Πρώτη επίσημη διεθνής πιστοποίηση των Αρχαίων Ελληνικών

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Πρώτη επίσημη διεθνής πιστοποίηση των Αρχαίων Ελληνικών

Γράφει η Όλγα Μενεμενόγλου

Σε μια εξαιρετικά συμβολική για την Ελλάδα χρονιά, η LanguageCert, θυγατρική του Ομίλου PeopleCert -κορυφαίου στο χώρο πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων και με παγκόσμια παρουσία οργανισμού-, ανακοινώνει την πρώτη στον κόσμο Πιστοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, και με αίσθημα εθνικής ευθύνης, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βύρων Νικολαΐδης έκανε γνωστό ότι όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν, ως συνεισφορά της εταιρείας στον επετειακό εορτασμό.

Για τη νέα πιστοποίηση μίλησαν η Πρόεδρος των Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ανάπτυξης των Εξετάσεων, καθηγήτρια κα Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου και οι πανεπιστημιακοί και μέλη της επιτροπής: κ.κ. Dr Luigi Miraglia, Πρόεδρος της Ακαδημίας Κλασσικών Γλωσσών στη Ρώμη “Vivarium Novum», η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών και διευθύντρια του TLG (Thesaurus Linguae Graecae) στο Πανεπιστήμιο Irvine της Καλιφόρνιας Δρ Mαρία Παντελιά καθώς και ο καθηγητής της Νεοελληνικής και διευθυντής του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ Dr. Jacques Bouchard.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και οι κ.κ. Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο καθηγητής Middle Eastern Studies στο Πανεπιστήμιο του Cambridge Dr. Benjamin Kantor .Όλοι οι καθηγητές μίλησαν για την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας, την αναγνώρισή της από διεθνείς επιστήμονες και διανοητές, καθώς και για την αξία της Πιστοποίησης Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και το κοινό τους όραμα να ενθαρρύνουν τους νέους να εμβαθύνουν στα αρχαία κείμενα. Παράλληλα, τόνισαν ότι τα Αρχαία Ελληνικά δεν μπορούν να θεωρηθούν νεκρή γλώσσα, καθώς η γλώσσα αυτή «ζει» ακόμα σε πολλές άλλες γλώσσες.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Ειρήνη Νικολοπούλου.

Πανελλήνια Έρευνα για τα Αρχαία Ελληνικά

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε από τη γενική διευθύντρια της εταιρείας ερευνών Marc, Σοφία Τσιλιγιάννη, πανελλήνια έρευνα (επισυνάπτεται) για τη σχέση των Ελλήνων με τα Αρχαία Ελληνικά. Tα αποτελέσματά της είναι ενθαρρυντικά, καθώς τo 81% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «τα αρχαία ελληνικά είναι απαραίτητα αν θέλει κανείς να μιλά σωστά ελληνικά».

Επίσης, το 83% τα θεωρεί «χρήσιμα και στην καθημερινή ζωή, καθώς υπάρχουν πολλές φράσεις στα αρχαία ελληνικά που χρησιμοποιούμε». Οκτώ στους δέκα χαρακτηρίζουν αναγκαία τη διδασκαλία τους στα σχολεία, ωστόσο πιστεύουν ότι θα πρέπει να αλλάξει η μέθοδος της διδασκαλίας τους.

Online εξετάσεις με τηλε-επιτήρηση

Η πιστοποίηση LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG) επιπέδου Α1 και Α2 αποτελεί ένα προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για μελετητές και σπουδαστές, και είναι πολύτιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν τα ιστορικά, πολιτικά και φιλοσοφικά ιδεώδη της Κλασσικής Αρχαιότητας στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το προϊόν είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά από την Τρίτη 11 Μαΐου. Ήδη έχουν εξεταστεί πιλοτικά με τη σύγχρονη μέθοδο της τηλε-επιτήρησης (online proctoring) περισσότεροι από 160 υποψήφιοι προερχόμενοι από την Ελλάδα και άλλες τρεις χώρες. Από το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ουρουγουάη!

 

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις