Μαθήματα Αστικής Ποδηλασίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μαθήματα Αστικής Ποδηλασίας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία το Σάββατο στις 26 Ιουνίου τα μαθήματα Αστικής Ποδηλασίας και Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και ο ΟΚΑΠΑ.

Το Πρόγραμμα με τίτλο «Ποδηλατώντας με ασφάλεια στην πόλη» εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Δήμο μας, όπως μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο τύπου. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο φύλλο σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά και οι έφηβοι τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της ποδηλασίας για την μέγιστη ασφάλειά τους.

Στη δράση του Ιουνίου συμμετείχαν 67 παιδιά ηλικίας 7-17 ετών και περιελάμβανε 4 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις με αφετηρία  τον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Φιλοθέης.

Να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο καλοκαίρι που πραγματοποιούνται αυτά τα μαθήματα των οποίων η χρησιμότητα αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη και ευελπιστούμε να συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.

 

Η δράση τιμήθηκε και με τη συμβολική κίνηση του Δήμαρχου Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος μαζί με την Πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ Σοφία  Βυθούλκα, τον εκπρόσωπο επικοινωνίας της ΕΣΟΑ Ιωάννη Σταθόπουλο, τον Γυμνασιάρχη Σταμάτη Κοσμά, την αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Ελένη Ζέππου και την Πρόεδρο Κοινότητας Φιλοθέης Πένυ Ζαφειροπούλου, παρουσία των παιδιών, των προπονητών και των διακεκριμένων αθλητών, φύτεψαν μια ελιά στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Φιλοθέης, από τους κλάδους της οποίας θα φτιάχνονται οι κότινοι για τους νικητές των αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου. Στόχος της συμβολικής πρωτοβουλίας είναι, η ανάδειξη του Ολυμπισμού, της Ειρήνης και της περιβαλλοντικής ευθύνης.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις