ΜΕΟραμα πρασινίζουμε την γειτονιά μας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΜΕΟραμα πρασινίζουμε την γειτονιά μας

 

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική συμμετοχή εθελοντών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου φύτευση, καθαρισμός και βάψιμο παρτεριών στην 25η Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό, με  κοινή συνδιοργάνωση του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Ομίλου Νέου Ψυχικού (ΜΕΟ), των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και του Συλλόγου Κρητών «Ο ΜΙΝΩΣ».

μαθητές των σχολείων του Νέου Ψυχικού

Με αφετηρία τα γραφεία του Ομίλου περίπου 100 άτομα ξεκίνησαν να σκάβουν, να ξεχορταριάζουν και να φυτεύουν με την καθοδήγηση εθελοντών γεωπόνων-κατοίκων του προαστίου.

Είναι αξιοθαύμαστο το πόσοι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΜΕΟ και παρουσιάστηκαν για να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

πρόσκοποι, μικροί και μεγάλοι πολίτες και η αντιδήμαρχος Ελένη Ζέππου

Το «παρών» επίσης έδωσαν η Κοινότητα Νέου Ψυχικού με τον Πρόεδρο Νίκο Στρατηγό, και τους συμβούλους Ξένια Σιγάλα και Άρη Φασιλάκη, Σύλλογοι Γονέων από το 2ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέου Ψυχικού, η 1η Αγέλη Προσκόπων Νέου Ψυχικού, μέλη του ΜΕΟ και του Συλλόγου Κρητών, οι αντιδήμαρχοι κυρία Ζέππου Ελένη,  Μίνα Μελισσουργού και Δημήτρης Φωτιάδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Ζερβός, η αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠΑ Χριστίνα Μαρία Παλαιολόγου και ο πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Μίνα Μελισσουργού, Άρης Φασιλάκης, Σοφία Μαστρογιωργάκη, Μπάμπης Μπονάτσος, Νίκος Στρατηγός, Γιάννης Παπαγεωργίου, Σωκράτης Χαμαλίδης

Το έργο ήταν δύσκολο, τα παρτέρια πολλά, συγκεκριμένα πενήντα οκτώ (58) και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς έγινε από τους εθελοντές, στην ζέστη της Κυριακής με όραμα τον καλλωπισμό του κεντρικού αυτού δρόμου. Φυτεύτηκαν 20 δέντρα ανθοφόρα, και 200 χαμηλότερα φυτά για την ενίσχυση των παρτεριών όπου χρειαζόντουσαν.

η κυρία Αγγελάκη φέρνει χυμούς και νερά για τις νεαρές που έσκαψαν και φύτευσαν δύο περτέρια

Εργάστηκαν όλοι σκληρά. Από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο προσέφερε ο καθένας ό,τι μπορούσε. Σημαντική βοήθεια για το έργο ήταν η συμβολή των νέων αντρών που έσκαβαν συνεχώς και ξεχορτάριαζαν. Συγχαρητήρια Παντελή Νίκα, Άρη Φασιλάκη, Βασίλη Λιάπη!

Ο συντονισμός, η εκτέλεση και η διοργάνωση πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο Μπάμπη Μπονάτσο και την ταμία Σοφία Μαστρογιωργάκη που έμειναν ως αργά όταν οι περισσότεροι, έφυγαν. Παρούσα από το πρωί και δίπλα στα παιδιά η αεικίνητος πρόεδρος των Κρητών Νατάσα Αγγελάκη.

Ντένη Λάττα και Βασίλης Λιάπης

Ακούραστοι η Ελένη Ζέππου, ο Δημήτρης Φωτιάδης, ο Σωκράτης Χαμαλίδης, Νίκος Ζερβός και η Μαριλένα Μανιατοπούλου, μέλος του Δ.Σ. στο ΜΕΟ.

Η γειτονιά του Νέου Ψυχικού θύμιζε πανηγύρι. Ένα πανηγύρι χαράς που ένωσε τρεις γενιές με κοινή δράση το Περιβάλλον στο οποίο όλοι ζούμε.

Νίκος Ζερβός και ο κύριος Νίκος, πατέρας του Παντελή που αναφέρουμε στο κείμενο για την εργατικότητα και την αξιοσύνη του

Ο ΜΕΟ για ακόμα μία φορά στην μακροχρόνια δράση του κατάφερε να φέρει τους νέους κοντά του, να εμφυσήσει το όραμά του για εξωραϊσμό της γειτονιάς, να τους κάνει ενεργούς πολίτες. Μετά από πολλά χρόνια η γειτονιά απέκτησε ζωή, συνεργασία και κοινό όραμα.

Συγχαρητήρια ΜΕΟ, συγχαρητήρια στους γονείς, τους μαθητές, τους προσκόπους και όλους τους φορείς  και τους πολίτες που εργάστηκαν για να ενδυναμώσουν το πράσινο.

Δημήτρης Φωτιάδης και Σωκράτης Χαμαλίδης. Μετά το σκάψιμο, φόρτωμα και διανομή φυτών

Από την Δευτέρα το πρωί ανέλαβαν οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε το έργο να ολοκληρωθεί αλλά και τα φυτά να ποτιστούν και να ριζώσουν. Εργάτες του πρασίνου και οι υδροφόρες και εργάτες της καθαριότητας βρίσκονται μέχρι σήμερα που γράφεται το ρεπορτάζ, ημέρα Τετάρτη, κάθε πρωί στην 25ης Μαρτίου.

Η επιτυχία της δράσης μας επιβάλλει να δεσμευτούμε για τη συχνή διοργάνωσή της στο μέλλον μας λέει η Σοφία Μαστρογιωργάκη ενώ ο κύριος Μπονάτσος παίρνει το λόγο και συνεχίζει:

«Με δεδομένη την διαχρονική, σταθερή παρουσία και συνεισφορά του Μ.Ε.Ο. στην διαμόρφωση της τότε Κοινότητας του Νέου Ψυχικού μας και την συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια στον εξωραϊσμό του, πήραμε ομόφωνα ως Διοικητικό Συμβούλιο την απόφαση να κρατήσουμε ζωντανή την φλόγα της προσφοράς στο Νέο Ψυχικό μας και να βάλουμε το λιθαράκι μας ομορφαίνοντας σε πρώτη φάση την 25ης Μαρτίου από άκρη σε άκρη!

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση ολοένα και πιο πολλών φορέων και Δημοτών στο να συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο και την διάθεση μας στην καλυτέρευση της κάθε γειτονιάς του Προάστιου μας».

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις