Κολοκυθομπουγάτσα

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Συνταγή από την Μαριλένα Μανιατοπούλου

Κολοκυθομπουγάτσα

Υλικά

8 φύλλα κρούστας

3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

3 ποτήρια του νερού γάλα

4 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό

4 κουτ. σούπας βούτυρο

2 αυγά

3 μεγάλα κολοκύθια χοντροτριμμένα

200γρ. κασέρι πικάντικο

μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και προσθέτουμε πασπαλιστά σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Περιμένουμε για 10′ και προσθέτουμε τα αυγά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς σκεπάζοντάς την με μία μεμβράνη.

Αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε σουρωτήρι και περιμένουμε να βγάλουν τα ζουμιά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Προσθέτουμε στην κρύα κρέμα το κασέρι, τα κολοκύθια στυμμένα και τα αρωματικά. Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα κρέμας, από πάνω 2 φύλλα, έπειτα την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος βάζουμε τα 3 φύλλα που έμειναν. Κλείνουμε τα φύλλα προς τα μέσα – όσα εξέχουν από το ταψί-, βοουτυρώνουμε και πασπαλίσουμε αν θέλουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι. Η πίτα ψήνεται για 30′-35′.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις