Ο Άγγελος Συρίγος συζητάει με τους μαθητές του Ψυχικού

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Ο Άγγελος Συρίγος συζητάει με τους μαθητές του Ψυχικού

Ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος επισκέφτηκε το Λύκειο Ψυχικού

Ρεπορτάζ: Όλγα Μενεμενόγλου

Γράφει: Όλγα Μενεμενόγλου

Το Λύκειο Ψυχικού επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, την Δευτέρα 24 Μαΐου, με σκοπό να συναντήσει και να μιλήσει με τους  μαθητές της Γ´Λυκείου, ενόψει και των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Τον Υφυπουργό κάλεσε η Πρόεδρος της Κοινότητας Ψυχικού κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου στην προσπάθεια να αναδείξει την δυναμική των σχολείων της Κοινότητάς της.

Τον κ. Συρίγο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης, η κυρία Χατζηαθανασιάδου, η διευθύντρια του σχολείου κυρία Ελένη Μουρδουκούτα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Ψαχούλας, εκπαιδευτικοί και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κυρία Μαρία Αυγέρη.

Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου και από την αρχή ήταν τόσο ζεστή η στάση του υφυπουργού που δημιουργήθηκε ένα κλίμα ιδιαίτερα φιλικό. Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή για την μαθητική και φοιτητική ζωή, την αστυνομία στα πανεπιστήμια, την διαφορά στην εκπαίδευση ανάμεσα στην χώρα μας και σε άλλες χώρες. Στο τραπέζι τέθηκε επίσης το θέμα των καλλιτεχνικών σχολείων και οι  κομματικές φοιτητικές παρατάξεις. Τα παιδιά ήταν άμεσα, οι ερωτήσεις σκληρές και  αυθόρμητες.  Η μία ερώτηση διαδεχόταν την άλλη ανάλογα με την απάντηση που έδινε ο Υφυπουργός.

Τα παιδιά του Ψυχικού δεν έκαναν εκπτώσεις στις απορίες και τα θέλω τους. Ρώτησαν, γνωστοποίησαν και διεκδίκησαν για τα ίδια αλλά και για τις επόμενες γενιές. Οι μαθητές που έθεσαν τις ερωτήσεις ήταν αρκετοί. Όπως μας είπε η μαθήτρια Γιωργία Σπανουδάκη, η οποία είχε αναλάβει και χρέη φωτορεπόρτερ, οι καθηγητές τούς συμβούλευσαν να ρωτήσουν ό,τι θέλουν με θάρρος, χωρίς να ντραπούν.

Και αυτό ακριβώς έπραξαν! Ο κ. Συρίγος ήρθε για μισή ώρα και έμεινε πάνω από δύο.

Να αναφέρουμε ότι ο Υφυπουργός έφυγε με ιδιαίτερα θετική εικόνα για το σχολείο μας και μάλιστα σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: Με υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Λυκείου Ψυχικού οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Συζητήσαμε, ρώτησαν, αμφισβήτησαν.  Με το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων που πλησιάζουν, προσέγγισαν με ωριμότητα όλα τα θέματα: από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την ανάγνωση βιβλίων, αλλά κυρίως το μέλλον τους, τα ελληνικά πανεπιστήμια, την ασφάλεια των ΑΕΙ.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις