Εξαήμερες δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού από την Κοινότητα Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Εξαήμερες δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού από την Κοινότητα Ψυχικού

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Η Κοινότητα Ψυχικού σε συνεργασία  με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού διοργάνωσαν  6ήμερη δράση καθαρισμού και φύτευσης στο Ψυχικό, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Στο κάλεσμα της Πρόεδρου κυρίας Φαίνης  Χατζηαθανασιάδου αποκρίθηκαν άμεσα οι μαθητές  Γυμνασίου και Λυκείου Ψυχικού, το Σύστημα Προσκόπων Ψυχικού (λυκόπουλα, πρόσκοποι) και η ομάδα Εθελοντών της Κοινότητας.

Η δράση ξεκίνησε από την Παρασκευή 4 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Την πρώτη ημέρα το πρόγραμμα είχε καθαριότητα στο λοφάκι πάνω από την οδό Ήρας. Στην δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και οι μαθητές αλλά και αρκετοί εκπαιδευτικοί.

Στο λοφάκι βρέθηκαν πολλά πλαστικά αντικείμενα ενώ εντύπωση έκανε η μεγάλη ποσότητα ελαστικών που βρισκόταν στο δασάκι σάμπως και κάποιο φορτηγό είχε αδειάσει όλο το άχρηστο εμπόρευμά του. Σοκ και φρίκη προκάλεσε η εικόνα νεκρών κουταβιών δεμένα σε διπλές σακούλες σκουπιδιών!

Το Σάββατο το πρωί σειρά πήραν οι πρόσκοποι συνοδεία της προέδρου πήγαν στο τέρμα της Καρκαβίτσα στην πλευρά που γειτνιάζει με τα Τουρκοβούνια. Μάζεψαν πλαστικά, σκουπίδια, σωλήνες, στρώματα κ.ά.

Την Κυριακή το πρωί το ραντεβού ήταν στις οδούς Μελετοπούλου – Πλέσσα – Καλπακίου με συμμετοχή των εθελοντών αλλά και κατοίκων Ψυχικού. Δούλεψαν μέχρι αργά παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.  Μεταξύ των εθελοντών ο κ. Χρήστος Φύσσας, πρώην βουλευτής της Ν. Δ. που παρά τα 83 χρόνια του, έδινε τον ρυθμό και το κέφι στην παρέα.

Τις υπόλοιπες τρεις ημέρες η Κοινότητα Ψυχικού ασχολήθηκε με φυτεύσεις όπου υπήρχε ανάγκη.

Η κυρία Φαίνη  Χατζηαθανασιάδου δήλωσε στα «τοπικά νέα» ότι εθελοντικές δράσεις θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβριο σε πιο μόνιμη βάση. Τόνισε ότι σκοπός είναι να εμφυσήσουμε στους νέους την οικολογική συνείδηση αλλά και να μάθουν τον τόπο τους ώστε κι αυτοί με την σειρά τους να τον προστατεύσουν. Συνέχισε λέγοντας ότι το Ψυχικό δεν είναι μόνο οι πλατείες που κάθονται ή παίζουν και είναι καθαρές και περιποιημένες. Είναι και οι «ακριτικές» εκτάσεις μας που χρειάζονται όλους μας γιατί είναι ανοιχτές και αποτελούν εύκολο στόχο ασυνείδητων από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις