Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

 

Έργα για την οδική ασφάλεια

Στην διαδικασία τοποθέτησης ξύλινων πινακίδων στις εισόδους και των τριών κοινοτήτων βρίσκεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού. Πρόκειται για μεγάλες ξύλινες πινακίδες, κατασκευασμένες με οικολογικά υλικά, διπλής όψεως, όπου θα εφιστούν την προσοχή των οδηγών για την είσοδό τους στον οικιστικό ιστό και την ελάττωση της ταχύτητάς τους.

Η τοποθέτησή τους είχαμε γράψει και στο τεύχος του Φεβρουαρίου πως θα ολοκληρωνόταν στο τέλος της άνοιξης αλλά έπεσε θύμα και αυτή της γραφειοκρατίας καθώς έτρεχε ανάθεση μεταλλικών πινακίδων που δεν δικαιολογούσε την αγορά ξύλινων και την πληρωμή του προμηθευτή.

Παράλληλα, όπως μας ενημερώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Φωτιάδης, τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση καινούριων μεταλλικών STOP σε νέα σημεία όπου έχει διαπιστωθεί αυξημένος αριθμός τροχαίων ατυχημάτων ή σε αντικατάσταση των παλιών και φθαρμένων. Τέλος, αφού ολοκληρώθηκαν οι σχολικές διαγραμμίσεις,  ξεκινάει το βάψιμο και η ανανέωση των διαγραμμίσεων στους υπόλοιπους δρόμους -αρχικά σε κεντρικούς ή σε δρόμους που έχουν σβηστεί τελείως.

Φώτο Κλικ στο Ψυχικό

Ο φωτογραφικός διαγωνισμός που διεξάγεται στην Κοινότητα Ψυχικού και αφορά φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή του Ψυχικού ή το Ψυχικό με τα δικά σας μάτια παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου 2022. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ανέλαβε ο Δημήτρης Ποντίκας, συνδημότης και διακεκριμένος σκηνοθέτης.

Να θυμίσουμε ότι τις φωτογραφίες στέλνουμε στο: fotoclikstopsychiko@gmail.com και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των απεσταλμένων φωτογραφιών.

Κανένα παιδί χωρίς τσάντα και κασετίνα!

Προσέφεραν σχολικές τσάντες και τις γέμισαν. Ο λόγος για την δράση που διοργανώθηκε από τους νεαρούς μας εθελοντές, το «μαζί για το παιδί» και το «όλοι μαζί μπορούμε» με στόχο να γεμίσουν τις τσάντες των παιδιών των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

Και τα κατάφεραν! Δεκαπέντε κούτες που περιείχαν ολοκαίνουριες τσάντες και κασετίνες αλλά και ελαφρώς μεταχειρισμένες, γραφική ύλη, είδη ζωγραφικής κ.ά. μεταφέρθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο για να διατεθούν σε παιδιά οικογενειών που υποστηρίζονται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και αφού καλυφτούν οι ανάγκες των δικών μας παιδιών, τα υπόλοιπα θα σταλούν σε νηπιαγωγείο της Ορεστιάδας με πρόταση των μαθητών του Κολλεγίου και στο ίδρυμα η «Αγία Φιλοθέη η Αθηναία» με πρωτοβουλία των μαθητών του Γυμνασίου Ψυχικού.

Διαδικτυακές σχολές γονέων

Μια σειρά από διαδικτυακές  ομιλίες ξεκίνησε την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ο ΟΚΑΠΑ με θέμα την ομαλή προσαρμογή των μικρών παιδιών στο σχολικό πλαίσιο. Ομιλήτρια η κυρία Νόρμα Σαϊας, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  & πιστοποιημένη στη Λογικοθυμική και Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, ενώ η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο κυρία Βυθούλκα.

Μια ομιλία που ξεκίνησα να την παρακολουθώ για 10 λεπτά και με τράβηξε μέχρι τέλους. Κατάλληλη όχι μόνο για γονείς. Αναζητείστε το link στο σάιτ του ΟΚΑΠΑ ή τηλεφωνήστε στο 2106834550 για να σας το στείλουν. Να ενημερώσω ότι οι διαδικτυακές συναντήσεις θα γίνονται την δεύτερη Δευτέρα κάθε μήνα στις 6:00μ.μ.

Το Νέο Ψυχικό απέκτησε ξανά το σκάκι… εδάφους

Πρόκειται για μια επίγεια σκακιέρα με ανάλογου μεγέθους πιόνια που χαρίζει μια μοναδική αίσθηση όχι μόνο στους παίκτες αλλά και στους θεατές.

Το παιχνίδι σε επίγεια σκακιέρα έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη σε πλατείες και πάρκα.

Στο Δήμο μας το σκάκι αυτού του μεγέθους έχει εγκατασταθεί στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού.

Μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική δραστηριότητα που αναβαθμίζει τον πνεύμονα πρασίνου του Προαστίου μας- ο οποίος ξαναζωντανεύει και σας περιμένει να τον απολαύσετε μετά από χρόνια!

Παραλείψεις

Ξεχάσαμε να γιορτάσουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου. Μια μεγάλη γιορτή για το Νέο Ψυχικό με πολλές δράσεις για παιδιά και μεγάλους που έλαβε τέλος με τον Καλλικρατικό Δήμο.

Αποκτήσαμε ξανά το σκάκι εδάφους διάβασα σε δελτία τύπου που σημαίνει ότι η μεγάλη σκακιέρα που υπάρχει στην παιδική χαρά στο Οικολογικό Πάρκο βάφτηκε. Ξεχάσαμε όμως να τοποθετήσουμε τα πιόνια. Μου το είπαν γονείς αλλά το επιβεβαίωσα και εγώ. Ούτε το πρωί ούτε το απόγευμα βρίσκονται τα πιόνια στην σκακιέρα.

Οι εκριζώσεις των οκτώ δέντρων, στην οδό Ξάνθου, στο Νέο Ψυχικό δεν έχουν ακόμα γίνει. Τα πεζοδρόμια συνεχίζουν να είναι σε άσχημη κατάσταση και επικίνδυνα σε πεζούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις