«Ανθοστεφάνωτες γυναίκες του ‘21»

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

«Ανθοστεφάνωτες γυναίκες του ‘21»

Μια συναυλία-αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης θα παρουσιάσει ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 20:00, στο δημοτικό σχολείο του Ψυχικού (Λ. Δημοκρατίας 23, Ψυχικό).

Πρόκειται για μια επετειακή συναυλία με τον τίτλο: «Ανθοστεφάνωτες γυναίκες του ‘21» και είναι ένα αφιέρωμα στην ελληνική επανάσταση. Στη ξεχωριστή αυτή συναυλία θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την ηρωική αντιμετώπιση των Ελλήνων, την τόλμη και το σθένος τους, αλλά και από τις θυσίες  και τα βάσανά τους.

Οι καλλιτέχνιδες Μιμή Ρουφογάλη – σολίστ πιάνου και Μίνα Πολυχρόνου – σοπράνο, θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τις όπερες «Κυρά- Φροσύνη», «Μάρκος Μπότσαρης» και «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ,  αποσπάσματα από την όπερα του Τζοακίνο Ροσσίνι  «Η πολιορκία της Κορίνθου», αποσπάσματα από την «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρ. Λεοντή σε ποίηση Δ. Σολωμού, τραγούδια των Γ.Κωνσταντινίδη, Λαμπελέτ, καθώς και τον «’Ύμνο στην Ελευθερία» σε ποίηση Δ. Σολωμού και μουσική Νικ. Μάντζαρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις