Μικρά και Ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μικρά και Ενημερωτικά

της Όλγας Μενεμενόγλου

 

Μεταφέρεται η λαϊκή του Νέου Ψυχικού

Από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και για τρεις μήνες (τουτ’ έστιν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου), η λαϊκή αγορά του Νέου Ψυχικού μεταφέρεται στην οδό Υψηλάντου, στο τμήμα από την Τζαβέλα μέχρι την Αθανασίου Διάκου (Πλατεία Ηρώων του ‘21).

Ελπίζουμε οι παραγωγοί να τηρήσουν ευλαβικά τις αποστάσεις των πάγκων διότι ο δρόμος αυτός είναι στενότερος της Παλαμά, οδό στην οποία γινόταν η λαϊκή τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα αρχίζει και το ταλάνισμα του παρκαρίσματος καθώς οι δρόμοι πέριξ της λαϊκής είναι επιβαρυμένοι από τις μεγάλες επιχειρήσεις της Μεσογείων, τα δύο σχολεία και το εμπορικό μέτωπο της οδού Τζαβέλα.

 

Έστησαν το τσαρδί τους στο Άλσος Ψυχικού

Ο λόγος για ένα ζευγάρι Ρομά που έστησαν κυριολεκτικά το σπιτικό τους στην Β΄ Πλατεία Ψυχικού, την προηγούμενη εβδομάδα!  Η νομαδική τους κουλτούρα παράλληλα με το πράσινο και την ησυχία του Ψυχικού καθώς και η βρύση -το νερό είναι στοιχείο απαραίτητο για να επιλέξουν τον τόπο διαμονής τους- έκαναν το Άλσος ελκυστικό τόπο για την κατοικία ή το εξοχικό τους.

Για κακή τους τύχη όμως, έγιναν άμεσα αντιληπτοί από τους περιοίκους! Ότι δηλαδή είχαν προλάβει να πλύνουν την μπουγάδα τους, να την απλώσουν και να πλυθούν και οι ίδιοι. Ενημερώθηκαν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, οι οποίοι έσπευσαν στο Άλσος και τους έδιωξαν πάρ’ αυτα!

 

Ο Κυριακίδης στο πάνθεον των Ηρώων

Ο Στέλιος Κυριακίδης μπήκε και στην επίσημη ιστορία της Ελλάδας με την συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ  «ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΨΗ». Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η Ελληνική Κυβέρνηση για να γιορτάσουμε  τα τελευταία 200 χρόνια της ιστορίας της Ελλάδας. Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στους μεγάλους πατριώτες που βοήθησαν την χώρα μας θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους. Ο Κυριακίδης, ο σύγχρονος Φειδιππίδης, όπως τον χαρακτήρισαν τα τότε αμερικανικά μέσα, το 1946 κερδίζει στον πιο δύσκολο Μαραθώνιο της εποχής, αυτόν της Βοστώνης και ζητάει βοήθεια για τα επτά εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες!  Από δωρεές των Αμερικάνων μαζεύτηκαν τόνοι από τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες και 250.000 δολάρια, το «Πακέτο Κυριακίδη», όπως το ονόμασαν.

Στο 29ο λεπτό του ντοκιμαντέρ εμφανίζεται ο Κυριακίδης που τρέχει στην Βοστώνη. Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε στο: www.greece2021.gr/se-gnorizo-apo-tin-opsi.

 

Η καθαριότητα είναι υπόθεση και των επιχειρήσεων

Στο τελευταίο καλοκαιρινό φύλλο από την ίδια στήλη θίξαμε πολύ απαλά το θέμα της Ανακύκλωσης και των καταστημάτων στο Φάρο χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία με διάσπαρτα δεκάδες γυάλινα μπουκάλια έξω από κάδο ανακύκλωσης γυαλιού.

Σ’ αυτό το φύλλο θα ασχοληθούμε με ένα διαχρονικό και σύνηθες πια φαινόμενο: αυτό της χαρτόκουτας της παρατημένης έξω από τον κάδο ή της χαρτόκουτας που δεν έχει κλείσει σωστά ώστε να πιάνει λίγο χώρο με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι κάδοι ανακύκλωσης με μόλις τρεις κούτες και να χρησιμοποιούνται τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι ως φυσική προέκταση των κάδων.

Κύριοι επιχειρηματίες και υπάλληλοι οφείλετε πια να συμμορφωθείτε. Την εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι μας, δεν την αξίζουμε!

Πριν γραφτεί το σχόλιο επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιώργο Παπαχρόνη ο οποίος γνωρίζει το πρόβλημα.  Μας ανέφερε ότι  προκύπτει κυρίως τις μεσημεριανές ώρες γιατί οι υπάλληλοι της Καθαριότητας έχουν μαζέψει τα πάντα μέχρι τις 7:30 το πρωί. Μας  ενημέρωσε ότι έχει κάνει συστάσεις πολλές φορές στα καταστήματα αλλά… η κατάσταση συνεχίζεται.

Εν αναμονή λοιπόν της επικαιροποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας. Μπορεί με τα πρόστιμα να στρώσει η κατάσταση!

 

Κάτοικοι και Δημοτική Αρχή προστάτευσαν τα Τουρκοβούνια

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, τις δύσκολες εκείνες ημέρες και νύχτες που οι πυρκαγιές κατέκαιαν τη φύση, λειτούργησε άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης οργάνωσε και συντόνισε την όλη δράση ενώ έκανε και ο ίδιος περιπολίες προκειμένου να διαφυλάξει τον πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας. Στο πλευρό του ο Μπάμπης Μπονάτσος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΣΠΑΤ (Σύλλογος Προστασίας Τουρκοβουνίων) και η Αντιδήμαρχος Αλίκη Γκιζελή.

Οι δύο υδροφόρες του Δήμου βρίσκονταν συνέχεια στα Τουρκοβούνια απ’ όπου και συνεργάζονταν με τους όμορους δήμους της Νέα Ιωνίας και του Γαλατσίου. Επιπλέον, οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης περιπολούσαν στο λόφο της Φιλοθέης, την οδό Περσέως, ψηλά στο Ψυχικό, στα νταμάρια, στα πάρκα και τις πλατείες.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή  των εθελοντών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο διαδικτυακό κάλεσμα του Δημάρχου για βοήθεια. Τριάντα δημότες μέσα σε δύο ώρες βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια έτοιμοι για προσφορά.

Να σημειώσουμε ότι ήδη το Πράσινο της πόλης μας φύλαγαν με περιπολίες από το Ψυχικό μέχρι την Φιλοθέη μια ομάδα σαράντα νεαρών – κατοίκων! Ήταν αυτοί που χωρίς να περιμένουν κάλεσμα πήραν την πρωτοβουλία αλλά και την ευθύνη να διαφυλάξουν τον τόπο τους. Συγχαρητήρια παιδιά!

Να σημειώσουμε ότι το πενταψήφιο νούμερο 15310 ήταν στη διάθεση των πολιτών όλο το 24ωρο, ότι είχαν προηγηθεί αποψιλώσεις και καθαρισμός του βουνού από τις αρχές του καλοκαιριού και ότι είχαν δοθεί οδηγίες στους ιδιώτες να ποτίζουν τους κήπους και τα μπαλκόνια τους ώστε να μειωθεί η θερμότητα ακτινοβολίας και να μην σταματήσει η υδροδότηση του δικτύου.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις