Μικρά και ενημερωτικά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Μικρά και ενημερωτικά


Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου


Ασφαλτοστρώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις σε Νέο Ψυχικό και Ψυχικό. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτούμενο, από την Περιφέρεια Αττικής, πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε ασφαλτόστρωση σε δύο δρόμους του Ψυχικού, συγκεκριμένα την οδό Αγίου Δημητρίου και την Διαμαντίδου από την Α’ έως την Β’ πλατεία Ψυχικού ενώ στο Νέο Ψυχικό σε έξι δρόμους: Ευρώτα, Νιρβάνα, Καλαβρύτων, Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Γεωργίου και οδό Ξάνθου.

Και επειδή πολλά παράπονα ακούστηκαν ως προς τις ημέρες επιλογής του έργου ο κ. Φωτιάδης μας διευκρίνισε ότι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποφασίζεται από την Περιφέρεια και οι εργολάβοι υποχρεούνται πλέον να διατηρούν ηλεκτρονικό ημερολόγιο με το πρόγραμμα των καθημερινών εργασιών, που ορίζονται από την σύμβαση και από το οποίο δεν δύνανται να παρεκκλίνουν.

Να αναφέρουμε ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν προταθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Το έργο ολοκληρώθηκε σε μία μόλις εβδομάδα υπό την στενή παρακολούθηση των επιβλεπόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Αντιδημάρχου κυρίου Φωτιάδη.

Τζωρτζόπουλου ή Κυριακίδη;

Η πλατεία που βρίσκεται πίσω από το Κυριακίδειο, που όλοι οι Φιλοθεάτες γνωρίζουν όλα τα χρόνια σαν πλατεία Κυριακίδη και την οποία κοσμεί η προτομή του μεγάλου αυτού αθλητή Στέλιου Κυριακίδη, ονομαζόταν τελικά Τζωρτζόπουλου!

Ο Δημήτρης, γιος του Στέλιου Κυριακίδη, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ώστε αυτή η πλατεία να αποκτήσει και επίσημα πλέον το όνομα του πατέρα του.

Η πρότασή του βρίσκει ομόφωνα σύμφωνο το Κοινοτικό Συμβούλιο της Φιλοθέης, το οποίο στέλνει την απόφασή του στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου. Η Επιτροπή με τη σειρά της ψηφίζει ομόφωνα το θέμα και το προωθεί προς ψήφιση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπως ο νόμος ορίζει.

Και το θέμα κολλάει όταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Νίκος Ζερβός, ο οποίος εργάζεται το τελευταίο εξάμηνο στην ψηφιοποίηση δρόμων και πλατειών του Δήμου, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πλατεία έχει ήδη όνομα. Και το όνομα αυτής Τζωρτζόπουλου.

Η «συμμορία» με τα νεράντζια

Κάποια παιδιά παλεύουν για πανελλήνιες εξετάσεις, άλλα μικρότερα κόβουν νεράντζια και τα πετούν χάριν αστείου από ανοικτά παράθυρα. Ο tempora o mores!!!!

Οι κατοικούντες ή οι διερχόμενοι από το Νέο Ψυχικό θα έχετε προσέξει ότι πολλοί δρόμοι έχουν γεμίσει με νεράντζια. Οι νεαροί φαίνεται ότι φέτος δεν σταματούν στο γνωστό από χρόνια νεραντζοπόλεμο μεταξύ τους αλλά … το προχωρούν και παραπέρα!  Μαζεύουν τα νεράντζια, επιλέγουν τα πιο ώριμα και με πεδίο δράσης τους δρόμους πέριξ της πλατείας Λαμπράκη (ψαράκια), στήνονται έξω από ανοικτά παράθυρα και στοχεύουν ανθρώπους και έπιπλα.

Την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε τουλάχιστον πέντε τηλεφωνήματα. Χαρακτηριστικά ένας μας είπε ότι το νεράντζι πέτυχε την κόρη του στο κεφάλι, ο άλλος ότι του λέρωσαν την κουρτίνα, μία κυρία μας είπε ότι τρόμαξε και οι υπόλοιποι φώναζαν γι αυτούς που δεν μαζεύουν τα παιδιά τους.

Σας παραθέτουμε φωτογραφία με λεζάντα που μας έστειλε εξοργισμένος κάτοικος!

Εξοπλιζόμαστε!

 

Τις συναντήσαμε στον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα στην οδό Λαρίσης στους Αμπελόκηπους. Είναι ένα είδος σκούπας με αναρροφητήρα ελαφριάς κατασκευής όπου ρουφάει τα πάντα!  Η οδοκαθαρίστρια απλά περπατούσε έχοντας στο χέρι της το κοντάρι αναρρόφησης και μέσα σε ένα τέταρτο είχε καθαρίσει την οδό Λαρίσης από την Κηφισίας μέχρι την Πανόρμου και από τις δύο πλευρές του δρόμου.

Για του λόγου το ασφαλές σας παραθέτουμε τη φωτογραφία που τραβήξαμε και αξίζει να προσέξετε πόσο καθαρός είναι ο πιο κεντρικός δρόμος των Αμπελοκήπων!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε ότι και ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού προχωράει άμεσα στην αγορά τριών τέτοιων σαρώθρων. Σε επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κύριο Παπαχρόνη μας είπε ότι οι σκούπες αυτές θα μας λύσουν τα χέρια, καθότι ο οδοκαθαριστής θα έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη διπλάσια δουλειά με λιγότερο κόπο αλλά και να καθαρίζει δύσκολα σημεία όπως κάτω από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Υπάρχουν ακόμη!

Μια πινακίδα έτυχε να προσέξουμε σε κεντρική συνοικία των Αθηνών την περασμένη εβδομάδα γραμμένη με πολυτονικό σύστημα.

Η συγκεκριμένη πινακίδα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Ιεροσολύμων, κάτω από την Πλατεία Αμερικής και προφανώς εγκαταστάθηκε εκεί πριν από μισό περίπου αιώνα όπως μαρτυρεί το πολυτονικό της σύστημα γραφής με τις ψιλές, τις δασείες και την περισπωμένη αλλά και της γλώσσας που χρησιμοποιείται, της καθαρεύουσας.

Σήμερα, νομίζω, η ταμπέλα ονομάζεται «vintage»! Να αναφέρουμε ότι το πολυτονικό σύστημα γραφής καταργήθηκε το 1982.

Είναι θέμα εκτός δήμου, απλώς μας άρεσε!

Πλατεία Αγίας Σοφίας: περπατάμε με ασφάλεια;

Κλαδεύτηκε από συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου το μεγάλο πεύκο που βρίσκεται στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, μπροστά από το σουβλατζίδικο «Pitta Pan». Το δέντρο αυτό αποτελούσε κίνδυνο για τους διερχόμενους πεζούς διότι υπήρχαν μεγάλα κλαδιά μισοσπασμένα, τα οποία είχαν ξεμείνει από την Μήδεια και ίσως κάποια και νωρίτερα από αυτήν.  Περπατάτε πια ξένοιαστα κάτω από το πεύκο μέχρι να βρείτε βέβαια το περίπτερο που στέκει εκεί. Ένα ξύλινο κουφάρι, πιάνει όλο το πλάτος του πεζοδρομίου και αναγκάζει τους πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα! Μια υπενθύμιση στην Δημοτική Αρχή, λοιπόν, μιας που λύνονται χρόνια προβλήματα, ας λύσουμε και αυτό!

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις