Ο «Λουκής Λάρας» στο Cine Φιλοθέη

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο «Λουκής Λάρας» στο Cine Φιλοθέη

Με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Λέσχης Φιλοθέης και σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον ΟΚΑΠΑ, η εναλλακτική θεατρική παράσταση «Λουκής Λάρας» έρχεται στις 13 Σεπτεμβρίου στο Cine Φιλοθέη.

Πρόκειται για το λογοτεχνικό έργο του Δημητρίου Βικέλα και παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από το 1821.

Το έργο γράφτηκε στο Παρίσι το 1879 και στηρίχτηκε στη γραπτή μαρτυρία ενός εμπόρου από τη Χίο (του Λουκά Ζίφου ή Τζίφου), ο οποίος έζησε και έδρασε κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Περιγράφει τη ζωή του ήρωα «Λουκή Λάρα» ενός καθημερινού ανθρώπου, σαν τους περισσότερους από εμάς, που έζησε στο περιθώριο των γεγονότων της ελληνικής επανάστασης.

Πρωταγωνιστεί ο εξαίρετος ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης, ο οποίος συνυπογράφει τη θεατρική προσαρμογή του έργου με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Γιοβανίδη και σε μουσική Θοδωρή Οικονόμου, κοστούμια Έλλης  Παπαγεωργακοπούλου και Όλγας Μπρούμα, φέρνει και αποδίδει το έργο στη σκηνή, σε μορφή μονολόγου, σαν ένα κομμάτι προσωπικού ημερολογίου.

Η διάρκεια του έργου είναι 75 λεπτά και η ώρα έναρξης είναι στις 8 το βράδυ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις