Σχόλια 29 Απριλίου 2021

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχόλια 29 Απριλίου 2021

Γράφει η Πέλλη Ζωγοπούλου

Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα και από τη στήλη.

Και προπάντων υγεία σε όλους και λίγη ακόμα υπομονή, καθώς το τέλος της πανδημίας είναι πλέον ορατό.

Και να σας πω ότι δοθέντων των συνθηκών και παρά το ότι αυξήσαμε τις σελίδες της εφημερίδας και την κάναμε όλη έγχρωμη, για τη στήλη χώρος δεν περίσσεψε… Ακριβώς, οπότε μας δάνεισαν προσωρινά -και γι αυτό το φύλλο, τη σελίδα δύο και ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, τη δεχθήκαμε.

Έχουν πρόβλημα

Άλλο να είσαι επαναστατημένος έφηβος κι άλλο ζόρικος βάνδαλος που καταστρέφει αδιάκριτα. Ο λόγος για τα παιδιά και τους νεαρούς που -έτσι για το κέφι τους, έβαλαν στο στόχαστρο Αθλητικό και Σχολεία και τους άλλαξαν την… όψη!

Και σκεφτείτε ότι η Δημοτική Αρχή ξαναστέλνει άμεσα τον εργολάβο να διορθώσει τα σπασμένα και οι νεαροί επιστρέφουν εξ ίσου άμεσα για να τα αποτελειώσουν… Δεν μπορεί να πει κανείς, τα ραντάρ τους λειτουργούν άψογα!

Λοιπόν, δεν ξέρω τίνος παιδιά είναι, δικά μας ή ξενόφερτα από άλλες περιοχές, αλλά όποιου κι αν είναι, εδώ, υπάρχει πρόβλημα. Ας μη το παραβλέψουν, τουλάχιστον οι γονείς.

Ο Δήμος, τώρα, απ’ ότι ακούγεται, προσανατολίζεται να προσλάβει σεκιούριτι ειδικά για τα σχολεία. Δεν θα έχει άδικο, τόσα λεφτά πάνε στο βρόντο και τόση δουλειά χαμένη. Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί να ανεβεί ο δημοτικός φόρος –που μπαίνει στο λογαριασμό της ΔΕΗ- και πληρώσουν πάλι οι κάτοικοι τα σπασμένα.

Τι καλά που θα ήταν να μπορούσαν να ανακαλύψουν ποιοι το κάνουν και να πλήρωναν οι γονείς τους τη ζημιά! Για να βλέπαμε, θα το ξανακάνανε;

 

Τι γίνεται πάλι με τον ΚΕΚΡΟΠΑ;

Καλέ, γιατί μας ζαλίζουν ξανά και ξανά; Η θέση του Δήμου είναι δεδομένη: θα υπερασπιστεί το πράσινο και το δασικό μέχρι τελικής πτώσεως. Αυτό είναι το σίγουρο. Ακόμα και ο κύριος Μαζαράκης στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ακολουθείται η πάγια γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. Σωστό; Σωστότατο!

Τότε γιατί κάποιοι αφρίζουν από το κακό τους και απειλούν και περιμένουν να δουν και εφιστούν την προσοχή και… και… γραφικοί γινήκανε, να το ξέρουν! Και κουραστικοί συνάμα! Ακριβώς, όλοι αυτοί που μας ζαλίζουν με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τις ζοχάδες τους, επειδή δεν τους κάθισε η τετραετία.

Φίλτατοι αυτοδιοικητικοί –που είστε εκτός νυμφώνος τι περιμένατε; Η αυτοδιοίκηση και η πολιτική γενικά είναι σαν τον τζόγο: δανείζουν δεν χαρίζουν!

 

Πάλι την τελευταία στιγμή

Παρεμπιπτόντως για άλλη μια φορά συνεδριάζει το ΚΕΣΥΠΟΘΑ, το θυμάστε; -Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων. Γιατί; Για να συζητηθεί το Ο.Τ. 145 –κι αυτή, ως γνωστό,  διεκδίκηση του ΚΕΡΟΠΑ. Και; Και κατά πάγια τακτική τους, ειδοποίησαν τον Δήμο  Παρασκευή (23/4) για την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (26/4) και μάλιστα με ηλεκτρονικό μήνυμα! Ωραίοι; Άψογοι!

Το είχαν ξανακάνει, ε; Ναι, βέβαια! Τον Ιούλιο, αν δεν απατώμαι, που και πάλι στέλνουν ένα τριήμερο πριν το μήνυμα και δη στο πιο αναρμόδιο τμήμα, αυτό των Πολιτικών Οργάνων… και; Ε, δεν θέλει και φιλοσοφία, η όλη στάση δημιουργεί στους ενδιαφερόμενους ερωτηματικά. Γατί τελευταία στιγμή; Και γιατί με αυτό τον τρόπο; Και γιατί τον Ιούλιο είχανε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, αν θυμάμαι καλά, πέντε ώρες στο περίμενε, για να του δώσουνε πρόσβαση στη συνεδρίαση;

Και τότε πήρανε φωτιά οι κακές γλώσσες και τώρα ξαναπήραν επίσης και σταματημό δεν έχουν οι φτωχοκασσάνδρες!

Κάποιοι επίσης αναρωτιούνται, αν παίζουνε μεγάλα συμφέροντα εδώ; Λέτε;

 

Παιδική Χαρά Μακεδονίας

Το αριστούργημα που εξιτάρει τη φαντασία παιδιών και εφήβων και που ως μαθαίνουμε, δεν το χορταίνει ο κόσμος! Κι έρχονται να το δουν και φέρνουν τα παιδιά τους να παίξουν απ’ όλες τις γωνιές της Αθήνας!

Τι να γίνει; Είναι δημοφιλέστατος προορισμός και στα παιδιά εξαίρεση δε γίνεται! Ούτε που να το συζητάτε! Δεν ακούω τίποτα! Όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα!  Και εμείς πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε! Εξ άλλου τα προάστιά μας δεν  καλύπτουν κι εκατό τοις εκατό τις ανάγκες μας οπότε κι εμείς αλλού τις αναζητάμε.

Κι εδώ σταματάμε. Όχι ότι τελειώσαμε, αλλά σε αυτή τη σελίδα τι να πρωτογράψει κανείς…

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις