Σύγχρονα και ανακαινισμένα σχολικά κτήρια στον Δήμο μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Τι έργα έγιναν στους καλοκαιρινούς μήνες

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων από τον Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Γαλάνη και χαιρόμαστε που διαπιστώνουμε ότι τα έργα που είχαν προβλεφθεί να γίνουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί!

Ο Δημήτρης Γαλάνης έθεσε από την πρώτη κιόλας μέρα ως ύψιστη προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση των συνθηκών που αφορούν τις ζωές των παιδιών μας.

Στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεσμεύτηκε για τον εκσυγχρονισμό των σχολείων μας με όραμα ένα σχολείο ανά έτος. Σήμερα οι πράξεις ξεπερνούν το όραμα. Στα δημόσια σχολεία του δήμου μας έχουν ολοκληρωθεί έργα υποδομής,  αναβάθμιση  των ηλεκτρονικών και ηλεκτρολογικών δικτύων, μονώσεις , κατασκευές αιθουσών για διδασκαλία, αιθουσών για μουσική και βιβλιοθήκες. Αγοράστηκαν καινούριοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διαδραστικοί πίνακες.  Ανακαινίστηκαν όλες οι τουαλέτες και  όλα σχεδόν τα γραφεία των καθηγητών.  Τοποθετήθηκαν καινούρια δάπεδα, ανακαινίστηκαν οι αύλειοι χώροι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα πολλά.  Σε αυτό το φύλλο θα σας ενημερώσουμε για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι από τις δύο Σχολικές Επιτροπές και την Τεχνική Υπηρεσία.

Αξίζει να επαινέσουμε επίσης τους δυο  Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την κυρία Μάρλη Μαλάμη και τον Σωκράτη Χαμαλίδη αντίστοιχα, που συντονίζουν και παρακολουθούν στενά την πρόοδο των έργων μέχρι και την ολοκλήρωσή τους και ικανοποιούν άμεσα τα αιτήματα και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Συγκεκριμένα, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα έργα που έγιναν είναι τα εξής:

Νέο Ψυχικό

3ο και 4ο Δημοτικό: αλλαγή δαπέδου Βιβλιοθήκης, ανακαίνιση σε τουαλέτες καθηγητών (α’ και β’ όροφος), δημιουργία αποθηκευτικών χώρων, ανακαίνιση καμπίνας ανελκυστήρα.
3ο και 4ο Νηπιαγωγείο: νέες βρύσες νερού, αλλαγή δαπέδου εισόδου.

2ο Δημοτικό: ανακαίνιση αίθουσας υπολογιστών, αναβάθμιση όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

2ο Νηπιαγωγείο: βάψιμο όλων των εσωτερικών χώρων

1ο Δημοτικό: εσωτερικές μονώσεις

Φιλοθέη

Δημοτικό: αλλαγή δαπέδου αύλειου χώρου 1ης και 2ας τάξης, αλλαγή πολυκαρμπονικών στεγάστρων, βάψιμο αίθουσας υπολογιστών και ένταξης, επισκευή στεγάστρου.

Νηπιαγωγείο: στεγανοποίηση κεραμοσκεπής

Ψυχικό

Δημοτικό: νέες βρύσες νερού, αγορά φωτοτυπικού. Έχει επιπλέον προγραμματισθεί άμεσα η αλλαγή του συνθετικού χλοροταπητα στο γήπεδο 5Χ5

Νηπιαγωγείο: τοποθετήθηκαν σίτες στα παράθυρα και επισκευάστηκαν οι πόρτες, αγοράστηκε παιδική μπασκέτα, αντικαταστάθηκε η τέντα, ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών

Τα έργα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Στο Γυμνάσιο Φιλοθέης λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα με δύο αίθουσες που χρησιμοποιούνταν, μέχρι πριν μερικά χρόνια, ως γραφεία από το Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο (ΠΕΚ). Τα τελευταία χρόνια και, ενώ η έδρα τους και τα γραφεία τους είχαν μεταφερθεί στο Μαρούσι, κρατούσαν τις δυο αίθουσες ως αποθήκη για το αρχείο τους. Μετά από επίμονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής οι αίθουσες απελευθερώθηκαν. Ανακατασκευάστηκαν με πατώματα, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, εγκατάσταση δικτύου και μέσα στην εβδομάδα παραλαμβάνονται οι υπολογιστές, βιντεοπροβολείς και πίνακες διδασκαλίας.

Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού

Το αιτήθηκαν οι μαθητές στον Δήμαρχο τον Φεβρουάριο του 2021 ενώπιόν μας, όταν τον συναντήσαμε στο εν λόγω σχολείο σε μια από τις επισκέψεις του για την παρακολούθηση της πορείας των έργων.  Τα παιδιά τον πλησίασαν και του ζήτησαν να αλλάξει τις μπασκέτες ενώ δειλά δειλά του έδειξαν και τις διαγραμμίσεις. Ο Δημήτρης Γαλάνης τους το υποσχέθηκε και ανακαίνισε εξ ολοκλήρου τις αθλητικές υποδομές του σχολείου τους. Για του λόγου το ασφαλές σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό.

 

Παράλληλα, όπως μας ενημερώνει ο κ. Φωτιάδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα οι ελαιοχρωματισμοί σε αίθουσες αλλά και εξωτερικά των κτιρίων –σε όσα δεν έγιναν την προηγούμενη χρονιά.

Τέλος, σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες συντηρήσεις και επισκευές, προκειμένου στις 13 Σεπτεμβρίου να υποδεχθούν με ασφάλεια τους μαθητές μας.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις