ΜΕΟραμα για το περιβάλλον!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

ΜΕΟραμα για το περιβάλλον!

 

Με την ευκαιρία της 5 Ιουνίου Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  ο MEO (Μορφωτικός Εξωραϊστικός Όμιλος), που εδρεύει στο Νέο Ψυχικό, μας καλεί σε μια δράση καλλωπισμού και φύτευσης των παρτεριών και του πρασίνου γενικότερα, αρχίζοντας από την οδό 25η Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό.

 

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων «που σκοπό έχει την φροντίδα των Οικοσυστημάτων με όποιον τρόπο μπορούμε» λέει ο Πρόεδρος Μπάμπης Μπονάτσος και καλεί τους πάντες να συμμετέχουν: φορείς, πολίτες, παιδιά και ενήλικες. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ήδη θετικά ο Σύλλογος Κρητών  αναλαμβάνοντας μάλιστα και μέρος της οικονομικής υποχρέωσης, οι υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου, η Κοινότητα του Νέου Ψυχικού και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

 

 

Να τονίσουμε ότι για την φύτευση των κατάλληλων φυτών και δέντρων έχει εκπονηθεί μελέτη από την γεωπόνο του Δήμου κυρία Βενετία Δελλή. «Η κυρία Δελλή εργάστηκε επισταμένως πάνω σε αυτό το θέμα και παρέδωσε στον Όμιλο μια πολυσέλιδη λεπτομερή έκθεση με αναλυτικές οδηγίες την οποία και χρησιμοποιήσαμε για την αγορά των φυτών» προσθέτει η υπεύθυνη της δράσης κυρία Σοφία Μαστρογιωργάκη.

Τι θα φυτευτεί

Είκοσι (20) μεγάλα δέντρα ύψους 2,5 μέτρων όπως μιμόζες, λαγκερστρένιες, μπαουχίνιες και κουτσουπιές επιλεγμένα για την διαδοχική ανθοφορία τους καθ’ όλο τον χρόνο.

Θάμνοι και άλλα χαμηλά φυτά για τον εμπλουτισμό του πρασίνου στα παρτέρια.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου οι συμμετέχοντες φορείς θα έχουν ήδη φροντίσει να ανοιχτούν με μηχάνημα λάκκοι ενώ θα βαφτούν και τα παρτέρια.

Από την φύτευση και για δύο μήνες θα περνάει υδροφόρα ιδιωτική δύο φορές την εβδομάδα για να τα ποτίζει ενώ παρακαλούνται και οι κάτοικοι να βοηθήσουν με πότισμα ώσπου να αποκατασταθεί το αρδευτικό σύστημα του Δήμου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 6 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ.

Ραντεβού μπροστά από τα γραφεία του ΜΕΟ 25ης Μαρτίου 19, Νέο Ψυχικό και για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε: 2106714603 ή αν είστε της τελευταίας στιγμής στην κυρία Σοφία Μαστρογιωργάκη  6972266417.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις