Σχολικές Επιτροπές και Τεχνική Υπηρεσία εν δράσει!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχολικές Επιτροπές και Τεχνική Υπηρεσία εν δράσει!

Νέες εργασίες–Το έργο στα σχολεία συνεχίζεται

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου


Στον ασφαλή χώρο των σχολείων τους επέστρεψαν την Δευτέρα 10 Μαΐου οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού έπειτα από την πεντάμηνη διακοπή, η οποία “υπαγορεύθηκε” από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε ένα ακόμη μέρος από το μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Νοέμβριο του 2020 και στοχεύει στην  ολοκληρωτική ανακαίνιση όλων των σχολικών μονάδων τόσο κτιριακά όσο και τεχνολογικά.

Τις παρακάτω πληροφορίες μας τις έδωσαν οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ. Μάρλη Μάλαμη και Σωκράτης Χαμαλίδης αντίστοιχα. Η παρακάτω καταγραφή αφορά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα.

2ο νηπιαγωγείο Νέου Ψυχικού

Δημοτικά σχολεία:

Σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας αναβαθμίστηκαν οι αίθουσες πληροφορικής, με καινούριους σύγχρονους υπολογιστές . Επιπλέον στο Δημοτικό Ψυχικού αναβαθμίστηκε όλο το ηλεκτρονικό δίκτυο ενώ στο 2ο Δημοτικό Νέου Ψυχικού εξοπλίστηκε η αίθουσα και με καινούρια θρανία.

Νέο Ψυχικό

Στο 2ο Νηπιαγωγείο Νέου Ψυχικού αντικαταστάθηκαν οι πλάκες του αύλειου χώρου λόγω ολισθηρότητας και επικινδυνότητας με δάπεδο χυτό όπου τηρεί τις προδιαγραφές του υπουργείου και έχει ανακρουστική ιδιότητα ώστε όταν πέφτει κάποιο παιδάκι να πέφτει «στα μαλακά».

Στο 2ο Δημοτικό αντικαταστάθηκαν τα υαλότουβλα με τα οποία ήταν ντυμένος μεγάλος τοίχος στην πρόσοψη του σχολείου, με καινούρια αλουμίνια.

Στο 3ο και 4ο Δημοτικό εντός της εβδομάδας θα αντικατασταθεί με ξύλινο δάπεδο η αίθουσα εικαστικών και βιβλιοθήκης. Εκσυγχρονίστηκε ο ανελκυστήρας με αλλαγές σε όλα τα μηχανικά του μέρη ενώ το καλοκαίρι θα ανακαινιστεί και η καμπίνα.

Αγοράστηκαν καινούριες κουρτίνες για όλες τις αίθουσες σε χρώματα που αρέσουν στα παιδιά.

Στο νηπιαγωγείο τις επόμενες μέρες έχουν δρομολογηθεί μικροεργασίες όπως: αλλαγή των παλιών βρυσών, αντικατάσταση σπασμένων μαρμάρων και τοποθέτηση νέου δαπέδου στην είσοδο του σχολείου.

δημοτικό Ψυχικού – γραφείο διευθύντριας

Ψυχικό

Βάφτηκε εξωτερικά από την Τεχνική Υπηρεσία ενώ η  Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή αντικατέστησε την μόνωση στην ταράτσα και διόρθωσε όλες τις ζημιές που είχαν δημιουργηθεί από την υγρασία χρόνων στις αίθουσες και στα γραφεία της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα οι αίθουσες βάφτηκαν εσωτερικά ενώ ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το γραφείο της διευθύντριας. Ολοκληρώθηκε η αίθουσα μουσικής –για την οποία είχαμε γράψει τον Φεβρουάριο ότι είχε ξεκινήσει να φτιάχνεται- και έχει ξεκινήσει η αλλαγή των βρυσών.

Παρακάτω ο κύριος Χαμαλίδης Σωκράτης καταγράφει τις εργασίες που έχουν γίνει μόνο στα γυμνάσια του δήμου μας. Ολοκληρωμένο ρεπορτάζ που θα περιλαμβάνει και τα λύκεια θα παρουσιάσουμε στο τεύχος του Σεπτεμβρίου με πολλές φωτογραφίες που θα δείχνουν και του λόγου το αληθές όπως είχαμε κάνει και τον Φεβρουάριο.

Νέο Ψυχικό

1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού

Ξεκινάμε από τα γραφεία των καθηγητών που τοποθετήθηκαν κλιματιστικά, περσίδες και ερμάρια. Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τοποθετήθηκε νέο ειδικό δάπεδο, παραγγελία από Γερμανία ενώ αγοράστηκαν νέες κουρτίνες και φτιάχτηκε και αυλαία με χειροκίνητο μηχανισμό. Για το εργαστήριο τεχνολογίας αγοράστηκε βιντεοπροβολέας και αναβαθμίστηκαν 18 υπολογιστές.

Στον εξωτερικό χώρο έχει βαφτεί όλο το σχολείο και ολοκληρώθηκε και ο χρωματισμός περίφραξης ενώ έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5.

2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού

Τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες Σχολικής Μονάδας

 Γυμνάσιο Ψυχικού

Αποκατάσταση και χρωματισμοί αύλειου χώρου (στηθαία, τοίχοι, κολώνες, κουπαστές) και κλιμακοστασίου.

Το συνεργείο ασχολήθηκε ιδιαίτερα  με τα εργαστήρια πληροφορικής και φυσικών επιστήμων όπου βάφτηκαν, τοποθετήθηκαν κουρτίνες σκίασης, κλιματιστικά και διαδραστικοί πίνακες.

Κλιματιστικά, κουρτίνες και στόρια τοποθετήθηκαν και σε αρκετές αίθουσες διδασκαλίας ενώ ανακατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου οι υδραυλικές εγκαταστάσεις και υγιεινής στα wc μαθητών. Τέλος αλλάχτηκε και η πινακίδα του Σχολείου.

δημοτικό Φιλοθέης

Γυμνάσιο Φιλοθέης

Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμός όλου του αύλειου χώρου, αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν νέες κουρτίνες/ στόρια για 10 αίθουσες διδασκαλίας και έγινε ανακατασκευή υδραυλικών εγκαταστάσεων και υγιεινής στα wc μαθητών.

Σε όλα τα γυμνάσια έγιναν εργασίες απολύμανσης και απεντόμωσης καθώς επίσης και εργασίες συντήρησης κλιματιστικών, πυροσβεστήρων και καυστήρων.

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις