Οι δράσεις της ενορίας του Αγίου Γεωργίου

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Όλο το πρόγραμμα για το έτος 2021-2022

Μουσική, φιλολογικό καφενείο, διαλέξεις κ.ά.

Για μια ακόμη χρονιά η ενορία του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών, ποιμαντικών και ενημερωτικών δράσεών της και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο -ενορίτη και μη.

Επιπλέον των δράσεων κατηχητικού χαρακτήρα και θεολογικού ενδιαφέροντος, το Πρόγραμμα της Ενορίας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων -μαθήματα πιάνου και παραδοσιακής μουσικής, διαλέξεις και παρουσιάσεις φιλολογικού ενδιαφέροντος, συζητήσεις με διακεκριμένους ειδικούς για ευαίσθητα ζητήματα όπως π.χ. η ενδοοικογενειακή βία.

  • Δευτέρα

17:00-19:00 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Νέου Ψυχικού «ΜΙΝΩΣ» διοργανώνονται μαθήματα πιάνου αλλά και παραδοσιακής Κρητικής μουσικής.
Έναρξη 27.09.2021. Πληροφορίες 6937475107 κ. Αγγελάκη.

19:00-21:00 φιλοξενείται η σπουδαία και δραστήρια χορωδία  παραδοσιακής μουσικής «Η ΡΟΔΙΑ», υπό τη διεύθυνση της μουσικού Μάρθας Μαυροειδή. Η Χορωδία θα προετοιμαστεί για ένα μεγάλο αφιέρωμα στην μουσική της Μικράς Ασίας, αφού συμπληρώνονται εκατόν έτη από την μεγάλη καταστροφή του 1922.

  • Τρίτη

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος στον άγιο Γεώργιο στις 17:00 ακολουθεί στις 18:00 το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα, το οποίο φέτος, όπως και πέρσι αφού δεν ολοκληρώθηκε, θα έχει θεματική την ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας. Ένα θέμα πάντα επίκαιρο, ειδικά αυτές τις ημέρες της πανδημίας, όπου η Θεία Λειτουργία δέχτηκε σφοδρή κριτική.

Έναρξη 28.09.2021.

  • Πέμπτη

17:00-19:00 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα φιλοξενείται στην αίθουσα του ναού μας το τμήμα ΑΧΕΠΑ Ψυχικού «Αγία Φιλοθέη».

19:00-22:00 Η μεγάλη και διεθνούς φήμης βυζαντινή χορωδία «ΤΡΟΠΟΣ» υπό την διεύθυνση του διδασκάλου Κωνσταντίνου Αγγελίδη συναντάται, μελετά και προετοιμάζεται για την επόμενη μεγάλη συναυλία με πνεύμα μαθητείας και σεβασμό στη παράδοσή μας.

  • Παρασκευή

17:00-18:00 Ο σκηνοθέτης και ιστορικός Σπύρος Μαντζαβίνος συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη προσπάθεια ανάλυσης της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, θα παραδώσει μαθήματα Ανάλυσης Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας.

  • Σάββατο

18:00-19:30 Κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα οι επιτυχημένες δράσεις της ομάδας Φιλαναγνωσίας του ναού μας φιλοξενούν κάποιον σπουδαίο συγγραφέα ή κάποιον εκδοτικό οίκο για να μας παρουσιάσουν το έργο τους. Ο πρώτος καλεσμένος για τη φετινή χρονιά, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 18:00 θα είναι ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος   κ. Νεκτάριος (Αντωνόπουλος)

  • Κυριακή

11:00-12:30 Τα μέλη των κατηχητικών συνάξεων της Ενορίας μας συναντιούνται για μία άλλη διαφορετική από τις καθημερινές συζήτηση και μαθητεία.

Έναρξη 03.10.2021. Υπεύθυνος π. Αθανάσιος Παΐδας.

12:00 Προβολή από το διαδικτυακό κανάλι του ναού μας στο YouTube «Θεού γεώργιον» της επιτυχημένης εκπομπής «Πρός Ἐκκλησιασμόν» που παρουσιάζει ο Πρωτοψάλτης του ναού μας, ο μουσικός και θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, φιλοξενώντας πάντα ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών που εργάζονται αθορύβως και εκπλήσσουν με τα αποτελέσματα της εργασίας τους.

  • Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 και ανά δεκαπενθήμερο στήνεται στην Ενορία μας ένα Φιλολογικό Καφενείο. Δεκτοί όλοι όσοι αγαπούν τον λόγο, τα γράμματα, την ποίηση, την λογοτεχνία, το θέατρο, τα κείμενα και τα αντι-κείμενα! Δεν θα αποκλειστούν εκείνοι που δεν τα συμπαθούν… Ευπρόσδεκτοι όσοι έχουν να προσφέρουν κάτι και όσοι δεν έχουν… Καλοδεχούμενοι όσοι θέλουν να ακούσουν και να σκεφθούν. Δεν υπάρχει θεματολόγιο. Ενθαρρύνονται οι πρωτοβουλίες.
  • Κυριακή 31 Οκτωβρίου, 28 Νοεμβρίου και 30 Ιανουαρίου σε συνεργασία με την ψυχολόγο κ. Δώρα Νικολαΐδου, μετά την Θεία Λειτουργία στον προσφερόμενο καφέ στην αίθουσα του ναού μας, η διακεκριμένη ψυχολόγος θα μας αναλύσει θέματα σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και θα ακολουθήσει συζήτηση.
  • Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 η Ενορία μας σε συνεργασία με την Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού προσκαλούν όσους έχουν κατοικίδια ζώα και όσους δεν έχουν αλλά αγαπούν αυτά τα πλάσματα, στον Αγιασμό που θα τελεστεί κατά την παράδοση της Εκκλησίας μας για τα ζώα. Ακολούθως θα προσφερθεί κέρασμα στην αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου.

Εορτή Ιατρών Γιατρών

Η 17η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από την Εκκλησία μας, ως Ημέρα Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών, στη μνήμη των Αγίων Είκοσι Αναργύρων.

Αφορμής δοθείσης, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού και το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, θα τιμήσουν τους δημότες ιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς και υγειονομικούς που δίνουν, κυρίως αυτή την εποχή, μάχη για τη σωτηρία των ασθενών από covid.

Η Δρ Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη, στοματολόγος, Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα μιλήσει κατά τη Θεία Λειτουργία.

Όλες οι δράσεις θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ναού μας επί της οδού Αγ. Γεωργίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης 22 με την φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων, τηρουμένων πάντα των εν ισχύει υγειονομικών μέτρων προστασίας από την επικρατούσα πανδημία.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις