Ξεχωριστές επιτυχίες για μια ακόμα χρονιά

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ξεχωριστές επιτυχίες για μια ακόμα χρονιά

Βραβεύθηκαν οι άριστοι απόφοιτοι του Δήμου μας που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις της περιόδου 2020-2021

Το 15% των αρίστων Πανελληνίως βρίσκονται στο Δήμο Φιλοθέης– Ψυχικού

Μόλις 134 επιτυχόντες πανελληνίως ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια και οι 9 εξ αυτών βρίσκονται στα δημόσια σχολεία του Δήμου μας


Ρεπορτάζ:  Όλγα Μενεμενόγλου

Γράφει: Πέλλη Ζωγοπούλου

Πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ θα βρείτε στο τέλος του κειμένου


 Σε μια πολύ όμορφη διαδικτυακή εκδήλωση βραβεύθηκαν οι πενήντα απόφοιτοι των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας, όπου στις πανελλήνιες εξετάσεις τα μόρια εισαγωγής τους ήταν από 18000 και πάνω.

Οι επιτυχόντες βραβεύθηκαν με συμβολικό έπαινο –που εκφράζει την πάγια πρόθεση της  Δημοτική Αρχής να διατηρήσει, ως κορυφαία προτεραιότητα, την υψηλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας.

Την διαδικτυακή εκδήλωση -που έγινε στο Δημαρχείο της Μαραθωνοδρόμου και στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου- άνοιξε η Υπουργός  Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που ευχήθηκε η επόμενη βράβευση να μας βρει όλους μαζί διά ζώσης.

Η εκδήλωση

Για δεύτερη φορά διαδικτυακά, λόγω πανδημίας, και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστούχων των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας, όπως επίσης και της  ομάδας RAISE, από το Λύκειο Φιλοθέης -που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  Επιχειρηματικότητας Νέων κατασκευάζοντας το γνωστό οικολογικό παγκάκι.

Επρόκειτο για μια απλή, συγκινητική τελετή, με ενθουσιώδεις ομιλητές που έδιναν το λόγο και στους αποφοίτους, καλώντας τους παράλληλα να εκφράσουν συναισθήματα και να μεταφέρουν μηνύματα  σε γονείς αλλά και στην επόμενη σειρά αποφοίτων.

Δια ζώσης παρέστησαν μόνο οι συντελεστές και οι βραβευθέντες μαθητές, ενώ αιρετοί, γονείς και συγγενείς την παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Να σημειώσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας περιλάμβαναν και rapid test που γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου, σε όλους όσους παρευρέθηκαν. Στη συνέχεια οι απόφοιτοι οδηγούνταν ανά ομάδες των δέκα ατόμων στον τρίτο  όροφο και στο χώρο της εκδήλωσης –όπου εκτός άλλων τους περίμενε κι ένας πολύ πλούσιος μπουφές.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας σε συνεργασία με τον Δήμο και την Ένωση Γονέων.  Τους τιμηθέντες  φοιτητές υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιώργος Παπαχρόνης και η Πρόεδρος της Ένωσης  Γονέων κυρία Γιώτα Πλιάκα –που  για μια ακόμα χρονιά υπήρξαν αξεπέραστοι!  Ήταν ζεστές, ξεχωριστές παρουσίες, με  λόγο απλό και θερμό που υποδέχονταν όλα τα παιδιά με το όνομά τους, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον.

Την τελετή άνοιξε η υπουργός  Νίκη Κεραμέως  που συνεχάρη τους αποφοίτους για τις εξαιρετικές διακρίσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της οικογένειας-που επί σειρά ετών στηρίζουν αποτελεσματικά τα νέα παιδιά και συντελούν στη δημιουργία  μιας ακόμα σειράς  επιτυχημένων επιστημόνων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ομάδα RAISE την οποία και είχε γνωρίσει από κοντά στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Λύκειο Φιλοθέης όπου το οικολογικό παγκάκι και η πανελλήνια διάκριση τράβηξαν το ενδιαφέρον της.

Κλείνοντας συνεχάρη τον Δημήτρη Γαλάνη και όλη την Δημοτική Αρχή για τη στήριξη που δίνουν στην νέα γενιά αλλά και για την διοργάνωση της βράβευσης που περνά μηνύματα και στις  επόμενες γενιές.

Διαδικτυακά παρακολούθησαν την εκδήλωση η Υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως, ο πρώην Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία Αλίκη Γκιζελή, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων κύριος Δημήτρης Φωτιάδης, οι Πρόεδροι ΟΚΑΠΑ και ΔΗΚΕΦΙΨ κυρίες Βυθούλκα Σοφία και Πανταζή Παυλίνα, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Μαρία Χριστίνα Παλαιολόγου, Ζαφειρίνα Καρατζά και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων κυρίες  Φαίνη Χατζηαθανασιάδου και Πένυ Ζαφειροπούλου, εκπαιδευτικοί, γονείς, φίλοι και συγγενείς των βραβευθέντων.

Τι είπαν

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η  πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, κυρία Γιώτα Πλιάκα, που είπε: «Σας καλωσορίζω, απόψε, στην καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων των δημοσίων σχολείων του δήμου μας που εισήχθησαν στις πανεπιστημιακές σχολές. Μία εκδήλωση που έγινε θεσμός και παρόλο που ακόμα ζούμε κάτω από την νέα πραγματικότητα του κορονοϊού, δε σκεφτήκαμε να στερήσουμε από τα παιδιά αυτή την επιβράβευση των κόπων τους. Διαδικτυακά λοιπόν, αλλά όλοι από κοινού περήφανοι γι αυτά είμαστε εδώ για να τα συγχαρούμε. Ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε μαζί μας το Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, τα κοινοτικά συμβούλια, όλους τους φορείς αλλά και τους γονείς των παιδιών, που έστω και από μακριά θέλω να τους συγχαρώ για τα παιδιά τους και να τους ευχηθώ να πάρουν ακόμα μεγαλύτερες χαρές απ’ αυτά».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, Δημήτρης Γαλάνης, απευθύνθηκε στους αποφοίτους, με ανυπόκριτο ομολογουμένως ενθουσιασμό, που κορυφωνόταν όσο μιλούσε. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Φέτος ξεπεράσατε τους εαυτούς σας!  Είκοσι  μονάδες πάνω από το μέσο όρο του πανελλήνιου δείκτη επιτυχιών. Εμείς φέραμε ποσοστό εισακτέων 96,2%2 σε σύγκριση με το 77%  των άλλων σχολείων όλης της Ελλάδας !

Η Βαρβάκειος Σολή συνεχίζοντας την παράδοση άγγιξε την κορυφή με 96 επιτυχόντες  και ποσοστό  100% .  Από την Φιλοθέη εισάγεται το 100% δηλαδή  82   μαθητές, το Λύκειο Ψυχικού έπιασε το 97,7% με 52 νέους φοιτητές, ενώ το ΓΕΛ του Νέου Ψυχικού φθάνει στο 90,53 με 115 εισαχθέντες! Ποιός είναι ο καλύτερος; Και τα 4 σχολεία μας! Είσαστε οι πρώτοι των πρώτων  πανελληνίως.

Να ξεχωρίσω ακόμη και να νοιώσω καμάρι για λογαριασμό σας και με την 100% επιτυχία εισαγωγής σας στις θετικές σχολές!

Τα καταφέρατε τόσο καλά που από τους 134 εισαχθέντες πανελληνίως οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από τα 19.000 μόρια, οι 9 προέρχονται από τα δικά μας Λύκεια.

Σήμερα για ένα επιπλέον λόγο αισιοδοξώ & ελπίζω ότι το αύριο της χώρας μας, το μέλλον της Ελλάδας, στηρίζεται σε Αρίστους σαν εσάς που εισαχθήκατε στα πανεπιστήμια των στόχων σας αφού πρωτεύσατε στα δημόσια σχολεία μας .

Η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων μας η κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, αποτελούν για μένα προοπτική και εγγύηση για το αύριο .

Συγχαίρω και για την πρωτοβουλία της σημερινής βράβευσης ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης της νεολαίας μας, τους αγαπητούς καθηγητές και Διευθυντές των σχολείων σας που αναζήτησαν αλλά κυρίως ανέδειξαν με τους κόπους τους όχι τον ένα και μοναδικό νικητή μέσα από μία διαδικασία ανταγωνισμού, αλλά απονέμουν δίκαια τα πολλά μπράβο ισότιμα σε όλους τους επιτυχόντες.

Για μένα η στήριξη της Παιδείας ως αξίας, με συνέπεια είναι η πάγια και μακροπρόθεσμη δέσμευση μου, αποτελεί αντανάκλαση των αρχών μου αλλά και του δημόσιου λειτουργήματος που υπηρετώ .

Είμαι τέλος βέβαιος ότι όταν θα τελειώνετε τη σχολή που επιλέξατε και αριστεύσατε για την εισαγωγή σας, να μπορείτε να σταδιοδρομήσετε, να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας στην χώρα μας και να συμβάλετε στην ευημερία όλων μας.

Τέλος ένα μεγάλο μπράβο δικαιούνται οι γονείς σας που στήριξαν την προσπάθεια σας , υπερέβησαν εαυτούς μέσα στις αντιξοότητες της πανδημίας και στάθηκαν δίπλα σας με δύναμη και αισιοδοξία έως ότου πετύχετε την πρώτη μεγάλη νίκη της ζωής σας , το καθοριστικό επόμενο βήμα.»

Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαχρόνης, λέγοντας: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να  συγχαρούμε εσάς τους πρωταγωνιστές της σημερινής μας εκδήλωσης, εσάς τους αριστούχους, γιατί μας δίνετε την δυνατότητα να αισιοδοξούμε.

Το αναμνηστικό δίπλωμα που παίρνετε σήμερα έχει ασήμαντη υλική αξία.

Θα σας συντροφεύει όμως στη ζωή σας αυτό που συμβολίζει, την αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε.

Και μέσω της δικής σας επιβράβευσης , είναι και μία αναγνώριση στους γονείς σας και στους καθηγητές σας που στέκονται δίπλα σας , αφανείς ήρωες για να στηρίξουν τα όνειρά σας.

Εμείς στον Δήμο μας πιστεύουμε στην αριστεία και παλεύουμε γι αυτήν και θα την ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσον, γιατί μας το επιτάσσει ο Όμηρος ” Πάντοτε να αριστεύσεις και να διακρίνεσαι μεταξύ άλλων ” και ο Περικλής στον Επιτάφιο του μας λέει ¨ Σε όποια πόλη βραβεύονται οι άριστοι εκεί ζουν και οι άριστοι πολίτες”.

Γνωρίζουμε ότι θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, αλλά για να αλλάξουμε όσα γύρω μας οδήγησαν σε αδιέξοδα ως χώρα και ως κοινωνία , πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, πρέπει να ξαναεπιστρέψουμε στις δυνάμεις μας, να ξαναβρούμε την εμπιστοσύνη μας , να ελευθερώσουμε το δημιουργικό μας πνεύμα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Η δική μας γενιά δεν τα κατάφερε , εσείς αξίζει να το προσπαθήσετε.

Καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνετε.»

Συγχαρητήρια μηνύματα απεύθυναν ο πρώην Δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αλίκη Γκιζελή και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σωκράτης Χαμαλίδης.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις