Ρεκόρ αιτήσεων για τα Κ.Δ.Α.Π.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ανοίγουν τώρα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στον δήμο μας και οι αιτήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

Τρεις ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για τις εγγραφές  που αφορούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) – που μόλις τώρα ξεκίνησαν- στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και οι αιτήσεις συμμετοχής έφθασαν ήδη τις τριακόσιες (300)!

Ο αριθμός των αιτήσεων αντιστοιχεί στο 25% των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θεωρείται πρωτοφανές ποσοστό για πρωτοεμφανιζόμενο Πρόγραμμα, όπως πρωτοφανές το αξιολογεί και η αρμόδια ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τα διαδικαστικά για την δημιουργία του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος Ασπροπύργου που έχει τον ίδιο περίπου πληθυσμό με τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2016 με 20 μόλις παιδιά, ενώ τον δεύτερο χρόνο οι συμμετοχές έφτασαν τις 500.

Να σημειώσουμε ότι τα ΚΔΑΠ λειτουργούν σε άλλους Δήμους εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Στον δικό μας ήρθαν μόλις πριν από ένα εικοσαήμερο και η ανταπόκριση εξέπληξε τους πάντες.

Προφανώς πρόκειται για επιτακτική ανάγκη των εργαζόμενων γονιών που «ανακάλυψε» η Αλίκη Γκιζελή, αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόνοιας.

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ,  στοχεύει στην Εναρμόνιση της  Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής  με σκοπό να διευκολύνει την εργαζόμενη μητέρα.

Η αντιδήμαρχος μεταξύ άλλων μας ανέφερε ότι «ξεκινώντας, από τις δικές μου ανάγκες, είμαι μητέρα δύο παιδιών, έψαχνα πώς να τα απασχολήσω δημιουργικά και υγιώς τις ελεύθερες ώρες τους. Σκέφτηκα ότι αυτό απασχολεί  κάθε εργαζόμενο γονέα. Επιπλέον στην Δημόσια Εκπαίδευση δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανακαλύπτουν τις ιδιαίτερες κλίσεις των παιδιών και να τις καλλιεργούν. Οπότε τα ΚΔΑΠ κουμπώνουν σε αυτές τις ανάγκες∙ καθώς εκτός των άλλων ανιχνεύουν τα ταλέντα των παιδιών. Επίσης, σαν μητέρα, διαπιστώνω ότι είναι μια ευκαιρία για να ξεφεύγουν τα παιδιά από το ηλεκτρονικό παιχνίδι. Αυτοί είναι οι κυριότεροι λόγοι που με έκαναν να εισηγηθώ για να έρθει το Πρόγραμμα στο Δήμο. Η απόφαση βέβαια ήταν του Δημάρχου, Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος κατάλαβε την ανάγκη και ανταποκρίθηκε άμεσα».

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός των αιτήσεων που θα γίνουν δεκτές εξαρτάται αποκλειστικά από την Περιφέρεια, η οποία και θα αδειοδοτήσει το 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού, το οποίο κρίθηκε κτιριακά καταλληλότερο για το Πρόγραμμα. Ανάλογα με τα τετραγωνικά αύλειου χώρου και αιθουσών θα καθοριστεί ο αριθμός των συμμετεχόντων παιδιών. Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Το πρόγραμμα έτσι όπως λειτουργεί θεωρείται πολύ επιτυχημένο στους άλλους δήμους και οι συμμετοχές ανεβαίνουν κατακόρυφα την δεύτερη και τρίτη χρονιά. Από το ξεκίνημά μας φαίνεται ότι πολύ γρήγορα θα αναγκαστούμε να αναζητήσουμε και άλλους χώρους για ΚΔΑΠ  και στο Νέο Ψυχικό αλλά και στις άλλες κοινότητες.

Να τονίσουμε ότι εξίσου σημαντικό με τις παροχές που προσφέρει το ΚΔΑΠ είναι ότι ταυτόχρονα ανοίγονται και νέες θέσεις εργασίας.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις