Νέο καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Περιφέρεια και ΕΣΔΝΑ ανακυκλώνουν με όραμα την πράσινη πόλη

Κάρτα μέλους και άμεσα ανταποδοτικά οφέλη

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Ευρώπη υλοποιείται αυτήν την περίοδο από την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΣΔΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) και την εταιρεία Citi post.

Απευθύνεται στους κατοίκους των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, έχει την ονομασία The Green City και προσφέρει  στον πολίτη τη δυνατότητα να ανακυκλώνει και ταυτόχρονα να κερδίζει, στηρίζοντας παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος και την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία.

Μέσω αυτού του προγράμματος εξήντα (60) φορτηγά-βανάκια  που λειτουργούν σαν κινητά Πράσινα Σημεία, πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια σε καθημερινή βάση και σταθμεύουν σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Αττικής.

Ο στόχος είναι να φτάσει το μήνυμα της ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πολίτη.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού είναι ένας από τους δήμους που συμμετέχουν ενεργά στην ως άνω δράση. Μιλήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Γιώργο Παπαχρόνη, ο οποίος μας είπε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το οποίο θα υπάρχει και άμεσο οικονομικό όφελος για τους συμμετέχοντες και  ενημερώνει τους κατοίκους για τα σημεία, τις ημέρες και τις ώρες που το κινητό πράσινο φορτηγάκι της ανακύκλωσης επισκέπτεται τα τρία προάστια του Δήμου.

Κάθε Δευτέρα και ώρες 9:30 με 12:00 το βαν είναι στα εξής σημεία:

Φάρος στο Νέο Ψυχικό

Πλατεία Σταύρου στη Φιλοθέη

Άλσος Καζαντζάκη στο Ψυχικό

Κάθε Πέμπτη και ώρες 12:30 με 14:25 το βαν είναι στα εξής σημεία:

Πλατεία Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό

Πλατεία Ευκαλύπτων στο Ψυχικό

Πλατεία Ελευθερίας στο Νέο ψυχικό

Το πρόγραμμα The Green City  λειτουργεί ως εξής:

Φτάνεις στο κινητό πράσινο σημείο έχοντας στην κατοχή σου τα προς ανακύκλωση υλικά (είτε διαχωρισμένα ανά είδος σε χωριστές σακούλες, ή υπάρχει η δυνατότητα επιτόπιου διαχωρισμού με τη βοήθεια του προσωπικού).

Κάνεις εγγραφή/ταυτοποίηση των στοιχείων σου και παραλαμβάνεις την προσωπική σου κάρτα ανακύκλωσης. Ως μέλος, έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις τα σημεία και τις ώρες που θα σταθμεύουν τα κινούμενα βαν, τους πόντους που έχεις συλλέξει, τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος που φέρουν το logo the green city και τις προσφορές ή τις εκπτώσεις που μπορείς να εξαργυρώσεις.

Το προσωπικό σαρώνει την κάρτα και ζυγίζει τα υλικά. Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους, οι οποίοι παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή  και μεταφέρονται στον λογαριασμό σου.

Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν και να  ανακυκλωθούν είναι οι κάτωθι:

 • Πλαστικά κατηγορίας PET
 • Σύμμεικτα Πλαστικά
 • Αλουμίνιο
 • Μεταλλικά αντικείμενα
 • Ανοξείδωτα αντικείμενα
 • Χαρτί / Χαρτόνι
 • Γυαλί
 • Μπαταρίες
 • Βρώσιμα Έλαια και Λίπη
 • Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός
 • Ρούχα (ένδυση-υπόδηση) – υφάσματα

Είναι απαραίτητο τα υλικά να είναι κενά από τυχόν περιεχόμενα και ιδανικά να έχουν ξεπλυθεί ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών κ.α. Τα βρώσιμα έλαια και λίπη, θα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικά δοχεία.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις