ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Δυναμικό ξεκίνημα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στα πολιτιστικά δρώμενα που έχουν ετοιμάσει για φέτος το καλοκαίρι με σημαντικούς εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσμου. Πρόκειται για εκδηλώσεις που προσέλκυσαν μικρούς και μεγάλους ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι τον Σεπτέμβρη.  

Για τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

  • Το Σάββατο 10 Ιουλίου και ώρα 21:00, στην Παιδική Χαρά του Οικολογικού Πάρκου Νέου Ψυχικού, θα πραγματοποιηθεί η: «Συναυλία Ελληνικής Μουσικής». Μια ελληνική μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα «ΕΥΗΧΟΝ», στο οποίο συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Πασσαρής, Μαρία Τσάμη, Κατερίνα Γουγουστάμου, Αχιλλέας Γουγουστάμος και Βασίλης Μαντόγλου.
  • Την Τετάρτη 21 Ιουλίου και ώρα 21:.00, στον κινηματογράφο Cine Φιλοθέη, θα παρουσιαστεί η ταινία: «Ο διάσημος κλέφτης». Η εκδήλωση γίνεται για 11η συνεχή χρονιά στα πλαίσια της δράσης: «Πάμε σινεμά, βοηθάμε τα αδέσποτα», με τη στήριξη του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού και έχει ως στόχο, όλα τα έσοδα που θα μαζευτούν να διατεθούν για τις επιτακτικές ανάγκες των αδέσποτων ζώων της περιοχής. Την ταινία «Ο διάσημος κλέφτης» (Twist) προσφέρει ευγενικά η εταιρεία «Σπέντζος Φιλμ» για να ενισχύσει το έργο της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.). Πληροφορίες στo τηλέφωνο: 213 2014725. Η τιμή της πρόσκλησης είναι: 10 €. Προσκλήσεις θα διατίθενται και την ημέρα της προβολής στο σινεμά.
  • Την Πέμπτη 22 Ιουλίου και ώρα 21:00, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού το διασημότερο μουσικό παραμύθι όλων των εποχών «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ, έρχεται επί σκηνής. Είναι ένα μουσικοχορευτικό έργο με τον Ρένο Χραλαμπίδη, σε απόδοση -σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη και με τη συμμετοχή πέντε μουσικών και 7 μουσικών οργάνων ζωντανά επί σκηνής. Πρόκειται για μια  θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, με στοιχεία χοροκίνησης, τραγουδιών βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών, που στόχο έχει την καλύτερη πρόσληψη της μουσικής και των μουσικών οργάνων από τα παιδιά μέσω της θεατρικής παράστασης. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο σαξόφωνο και κρουστά ζωντανά επί σκηνής με την παράσταση να «σπάει» την κλασική φόρμα της εκτέλεσης από ορχήστρα με συνοδεία αφήγησης, όπως έχουμε συνηθίσει στις διαφορετικές εκδοχές του ανά τον κόσμο.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις