Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Επανέρχεται το προ covid ωράριο στα ΚΕΠ

Στο κανονικό ωράριο επανήλθαν από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 τα τρία καταστήματα των ΚΕΠ του Δήμου μας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 30104/02.09.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που αναφέρεται στα μέτρα ενάντια στην πανδημία .

Έτσι, οι ώρες εξυπηρέτησης του κοινού διαμορφώνονται ως εξής:

Δευτέρα με Παρασκευή από 08:00 έως 19:30 και Σάββατο από 08:00 έως 13:30.

Οι πολίτες μπορούν πλέον να πηγαίνουν στα ΚΕΠ και χωρίς ραντεβού εφ’όσον το επιθυμούν, τηρώντας όμως όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίαςμάσκα, αποστάσεις ασφαλείας, μέγιστος αριθμός εισερχομένων ατόμων.

Οι πολίτες που προτιμούν να κλείσουν ραντεβού, αποφεύγοντας έτσι τυχόν αναμονή, μπορούν να το κάνουν μέσω της πλατφόρμας rantevou.kep.gov.gr .

Επιπλέον, τα ΚΕΠ του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού συμμετέχουν στο πρόγραμμα απομακρυσμένης εξυπηρέτησης μέσω τηλεδιάσκεψης/βιντεοκλήσης, μέσω του myKEPlive.

Επικοινωνία επίσης με τα τρία ΚΕΠ του Δήμου μπορεί να γίνεται και μέσω mail.

Νέο Ψυχικό:  d.neopsyhikou@kep.gov.gr

Ψυχικό:  d.psyhikou@kep.gov.gr

Φιλοθέη:  d.filotheis-attikis@kep.gov.gr

Νέα βιβλία στις Βιβλιοθήκες του Δήμου

Με 600 νέους τίτλους βιβλίων εμπλουτίζονται και φέτος οι δύο Δημοτικές Βιβλιοθήκες μας. Τα βιβλία είναι επιλεγμένα, καινούργια, και ενδιαφέρουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Να αναφέρουμε ότι είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που ενισχύουμε τις Βιβλιοθήκες με τόσους τίτλους κάθε χρόνο.

Η Βιβλιοθήκη του Ψυχικού (Στρατηγού Καλλάρη 13, τηλ. 210 6724137) λειτουργεί κάθε μέρα από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Η Βιβλιοθήκη του Νέου Ψυχικού (25ης Μαρτίου 19, τηλ. 210 6725690) λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Το αναγνωστήριο προς το παρόν δεν θα λειτουργήσει λόγω covid.

 

Και πάλι… βανδαλισμοί

Ο λόγος για τους βανδαλισμούς που γίνονται στα σχολεία. Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, στόχος των νεαρών ήταν το 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού και συγκεκριμένα η ανακαινισμένη αίθουσα των Γερμανικών και οι φρεσκοβαμμένες κερκίδες του 5Χ5, όπου τα… καλόπαιδα έκοψαν την περίφραξη του γηπέδου και αφαίρεσαν τα καινούργια προστατευτικά τα καινούρια από τις κολώνες φωτισμού!

Φαίνεται ότι κάποιοι νεαροί διασκεδάζουν με το να καταστρέφουν κάθε τι καινούριο και να βρομίζουν κάθε τι καθαρό! Προφανώς εκτονώνουν έτσι την ανία τους, την θλίψη τους, τον θυμό τους. Κρίμα!

Να θυμίσουμε ότι την τελευταία χρονιά στο Νέο Ψυχικό έχουν βανδαλιστεί η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με συνθήματα και μπογιές, το Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού στο οποίο οι βάνδαλοι πολλάκις έχουν σκαρφαλώσει –με κίνδυνο και για την σωματική τους ακεραιότητα. Για να προστατευτεί τόσο ο χώρος όσο και οι ίδιοι, μέσα στο καλοκαίρι τοποθετήθηκαν επιπλέον κάγκελα και συναγερμός στο Κολυμβητήριο.

Ας έχουμε όλοι τα μάτια μας ανοιχτά μήπως και εντοπίσουμε την ομάδα των νεαρών βανδάλων. Σίγουρα έχουν ανάγκη από κάποια βοήθεια.

Βόλτα με το τρενάκι

Πόλος έλξης για τους μικρούς μας φίλους αποτελεί και πάλι η βόλτα με το τρενάκι στο Οικολογικό Πάρκο στην Κοινότητα του Νέου Ψυχικού. Να ενημερώσουμε ότι το τρενάκι λειτουργεί κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι εκτός της Κυριακής.

 

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις