αυγά

1/2 σακουλάκι μαγιά

100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Με τον τρίφτη συγκεντρώστε μία ποσότητα ξύσματος πορτοκαλιού. Λιώστε 150 γρ. σοκολάτας  με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Χτυπήστε το μείγμα και προσθέστε τη μαγιά και την υπόλοιπη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μοιράστε σε φορμάκια ατομικά για muffins το μείγμα γεμίζοντας τα 2/3. Βάζουμε στο φούρνο τα φορμάκια για 14 λεπτά. Όσο ψήνονται, μουλιάστε τα φύλλα μέντας σε ζεστό χυμό πορτοκαλιού (για 14′). Στραγγίστε το μείγμα και προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, την άχνη ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Τέλος, καλύψτε τα cupcαkes με το μείγμα και βάλτε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις