Να κοπεί ή να μην κοπεί

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Να κοπεί ή να μην κοπεί

Ο λόγος για τα δέντρα. Κυρίως τα μεγάλα, αυτά που έχουν κλίση, που έχουν γεράσει, που εφάπτονται σε μάντρες, που γέρνουν σε μπαλκόνια ή σε κτίσματα, που οι ρίζες τους έχουν σηκώσει πλάκες πεζοδρομίων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30 Ιουνίου, τα τέσσερα από τα δώδεκα θέματα αφορούσαν κοπές ή μη κοπές δέντρων.

Την λύση για τα δέντρα που εφάπτονται σε κτίσματα ή μάντρες έδωσε ο κ. Φωτιάδης μιλώντας στο συμβούλιο ο οποίος και πρότεινε: την τεχνική των γυαλιών.

«Πρόκειται για μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συχνά όταν έχουμε κάποιες ρηγματώσεις σε φέροντα στοιχεία όπως π.χ. κολώνες, τοίχους ή τοίχους περιφράξεως, οι οποίες πιθανολογούμε ότι γίνονται από τις ρίζες ενός δέντρου.  Στην τεχνική επιστήμη, στην επιστήμη του πολιτικού μηχανικού υπάρχει δυνατότητα διερεύνησης της αιτίας. Προς τούτο τοποθετούμε κάποια ειδικά γυαλάκια. Οπότε αν σε κάποιο χρονικό διάστημα που παρακολουθούμε τα τοποθετημένα γυαλάκια, αλλά και την αύξηση του πάχους ρηγμάτωσης, σπάσουν, αυτό σημαίνει ότι το δέντρο ευθύνεται για την ζημιά. Αν όμως δεν σπάσουν και η ρηγμάτωση έχει αυξηθεί θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να αναζητήσουν την αιτία. Επίσης υπάρχει η περίπτωση το δέντρο να δημιουργεί ζημιά με την πάροδο πολλών χρόνων. Σε αυτήν την περίπτωση δίνουμε παράταση ζωής στο δέντρο. Είναι μια μέθοδος καινοτόμα ως προς την επίδραση των δέντρων στους τοίχους. Είναι μια φθηνή και εύκολη λύση που το μόνο που χρειάζεται είναι να αναλάβει η τεχνική υπηρεσία την ευθύνη να συντάξει μια μελέτη, που σαφώς είναι και πρόθυμη να πράξει και να το αναθέσουμε σε μία εταιρεία. Υπάρχουν εταιρείες εξειδικευμένες στο να  παρακολουθούν και την επικινδυνότητα στα κτίρια». μας είπε ο κ. Φωτιάδης όταν ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την λύση που ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο. Η λύση αυτή βρήκε σύμφωνο και τον έτερο πολιτικό μηχανικό του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Ζερβό.

Να αναφέρουμε ότι οι γνώσεις και η εμπειρία του αντιδημάρχου είναι μεγάλη καθώς έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιθεωρητής επικινδύνων οικοδομών σε όλη την Αττική και πολλές φορές έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις. Ας ελπίσουμε ότι με τον τρόπο, που προτείνει ο κ. Φωτιάδης, θα δημιουργηθεί μια ξεκάθαρη εικόνα για τα δέντρα που πρέπει να κοπούν ή να μην κοπούν.

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις