Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Η Λουκία Κεφαλογιάννη μιλάει στα «Τοπικά νέα» για  προτεραιότητες της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη για τον Δήμο μας

 

Οδική Ασφάλεια, Αρδευτικό, Διαχείριση Κουνουπιών, Ανακύκλωση, Πράσινη Περιφέρεια, Πολιτιστικά ψηλά στην καθημερινή ατζέντα της

 Σε δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2014 και 2019)   έρχεται πρώτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων του Βόρειου Τομέα Αττικής, κερδίζοντας επάξια τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη.

Εργατική, οργανωτική, αποτελεσματική η Λουκία Κεφαλογιάννη θέτει ως βασική της  προτεραιότητα την ασφαλή διαβίωση των πολιτών και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των δώδεκα Δήμων του τομέα της, ενώ βρίσκεται δίπλα στους Δημάρχους με συχνότατες επισκέψεις και ενημερώσεις.

Στο Δήμο μας προσεγγίζει με εξαιρετικό ενδιαφέρον και άμεσο τρόπο τα προβλήματα, σε αγαστή συνεργασία με τον Δημήτρη Γαλάνη, με στόχο να προωθήσει με γοργούς ρυθμούς την αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας.

Η Λουκία Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη και την αντιδήμαρχο Ελένη Ζέππου σε ενημέρωση για την κουνουποκτονία

Ποια είναι η συνεισφορά και ο ρόλος της Περιφέρειας στα ζητήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο στον Δήμο Ψυχικού;

Η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του οδικού δικτύου ήταν εξ αρχής βασική προτεραιότητα της Διοίκησής μας. Παράλληλα, με τις ενέργειες αναβάθμισης και συντήρησης του οδικού δικτύου έχουμε εκσυγχρονίσει και συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε και αισθητικά το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας. Επιπρόσθετα, έχουν υλοποιηθεί εργασίες διαγράμμισης, τοποθέτησης πινακίδων, φωτισμού led και συντήρησης ιστών σε βασικές οδικές αρτηρίες. Η οδική ασφάλεια αποτελεί βασικό μας μέλημα και το αποδεικνύουμε με έργα. Θέλουμε οι δρόμοι της Αττικής να αλλάξουν όψη και θα το πετύχουμε.

Ταυτόχρονα, υλοποιούμε και πρόγραμμα καταπολέμησης του οπτικού βανδαλισμού σημείων της αρμοδιότητάς μας. Ενδεικτικά αναφέρω την πεζογέφυρα «Σόλων Καρυδάκης» του Κολλεγίου Αθηνών, η οποία συντηρείται από την Περιφέρεια Αττικής και έχει επανειλημμένα υποστεί φθορές και βανδαλισμούς. Ωστόσο, με επιμονή συνεχίζουμε για τη διατήρησή της σε καλή κατάσταση τόσο για την αρχιτεκτονική της αξία, όσο και για τις ανάγκες που καλύπτει καθημερινά.

Πολύ περισσότερο, όταν η συγκεκριμένη γέφυρα έχει έναν ισχυρό συμβολισμό που θέλουμε να «φωτίζει» τη μνήμη όλων, ώστε να μην χαθεί άδικα καμία άλλη αθώα ψυχή στην άσφαλτο.

Με τον Γιώργο Πατούλη

Πριν λίγες ημέρες εντάχθηκε στην τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων η προμήθεια και η εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου στην πόλη μας. Πείτε μας γι’ αυτό.

Η ένταξη του προηγμένου αρδευτικού δικτύου αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του σχεδίου και του οράματος που έχει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης για μια Περιφέρεια πρότυπο. Βούληση του Περιφερειάρχη είναι να προχωράνε τα αναπτυξιακά έργα με γοργούς ρυθμούς και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντική η αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τη δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη.

Η χρηματοδότηση του έργου ύψους 2.162.000 Ευρώ θα γίνει εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. Πρωταρχικός στόχος είναι η πλήρης ανακατασκευή του συστήματος άρδευσης με τη δυνατότητα τηλεελέγχου με υπερσύγχρονα και πλήρως αυτοματοποιημένα μέσα. Εν συνεχεία στόχος είναι η σύνδεση του συστήματος άρδευσης με το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ένα επίσης εμβληματικό έργο που αφορά αυτό το μοναδικό μνημείο ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο θα «ξεδιψάσει» την Αττική μας.

Με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Πρόσφατα σε μια περιβαλλοντική δράση μοιράσατε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης σε νηπιαγωγεία στο Δήμο Παπάγου. Θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στο Δήμο μας; Τι ρόλο παίζει η εκπαίδευση στην ανακύκλωση;

Είναι γεγονός ότι η πανδημική κρίση και η καραντίνα λειτούργησε ως ένα βαθμό ανασταλτικά σε όλους τομείς της καθημερινότητάς μας. Έτσι συνέβη και με τις δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία, τα οποία παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά, στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού έγινε ένα πρώτο ξεκίνημα με τη διανομή κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στα νηπιαγωγεία της πόλης και οφείλω να πω ότι η πρώτη αποκομιδή από τα δώδεκα νηπιαγωγεία ήταν εντυπωσιακή.

Αναμφίβολα, η εκπαίδευση στα ζητήματα ανακύκλωσης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών. Η νέα γενιά αγκαλιάζει το περιβάλλον,  εκπαιδεύεται και ενεργοποιείται και αυτό μας γεμίζει ενθουσιασμό και δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά σε όλους τους Δήμους της Αττικής, τις στοχευμένες δράσεις του προγράμματος της Περιφέρειας.

Έχοντας ως πυξίδα τη συνεργασία του πρώτου με τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης προχωράμε όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα της «πράσινης» Περιφέρειας.

Στα «Ηλιομαγειρέματα» της ΕΣΤΙΑΣ

Στην αρχή της θερινής περιόδου πραγματοποιήσατε και η ίδια αυτοψίες στο Δήμο μας, ενημερώνοντας τους πολίτες σχετικά με το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών. Πόσο σημαντική θα χαρακτηρίζατε τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο;

Το ζήτημα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών αποτελεί ζήτημα εξαιρετικής σημασίας με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη να βάζει από την αρχή της θητείας του τις βάσεις, υλοποιώντας ένα στρατηγικό σχέδιο τριετούς διάρκειας σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων στρατηγικής, που ξεκινούν από τη δημιουργία παρατηρητήριου και προβλέπει στοχευμένες ενημερωτικές καμπάνιες, καθώς και την υλοποίηση κύκλου εφαρμογών προνυμφοκτονίας, με εξειδικευμένους ψεκασμούς, από την Περιφέρεια, με την εφαρμογή εγκεκριμένων βιοκτόνων και την εντομολογική παρακολούθηση.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού είναι ιδιαίτερα «γλυκοαίματος» και για το λόγο αυτό ήταν ο πρώτος που ξεκίνησα τις αυτοψίες σε σημεία όπου έχρηζαν παρακολούθησης. Παράλληλα, παρέδωσα στο Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη έντυπο υλικό για τους πολίτες αλλά και για τα σχολεία προκειμένου να ενισχυθεί η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού.

Η επαγρύπνηση, η έγκαιρη πρόληψη και οι στοχευμένες δράσεις με την αρωγή της επιστημονικής κοινότητας θεωρώ ότι μέχρι σήμερα έχουν επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

επί τω έργω

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με το πολιτιστικό καλοκαίρι σε πλήρη εξέλιξη. Τι περιμένουμε να δούμε και να ακούμε το προσεχές διάστημα;

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Αττική θα «πλημμυρίσει» από ταλέντο, μοναδικές μελωδίες και θεατρικές ερμηνείες που θα γεμίσουν τις ψυχές μας, δίνοντας βαθιά ανάσα στους πολίτες. Μέλημα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη ήταν εξαρχής να στηριχτεί ο πολιτισμός, που ήταν και ένας από τους τομείς που δέχτηκε το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημικής κρίσης. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αγκαλιάζουμε τον καλλιτεχνικό κόσμο και όλους τους εργαζομένους στον τομέα αυτό ενώ παράλληλα μέσα από ένα πλουραλιστικό και ποιοτικό πρόγραμμα ανοίγουμε ένα «παράθυρο» ψυχαγωγίας στον κόσμο.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφερθώ στη συμβολή και -σε ότι αφορά το Βόρειο Τομέα- την συνεργασία που υπήρχε με τους εξαιρετικούς συναδέλφους στον τομέα του πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής. Την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη που μεταξύ άλλων διαμόρφωσε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα παραστάσεων στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και του Τομεάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα, οι οποίοι δημιούργησαν ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με ελεύθερη είσοδο για να το απολαύσει ο κόσμος.

Έχουμε μπροστά μας μέχρι τα μέσα Ιουλίου τρεις μεγάλες συναυλίες με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στις 13 Ιουλίου στο Αμαλίειο Αίθριο στο Μαρούσι, με τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο στις 15 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου αλλά τον Κώστα Μακεδόνα στις 16 Ιουλίου στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια. Ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί για το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που προσφέρει δωρεάν η Περιφέρεια Αττικής από την επίσημη ιστοσελίδα και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας αλλά και από τους Δήμους που τις έχουν εντάξει στα πολιτιστικά τους δρώμενα για το φετινό καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις