Κάτοικοι και Δημοτική Αρχή προστάτευσαν τα Τουρκοβούνια

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κάτοικοι και Δημοτική Αρχή προστάτευσαν τα Τουρκοβούνια

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τις δύσκολες εκείνες ημέρες και νύχτες που οι πυρκαγιές κατέκαιαν τη φύση, λειτούργησε άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης οργάνωσε και συντόνισε την όλη δράση ενώ έκανε και ο ίδιος περιπολίες προκειμένου να διαφυλάξει τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας. Στο πλευρό του ο Μπάμπης Μπονάτσος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΣΠΑΤ (Σύλλογος Προστασίας Τουρκοβουνίων) και η Αντιδήμαρχος Αλίκη Γκιζελή.

Οι δύο υδροφόρες του Δήμου βρίσκονταν συνέχεια στα Τουρκοβούνια απ’ όπου και συνεργάζονταν με τους όμορους δήμους της Νέα Ιωνίας και του Γαλατσίου. Επιπλέον, οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης περιπολούσαν στο λόφο της Φιλοθέης, την οδό Περσέως, ψηλά στο Ψυχικό, στα νταμάρια, στα πάρκα και τις πλατείες.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή  των εθελοντών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο διαδικτυακό κάλεσμα του Δημάρχου για βοήθεια. Τριάντα δημότες μέσα σε δύο ώρες βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια έτοιμοι για προσφορά.

Να σημειώσουμε ότι ήδη το Πράσινο της πόλης μας φύλαγαν με περιπολίες από το Ψυχικό μέχρι την Φιλοθέη μια ομάδα σαράντα νεαρών – κατοίκων! Ήταν αυτοί που χωρίς να περιμένουν κάλεσμα πήραν την πρωτοβουλία αλλά και την ευθύνη να διαφυλάξουν τον τόπο τους. Συγχαρητήρια παιδιά!

Να σημειώσουμε ότι το πενταψήφιο νούμερο 15310 ήταν στη διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο, ότι είχαν προηγηθεί αποψιλώσεις και καθαρισμός του βουνού από τις αρχές του καλοκαιριού και ότι είχαν δοθεί οδηγίες στους ιδιώτες να ποτίζουν τους κήπους και τα μπαλκόνια τους ώστε να μειωθεί η θερμότητα ακτινοβολίας και να μην σταματήσει η υδροδότηση του δικτύου.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις