Χέρι βοηθείας από το Λύκειο Νέου Ψυχικού στα μωρά των κρατουμένων μητέρων

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Χέρι βοηθείας από το Λύκειο Νέου Ψυχικού στα μωρά των κρατουμένων μητέρων

Στο παρά ένα, και πριν κλείσουν τα λύκεια για καλοκαιρινές διακοπές, οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου Νέου Ψυχικού διοργάνωσαν μια εξαιρετική δράση κοινωνικής προσφοράς  προς τις φυλακισμένες μητέρες, που εκτίουν την ποινή τους στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα, στη Θήβα.

Ψυχή της δράσης ο Θεολόγος του Λυκείου Νέου Ψυχικού κύριος Δημήτρης Γκάτσος, ο οποίος γίνεται κοινωνός των αδήριτων αναγκών που αφορούν στα δώδεκα μωρά (12) μωρά που φιλοξενούνται με τις μητέρες τους στις εν λόγω φυλακές.

Ο κύριος Γκάτσος σε χρόνο dt ενεργοποιεί καθηγητές και μαθητές. Τους ενημερώνει για τα μωρά που γεννιούνται μέσα στις φυλακές και μεγαλώνουν εκεί μέχρι τα τρία τους χρόνια και για τις δυσχερείς συνθήκες  στις οποίες διαβιούν αυτά τα μωρά. Τους αναφέρει ότι έχει έρθει σε συνεννόηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών, οι οποίες και τον ενημέρωσαν για τις ανάγκες που έχουν αυτήν την εποχή. Παιδιά και καθηγητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμα του καθηγητή τους για παροχή υλικής βοήθειας στα μικρά παιδιά, «τα αθέατα αυτά θύματα της φυλάκισης».

Στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης και χαράς, οι μαθητές του Λυκείου Νέου Ψυχικού συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, από βρεφικά γάλατα και κρέμες μέχρι παιδικές πάνες και παιχνίδια. Ο κύριος Γκάτσος ανέλαβε να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Συγχαρητήρια στον εμπνευστή αυτής της ανθρωπιστικής δράσης αλλά και στους μαθητές για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ευγενική τους προσφορά!

Τέτοιες ιδέες και τέτοιες πράξεις σφυρηλατούν τον χαρακτήρα των εφήβων και δημιουργούν ενεργούς πολίτες.

Τα «τοπικά νέα» επικοινώνησαν με την κοινωνική λειτουργό των φυλακών κυρία Βούλα Καρακατσάνη, η οποία όπως μας είπε έμεινε εντυπωσιασμένη από την άμεση ανταπόκριση του σχολείου στις ανάγκες τους.

Να τονίσουμε, από τον διάλογο που είχαμε μαζί της, ότι οι ανάγκες των μωρών είναι πολλές και διαφορετικές ανά εποχή. Αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη από περπατούρες και ποδηλατάκια. Αυτήν την όμορφη πράξη του Λυκείου Νέου Ψυχικού ας την συνεχίσουμε!

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, όπως μας θυμίζει με τον ποιητικό του λόγο και ο Παλαιστίνιος λογοτέχνης, Μαχμούντ Νταρουΐς:

 «Να σκέφτεσαι τους άλλους»

(…) Όταν τ’ αστέρια μετράς πριν κοιμηθείς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που δεν έχουνε πού να πλαγιάσουν.
Όταν ελεύθερα μιλάς, να σκέφτεσαι τους άλλους.
Εκείνους που δεν τους αφήνουν να μιλήσουν.

Και καθώς σκέφτεσαι εκείνους, τους άλλους,
Στον εαυτό σου γύρισε και πες:
«Αχ και να ήμουν ένα κερί στο σκοτάδι».

                                                     

 

                                                        

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις