Δωρεάν μαθήματα αστικής ποδηλασίας

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Δωρεάν μαθήματα αστικής ποδηλασίας

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Μια πετυχημένη δράση ξεκίνησε στη Φιλοθέη, το Σάββατο 5 Ιουνίου και αφορά μικρούς και νεαρούς ποδηλάτες, από 7 έως 17 ετών, που ενδιαφέρονται να μάθουν να ποδηλατούν σωστά και με ασφάλεια. Πρόκειται για τα δωρεάν μαθήματα αστικής ποδηλασίας  που έκαναν το ντεμπούτο τους τον Ιούνιο του 2020 και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη και της Προέδρου του ΟΚΑΠΑ, Σοφίας Βυθούλκα, η οποία διεξάγεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (I.O.ΑΣ.),  διοργανώνεται από τον ΟΚΑΠΑ και έχει δύο στόχους:

Να μάθουν τα παιδιά πως να οδηγούν σωστά και με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης αλλά και πως θα συνυπάρχουν με άλλους ποδηλάτες (φίλοι, οικογένεια).

Να κάνουμε ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ ΖΩΗΣ για τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ και, καλεί η κυρία Βυθούλκα Σοφία τους γονείς να γίνουν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών, δίνοντας ΜΟΝΟ λίγο σάλιο. Το πρόγραμμα αυτό ξεκινάει από το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Η δράση πραγματοποιείται τα 4 Σάββατα του Ιουνίου και αν χάσατε το πρώτο μάθημα, δηλώστε συμμετοχή για το δεύτερο. Τα παιδιά χωρίζονται σε γκρουπ, ανάλογα με την ηλικία τους. Το μάθημα έχει διάρκεια δύο ώρες. Οι συναντήσεις γίνονται στο προαύλιο του Γυμνασίου Φιλοθέης. Το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ για τους κατοίκους και τους δημότες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και οι εγγραφές γίνονται στο okapa.gr.

Τα παιδιά θα εκπαιδεύσουν οι: Ντενίζ Δημάκη, Olympian Triathlon, πρώτη γυναίκα με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τρίαθλο, Θεόδωρος Τσικούρης, πρωταθλητής ποδηλασίας Δωδεκανήσων και Τριαθλητής και Παντελής Κουτσούκος, Πρωταθλητής Ποδηλασίας Πίστας.

Τα παιδιά ποδηλατούν με Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές Ελλάδας. Συγκεκριμένα στην πρώτη συνάντηση παρευρέθησαν: Μαρία Παγκάλου, Olympian και Πρωταθλήτρια Ελλάδας Ρυθμικής Γυμναστικής, Αθηνά Χατζηστύλη, Πρωταθλήτρια Ποδηλασίας Δρόμου 2020, Σήφης Τζουγανάκης, Πρωταθλητής Ποδηλασίας και Τριάθλου, ο μοναδικός μεταμοσχευμένος αθλητής που τρέχει τον Μαραθώνιο Δρόμο, μέλος ΑΟΝΜ, Δημήτρης Κοντονίνας με 5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, 1 Ευρωπαϊκό και μέλος Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών-Μεταμοσχευμένων  ΑΟΝΜ, Γιάννης Αρκάς, Πρόεδρος Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών-Μεταμοσχευμένων ΑΟΝΜ και Ρένα Χάλα, μέλος ΔΣ Συλλόγου Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες ΙΔΟΡΟ.

η Δήμητρα Κοροκίδα συνομιλεί με τα παιδιά

Σημαντική παρουσία αποτέλεσε η παραολυμπιονίκης Δημήτρα Κοροκίδα, μια εμβληματική φυσιογνωμία που καθήλωσε με την ομιλία της αλλά και τον διάλογο που άνοιξε με τα παιδιά. Τους μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά το ατύχημά της αλλά και την δύναμη που έχει ο άνθρωπος ώστε να τις ξεπεράσει και να διεκδικήσει μια καλή και ποιοτική ζωή.

Από την άλλη, οι μικροί, γιατί τα «τοπικά νέα» παρευρέθηκαν στο πρώτο γκρουπ που αφορά ηλικίες 7-10 ετών, μας συγκίνησαν με τις ερωτήσεις, τις απαντήσεις τους αλλά και τις γνώσεις που είχαν από το σχολείο περί κώδικα οδικής κυκλοφορίας και σεβασμού στους ανθρώπους με αναπηρία.

η κυρία Βυθούλκα Σοφία, πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ

Το Σάββατο 12 Ιουνίου τα παιδιά θα ποδηλατίσουν με τους εξής: Όλγα Βασδέκη, Ολυμπιονίκης Άλματος Εις Τριπλούν και Πρόεδρος Συλλόγου «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» ΙΔΟΡΟ, Βιργινία Κραβαριώτη, Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και Αντιπρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ, Φανή Ψαθά, Olympian και Πρωταθλήτρια Ελλάδας Πάλης, Αγγελική Εξάρχου, Olympian και Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κολύμβησης.

 

 

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις