Ο κορονοιός νίκησε τη γραφειοκρατία

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο κορονοιός νίκησε τη γραφειοκρατία

Βασικές αρχές τεχνολογίας – Μάθε κι εσύ…είναι εύκολο

 

Ο κορονοιός ήρθε ξαφνικά και διέλυσε σχεδόν τα πάντα. Και λέμε σχεδόν γιατί έφερε μαζί του και το πλέον εξαιρετικό ψηφιακό κράτος. Εν μέσω της πανδημίας που μας υποχρέωσε σε περιορισμούς μετακίνησης, το «τέρας» γραφειοκρατικό κράτος, αναγκάστηκε να αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες.

Σήμερα, ο κάθε Έλληνας μπορεί από την άνεση του καναπέ του να χρησιμοποιήσει τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και να κάνει σχεδόν τα πάντα.

Με σκοπό λοιπόν την εκπαίδευση του δημότη και του κατοίκου σε σχέση με αυτές τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής και η Διεύθυνση Παιδείας και Πρόνοιας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ τρία (3) δωρεάν σεμινάρια. Μέσω της παρακολούθησης αυτών των σεμιναρίων, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να μάθει να  διεκπεραιώνει αιτήματα που αφορούν το Δήμο και το ευρύτερο Δημόσιο, από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή.

Θέματα όπως:

  • Έκδοση ληξιαρχικών πράξεων ή ΤΑΠ, κ.ά.
  • Δημιουργία άυλης συνταγογράφησης
  • Κλείσιμο ηλεκτρονικού ραντεβού με γιατρούς ή/και με εμβολιαστικά κέντρα
  • Χρήση του Gov.gr

είναι κάποια από τα μαθήματα που θα γίνουν εξ αποστάσεως, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και πάνω απ’ όλα από το σπίτι σας.

Τα τρία σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε 3 Πέμπτες:

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, Πέμπτη 3 Ιουνίου και Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 18:00, στο παρακάτω link: https://us02web.zoom.us/j/83584802060.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 213 2014601  και 213 2014681.

 

 

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις