ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΤΑ ΜΗΛΑ

Γράφει η Μαριλένα Μανιατοπούλου

ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Σε κάθε χώρα χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν τα μήλα. Αυτά είναι ίσως το πρώτο φρούτο που καλλιεργήθηκε από τον άνθρωπο. Εκτός από την παράδοση για το μήλο της Εύας πάρα πολλοί άλλοι θρύλοι αναφέρονται στα μήλα. Έτσι η μυθολογία των Σκανδιναβών αναφέρει ότι το μήλο ήταν η μοναδική τροφή των θεών τους και χάρη στις παράξενες ιδιότητες που είχε το φρούτο αυτό, αποκτούσαν σοφία. Η νοικοκυρά μπορεί να τα αγοράζει σε ποσότητα μεγάλη, εάν φυσικά τα βρίσκει σε καλή τιμή, ώστε να μην λείπει το εξαιρετικό αυτό προϊόν από το καθημερινό της μενού είτε ως φρούτο είτε ως γλύκισμα.

Συνταγές


Μηλόπιτα της βιαστικής νοικοκυράς

Υλικά

750 γρ. μήλα

300 γρ ζάχαρη

300 γρ. αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ κοφτό

1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

μία πρέζα αλάτι

3 αυγά

1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ

2 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε στον τρίφτη τα μήλα, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια και μετά τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι , τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ βουτυρωμένο ταψάκι και πασπαλισμένο με αλεύρι και το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 40 λεπτά. Όταν θα κρυώσει λίγο, την αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Τέλος, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Χειμερινό ρόφημα με μήλα

Πλένουμε δύο μήλα και τα καθαρίζουμε. Παίρνουμε τις φλούδες και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο νερό που βράζει. Το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φροσκοτριμμένο τζίντζερ, κανέλα και μέλι (προαιρετικά). Το ρόφημα είναι έτοιμο.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις